perjantai 9. elokuuta 2019

5 vinkkiä tasavertaisempaan nautintoon

Kirjoitin kesäkuussa, etten haluaisi kumppanikseni miestä, joka ei pidä seksuaalista nautintoani arvossa. Sain tekstistä paljon palautetta; ilmeisesti muitakaan naisia ei enää kiinnosta toimia seksinukkeina tai panopatjoina, vaan uskalletaan vaatia nautintoa myös itselle. Siitähän tässä nimittäin juuri nyt on kyse, vaatimisesta. Harmillisen usein me miesten kanssa seksiä harrastavat naiset joudumme toden teolla taistelemaan nautintomme puolesta. Eniten ongelmia aiheuttavat suppea seksikäsitys sekä ikiaikaiset harhaluulot, joiden vuoksi suuri osa seksuaalisesta potentiaalistamme jää käyttämättä.

En halua nyt syyllistää miehiä, en missään tapauksessa. Ei kyse siitä ole, että he tahallaan panttaisivat nautintoa kumppaneiltaan. Meitä kaikkia, sukupuolesta riippumatta, kuitenkin rajoittaa opittu yhdyntäkeskeinen seksikäsitys, joka suosii miehiä paljon naisia enemmän. Siitä syntyy harhaluulo, että naisten kyky nauttia seksistä ja saada orgasmeja olisi jotenkin heikompi kuin miehillä ja että sen vuoksi naisen orgasmi on asia, jota ei edes kannata tavoitella. Monia estää nauttimasta myös epävarmuus omasta kehosta ja sen kelpaavuudesta. Tämä kaikki liittyy siihen vanhaan myyttiin, jonka mukaan mies saa ja nainen antaa; nainen on miehen seksin mahdollistaja, jonka tehtävä on sekä ulkomuodollaan että muillakin avuillaan miellyttää miestä.

Mitä tässä voi siis tehdä? Miten muuttaisimme ajatusmaailmaamme sellaiseksi, että nainen tasavertaisena nauttijana ei olisi niin radikaali ajatus? Entä miten voisimme laajentaa seksikäsitystämme sellaiseksi, joka vapauttaisi käyttää suuremman osan seksuaalisesta potentiaalistamme ja sitä kautta lisäisi nautintoa entisestään? Seuraavaksi viisi vinkkiä, jotka johdattelevat avartamaan omaa mieltä tällaisille mielettömille mahdollisuuksille.
1. Jätä yhdyntä (hetkeksi) pois.


Vaikka yhdyntä on vain yksi seksitapa, seksi ilman sitä ei monen mielestä ole seksiä lainkaan. Silmät avautuvat muille seksitavoille paremmin silloin, kun yhdyntä jätetään pois laskuista. Silloin seksin ei pitäisi edetä ainakaan sillä monille naisille niin surullisen tutulla kaavalla, jossa nainen ensin ”lämmitellään” tarpeeksi märäksi, sitten melaa mekkoon ja mies pumppaa itselleen orgasmin, kierähtää pois, pieraisee ja nukahtaa.


2. Älä kiirehdi


Seksi tuntuu usein kilpajuoksulta kohti orgasmia, ja useimmiten sen kisan voittaa mies. Jos hopeasija tarkoittaa tässä tapauksessa ilman palkintoa jäämistä, kannattaa unohtaa kiire ja keskittyä hitaampaan kosketukseen. Naisilla kestää orgasmin saamisessa keskimäärin kauemmin kuin miehillä, eikä se minusta ole mikään osoitus siitä, että meillä olisi heikompi orgasmikyky. Miksi nopeuden pitäisi olla seksissä joku itseisarvo? Seksihän on ihanaa, miksi se pitäisi suorittaa nopeasti pois alta? Sitä paitsi, pitkitetty nautinto, jota joutuu vähän odottamaan, tuntuu aina paremmalta kuin hoputettu.
3. Etsi nautintoa muualta kuin jalkojen välistä


