keskiviikko 27. maaliskuuta 2019

Seksivinkkejä kokemattomille

Sain seuraajaltani ehdotuksen kirjoittaa konkreettisia seksivinkkejä ensikertalaisille. En tiedä kuinka suurta osaa seuraajistani tämä aihe koskettaa, mutta toisaalta perusasioiden äärelle on toisinaan hyvä palata, vaikka olisi jo kokeneempikin konkari petipuuhissa. Eli tässä nyt muutama neuvo, jotka olisin itse toivonut kuulleeni silloin, kun itse aloittelin omaa taivaltani näissä hommissa.

Pidä odotukset realistisina – sähläykseltä ei voi välttyä


Ekaan seksikertaan liitetään usein kovia odotuksia. On kuitenkin varsin todennäköistä, että hekumallisen nautinnon hetken sijaan luvassa on lähinnä kiusallista räpellystä. Eikä se haittaa mitään, koska kaikki uudet asiat vaativat aina harjoittelua, eikä seksi ole tästä mikään poikkeus. Sähläys ei poistu kokonaan edes kokemuksen myötä, sillä seksi uuden ihmisen kanssa on aina aluksi vähän kömpelöä. Kannattaa siis lähteä hommaan rennolla asenteella.

Seksi ei myöskään ole mikään mekaaninen liikesarja, joka täytyy suorittaa tietyssä järjestyksessä, eikä sen tarkoitus ole tehdä toiseen vaikutusta taidoilla ja tempuilla. Kokemus tuo toki varmuutta otteisiin, mutta seksissä ei silti varsinaisesti voi olla hyvä tai huono, koska kaikki tykkäävät eri asioista. Eikä homma muutenkaan toimi niin, että oikeita nappeja painamalla päästäisiin aina samaan tyydyttävään lopputulokseen. Hyvä seksi on pysähtymistä yhteisen nautinnon äärelle, eikä siihen tarvita sen kummempia kommervenkkeja. Kannattaa siis unohtaa pornosta opitut temput ja maneerit, niiden avulla saadaan aikaan kiihottumisen sijaan lähinnä kiusaantuneisuutta.

Omaan kehoon tutustuminen auttaa löytämään nautinnon


Ennen kuin harrastaa seksiä toisen ihmisen kanssa, pitäisi minusta ehdottomasti tutustua sooloseksin maailmaan. On nimittäin melkoista hakuammuntaa lähteä tuottamaan nautintoa jollekulle, joka ei tunne kehoaan tai osaa ollenkaan kertoa mistä pitää. Omaan kehoon tutustumisen lisäksi suosittelen tutkimaan myös vaikkapa seksinovelleja, joiden kautta saa vähän käsitystä siitä, mitä kaikkea on olemassa. Novelleja lukemalla huomaa pian, minkälaiset jutut saavat oman viisarin värähtämään, mikä taas voi antaa käsitystä siitä, minkälaisesta seksistä saattaisi pitää. Toki on hyvä muistaa, että kaikkia fantasioita ei kuulu eikä tarvitse toteuttaa tosielämässä.

Kannattaa ehdottomasti myös harjoitella kondomin käyttöä etukäteen. Kondomi saattaa helposti jäädä käyttämättä, kun sen laittaminen katkaisee tilanteen ikävästi, ja moni mies pelkää, että erektio lopahtaa kumin laitoin seurauksena. Kortsun kanssa pärjännee tosipaikan tullen huomattavasti paremmin, jos sen laittoa on ehditty harjoitella rauhassa. Ehkäisyä kun ei kannata ekallakaan kerralla jättää käyttämättä, koska raskauden ja seksitautien riskit ovat aina olemassa.

