lauantai 23. helmikuuta 2019

Miten Tinder-keskustelu aloitetaan?

Tinder on tullut jäädäkseen, niin maailmaan kuin minun elämääni. Sinkkustatus on ja pysyy, ja vaikka  olen ehtinyt kyllästyä Tinderiin jo monta kertaa, aina sorrun lataamaan sen takaisin. Ihmisiin tutustuminen on niin kamalan vaikeaa ilman sitä. Valitettavasti homma ei kyllä toimi Tinderin avullakaan kovin hyvin, koska minulla ja matcheillani tuppaa olemaan hyvin erilaiset käsitykset siitä, miten ihmisiä siellä kannattaa lähestyä.

Esimerkiksi aiemmin tällä viikolla kävin tällaisen keskustelun:

(M = mies, L = minä)

M: Tehäänkö jotain?

L: Ai nyt heti?

M: Joo, puen vaan päälle nii sit

L: Tykkään yleensä kyllä vähän tutustua ihmisiin ennen kuin lähden tapaamaan niitä...

M: Ihan hyvä pointti. Ootko väsyny?

L: Vähän joo

M: Jos makoillaan, halitaan ja katotaan Netflixiä?

L: Miks ihmeessä haluaisin tehdä niin tuntemattoman kanssa?

M: Siinä voi ihastua helposti

M: Missä asut?


Minusta on erikoista aloittaa keskustelu täysin tuntemattoman ihmisen kanssa ehdottamalla tälle tapaamista. Jotkut toki tykkäävät mieluummin tutustua livenä, mutta itse tutustun mieluummin viestittelemällä edes jonkin verran ennen tapaamista. En halua käyttää kallisarvoista vapaa-aikaani juoksemalla treffeillä miesten kanssa, joista en tiedä mitään. Treffipyyntö olisi ehkä vielä menetellyt, mutta se että pyydetään kolmen lauseen sananvaihdon jälkeen halailemaan, on aika erikoista. Jos halikaveriksi kelpaa kuka tahansa, niin ottakoot mieluummin tyynyn kainaloon, minulla on parempaakin tekemistä.

Toinen tyyppi aloitti kysymällä, haluaisinko saada ison kullin käteen. En edes viitsi selittää, miksi se on huono aloitus.Itselläni on pari hyvää vakioläppää, joilla tykkään aloittaa keskustelun. Pidän siitä, että keskustelu aloitetaan kysymyksellä (joka ei ole "mitä kuuluu", koska sitä on ihan typerää kysyä tuntemattomalta). Olen ollut uskollinen aloitusrepliikeilleni, vaikka saman aloituksen käyttämistä useiden ihmisten kanssa suositellaankin välttämään. Olen itsekin neuvonut olemaan tekemättä niin, mutta hups, säännöt on tehty rikottaviksi. Omasta mielestäni käyttämäni aloitus on huippuhyvä, mutta viimeaikaiset matchini eivät ole olleet samaa mieltä, koska varsin moni on jättänyt kokonaan vastaamatta. Ehkä olisi siis aika harkita jotain uutta...

Vaikka hauskoja avausläppiä onkin tavallaan hupaisaa miettiä, on Tinderin ärsyttävin puoli silti se, että se on niin laskelmoivaa peliä. Keskustelunaloituksia voi tulla monta päivässä, joten jos haluaa herättää toisen mielenkiinnon, täytyy oman aloituksen jotenkin erottua edukseen. Siinä ei pelkkä "moi mitä kuuluu" toimi, mutta metsään voi mennä monella muullakin tavalla. Usein neuvotaan miettimään joku kysymys toisen profiiliin liittyen, mutta toiset tekevät sen tosi vaikeaksi. Vaikka olen kirjoittanut Tinderistä monta postausta, esittänyt neuvojani videolla sekä tehnyt myös seksuaalineuvojakoulutuksen lopputyöni aiheeseen liittyen, en siltikään ilmeisesti tiedä yhtään, miten tätä peliä pelataan. Ja ärsyttävintä on, etten edes jaksaisi pelata.

Ei tässä kai silti auta muu kuin jatkaa selaamista ja pelaamista. Toinen vaihtoehto, eli sovelluksen poistaminen ja miehiin tutustuminen tosielämässä (iik) on ihan liian vaivalloista ja hidasta. Vaikka kyllähän sitä sanotaan, että ne siistit tyypit tulevat vastaan yleensä ihan vahingossa, mutta minä en nyt jaksaisi odottaa että se vahinko käy. Niin eipä sitten muuta kuin kohti uusia pettymyksiä vaan.

ps. ottakaa seurantaan blogin Instagram @teekutsuillablogi, päivitän storyja huomattavasti ahkerammin kuin tätä itse blogia!

Aiheeseen liittyvää:

Tinder tekee ihastumisesta vaikeaa

Kuvallani tehtiin feikkiprofiili Tinderiin

Älä tee näin Tinderissä

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jo on ongelmat, huh huh. Kuinka selviät elämässäsi eteenpäin kaiken tinderissä kokemasi vääryyden jälkeen?
Ps. Harkitse myös uraa tinder opettajana, todella hieno ja yhteiskuntaa hyödyttävä taito.

Larissa Aleksandra kirjoitti...

Anonyymi: Hmm, mistä näin mielesi pahoitit? En kai missään ole sanonut, että tämä olisi minusta maailman suurin vääryys? :D