Kehoissamme on lukemattomia kohtia, joiden koskettelu tuottaa mielihyvää. Ja ei, tämä ei ole pelkästään naisten juttu. Eikä siinä vielä kaikki, sillä kosketusta on erilaista; toisille toimii hellä sively tai pussailu, toiset tykkäävät puristelusta, raapimisesta tai vaikka läpsimisestä. Eikä sovi unohtaa myöskään muita aisteja. Meidän viisarimme värähtävät eri asioille, mutta harvalle toimii parhaiten se, että tartutaan suoraan sukuelimiin.

ps. Jalkojenkin välistä voi löytyä tutkimattomia nautinnon polkuja. Kyllä, puhun nyt niille miehille, jotka pelkäävät peppujuttuja. Herranen aika, teillä on g-piste siellä, miksi antaisitte pelkojen seistä mielettömien nautinnon mahdollisuuksien tiellä?

4. Kerro, mitä haluat


Jos haluaa parempaa seksiä, ei riitä, että sanoo sen ääneen. Konkreettiset ehdotukset, miten tämä tavoite saavutetaan, auttavat jo paljon pidemmälle. Tämä tietty edellyttää sitä, että itse tietää mitä haluaa. Sen taas oppii tietämään vain kokeilemalla.
5. Tee toiselle, mitä tahtoisit itsellesi tehtävän


Tätä ei pidä noudattaa konkreettisesti, sillä kuten olemme oppineet, eri ihmisten nautinto syntyy eri asioista. Tarkoitan tällä sitä, että jos itse haluaa nauttia, on oltava valmis tuottamaan nautintoa myös toiselle; ja jos tahtoo tuottaa toiselle hyvää oloa, eikö samaa tahtoisi itselleenkin? Seksissä ei pitäisi olla erikseen antajaa ja saajaa, vaan kummankin pitäisi olla kummassakin roolissa.

Tätä voi harjoitella vaikka miettimällä tavallisia seksitilanteita, ja vaihtaa niissä miehen ja naisen paikkoja keskenään. Hyvä esimerkki tästä on eräs keskustelu, jonka kävin erään entisen heilani kanssa. Totesin hänelle seksin ( = hänen orgasminsa) jälkeen, että kivaa oli, mutta minäkin olisin halunnut laueta. Hän kysyi, toivonko hänen tekevän asialle jotain, vai hoitelenko mieluummin itse itseni. Kun heitin saman kysymyksen hänelle bumerangina takaisin, hän piti sitä täysin absurdina; emme kai me olisi tässä yhdessä, jos hän haluaisi runkata yksin. Niinpä niin, totesin, ja hän ymmärsi pointtini. Todella tehokas keino, jolla saa itsensä hyvin kiinni näistä ajatusvääristymistä. Kannattaa siis ihan jokaisen ajatella niin, että jos itse haluaa nauttia, on vähintäänkin kohtuullista olettaa, että toinenkin sitä haluaa.

On ikävää, että niin usein tästä nautintoasiasta joutuu vääntämään kättä sänkykumppaneiden kanssa. Kyllähän se vähän omaa fiilistä latistaa, kun orgasmin saa vasta, kun perustelee oman oikeutensa siihen. Maailma on onneksi myös täynnä miehiä, joille kumppanin nautinto on täysin päivänselvä asia. Lisää heitä, kiitos!

Lue myös:

1 kommentti:

Minusta on moninaiseksi — erään naisen seksuaalisuuden kasvutarina kirjoitti...

Kiitos tästä postauksesta ja hyvistä vinkeistä! Oman kokemukseni mukaan mikään ei peittoa paremmin heiluta parisuhteessa kuin avoin keskustelu seksistä. Ja tällä tarkoitan siis aivan totaalisen avointa, oikeilla nimillä käytävää seksikeskustelua. Kohtelias saa ja pitääkin olla, mutta jos ei toiselle voi sanoa esimerkiksi, että koske minua tänne tai näin tai että vastavuoroisesti kysyisi ”miten haluat minun sinua koskettavan”, voi seksin laatu jäädä heikohkoksi. Itsestä tuntuu, että mieheni kanssa ei juuri muusta puhutakaan kuin seksistä ja sillä on ollut aivan fantastinen vaikutus seksielämäämme 😊Siitä kirjoitankin omassa blogissani lisää.