Seksistä tehdään suurempi numero kuin se onkaan


Ensimmäisestä seksikerrasta tehdään aivan järkyttävän iso numero, ja minusta aika turhaan. Varsinkin tyttöjä kehotetaan valitsemaan ensimmäinen seksikumppani tarkasti, ettei myöhemmin tarvitse katua huonoa valintaa. Toisin sanoen taidetaan ajatella, että eka kerta pitäisi tapahtua oman poikaystävän kanssa. On hyvä, että ensimmäinen kerta tapahtuu jonkun luotettavan ihmisen kanssa, mutta onko se sitten seurustelukumppani, kaveri tai joku ihan muu, on minusta yhdentekevää. Ensimmäisen kerran ei tarvitse olla mikään romanttinen ja herkkä kohtaus, jossa jaetaan rakkaudentunnustuksia ja rakastellaan samalla syvälle silmiin tuijotellen. Rakkaus ja seksi ovat eri asioita, eikä niiden tarvitse mennä käsi kädessä ensimmäiselläkään kerralla. Tärkeintä on, että kaikki osapuolet haluavat seksiä, eikä kumpikaan painosta tai pakota toista.

Ensimmäisestä seksikerrasta puhutaan myös omituisesti ”neitsyyden menettämisenä”. Oma koskemattomuus tuntuu olevan jotain, mitä pitäisi viimeiseen asti varjella, ja lahjoittaa vain tarkoin valitulle erityiselle ihmiselle. Tai ainakin tyttöjen kohdalla on näin: pojille taas tuntuu olevan päinvastoin tärkeää päästä ”poikuudesta eroon”, eli heille koskemattomuus onkin huono asia. Tämä liittyy seksuaalisuuden tuplastandardiin, jonka mukaan miehille ja naisille on seksin suhteen eri säännöt. Perinteisesti on ajateltu, että mies saa ja nainen antaa, ja miesten täytyy lämmitellä naisia, jotta nämä suostuisivat seksiin. En pidä näistä uskomuksista ollenkaan, koska ne eivät pidä paikkaansa. Nainenkin voi haluta seksiä, myös sellainen nainen, joka ei ole aikaisemmin seksiä harrastanut. Seksi ei ole sitä, että toinen antaa ja toinen ottaa, vaan sen pitäisi olla vastavuoroista. Eikä seksi lopulta ole niin iso juttu, että ensimmäistä kertaa pitäisi sen kummemmin suunnitella ja miettiä. Omaa neitsyyttä ei ole syytä erityisemmin varjella, eikä siitä toisaalta tarvitse pakonomaisesti pyrkiä eroonkaan.

Pohtimisen arvoista on myös se, mikä ylipäätään lasketaan ”neitsyyden menetykseksi”. Moni ajattelee sen tarkoittavan ensimmäistä yhdyntäkertaa, eli sitä kun muna menee pilluun, mutta asia ei ole niin yksiselitteinen. Ovatko esimerkiksi lesbonaiset ikuisesti neitsyitä, jos heihin ei kukaan koskaan penistään tuikkaa? Entäs mies, jonka ensimmäinen seksikerta onkin peppuseksiä vastaanottavana osapuolena? Minusta ensimmäisen seksikerran määritelmä riippuu siitä, minkä kukin määrittelee seksiksi. Oma määritelmäni on vuosien varrella muuttunut: ennen ajattelin olleeni neitsyt siihen asti, kun 16- vuotiaana silloisen poikaystäväni kanssa onnistuimme ensi kerran yhtymään. Myöhemmin olen miettinyt, että on omituista pitää sitä ensimmäisenä seksikokemuksenani, kun olimme jo melkein vuoden verran tehneet kaikkea muuta ja olin saanut hänen kanssaan monta orgasmiakin. Toisaalta määritelmilläkään ei ole niin kamalasti väliä: ei ole olennaista osata nimetä eksaktia aikaa ja paikkaa ensimmäiselle seksikerralleen. Tärkeämpää on, että kun se tapahtuu, sitä haluaa.

Tiivistettynä voisin neuvoa jokaista seksielämäänsä aloittelevaa kahdella tavalla:

1. Muista ehkäisy.
2. Ota rennosti ja nauti!


Aiheeseen liittyvää:

Ei kommentteja: