lauantai 16. helmikuuta 2019

Älä ota kondomia pois ilman lupaa

Oletteko kuulleet ilmiöstä nimeltä stealthing? Kyse on lyhykäisyydessään siitä, että mies ottaa seksin aikana kondomin pois ilman toisen osapuolen suostumusta. Kuulostaa ehkä pikkujutulta, mutta tarkemmin ajatellen kyseessä on oikeastaan raiskaukseen verrattavissa oleva seksuaalioikeuksien loukkaus.

Ymmärrän tosi hyvin sen, jos kiihkon keskellä kondomi unohtuu tai se jotenkin yhteisestä päätöksestä jätetään pois. Ei se fiksua ole, mutta välillä näin käy. Jos asia on kummallekin ok, niin silloin se on heidän välisensä asia, eikä siinä sen kummempaa. Silloin kumpikin on antanut suostumuksensa toimintaan sisältyville riskeille. On kuitenkin eri asia ottaa kortsu kesken kaiken pois kertomatta toiselle siitä mitään. Silloin toinen altistetaan riskeille vastentahtoisesti. Eikä sellainen ole missään tapauksessa ok.

Syynä tähän typerään käytökseen on tietysti vanha kunnon "seksi tuntuu paremmalta ilman kondomia". Ja no, onhan se sinänsä totta. Kortsusta aiheutuu ylimääräistä sähellystä, ja joskus se voi saada erektion lopahtamaan. Väärän kokoinen kumi voi puristaa tai rullautua pois paikaltaan. Syyt ovat sinänsä ymmärrettäviä, mutta eivät oikeuta toimimaan toisen selän takana. Jotkut saavat ilmeisesti jopa nautintoa siitä, että altistavat kumppaninsa riskille. Siitä kai tulee jonkinlainen vallantunne, joka sitten kiihottaa. Kaikenlaiset fetissit ovat toki ok fantasiatasolla, mutta nautinnon saaminen toisen seksuaalioikeuksien loukkaamisesta on melkoisen kyseenalaista.


Typerin argumentti kondomin pois jättämiseen on se, ettei se muka mahtuisi päälle.

Ihmettelen suuresti tätä joidenkin miesten välinpitämättömyyttä turvaseksin suhteen. Ei osata ajatella omaa nenää pidemmälle, mietitään vaan sitä hetken nautintoa ja unohdetaan, että sillä voi olla koko loppuelämään vaikuttavat seuraukset. Uskon, että suurin osa stealthingia (suomeksi muuten häivetekniikka) harrastavista tekeekin sen lähinnä ajattelemattomuuttaan, eikä varsinaisesti tahdo pahaa kenellekään. Varsinkin silloin, jos kumppanilla on käytössä jokin muu ehkäisy, on helppo mieltää kondomi ylivarovaisuudeksi. Ehkä ajatellaan, että kun ei ole mitään oireita, niin tuskin on tautejakaan. Eikä siitä toisestakaan tarvitse huolehtia, jos valitsee vain puhtaan näköisiä kumppaneita.

Usein unohtuu, että kaikkien seksitautien tyypillisin oire on oireettomuus. Kaikki taudit eivät myöskään näy testeissä: kondyloomaa ja herpestä voi kantaa tietämättään vaikka koko elämän, koska oireettomina niistä ei jää testeihin jälkiä. Seksitautia ei myöskään voi nähdä toisen naamasta tai ennustaa seksuaalihistoriasta. Joku voi huonolla tuurilla saada taudin heti ensi kerrastaan – ja riski tähän kasvaa, jos kumppanina on sattunut silloin olemaan joku stealthingia harrastava. Ehkä sitä kannattaisi miettiä silloin, kun painelee menemään paljaalla. Erityisesti silloin, kun toinen on sitä kondomia pyytänyt.

Monille jätkille olisi suunnilleen maailman hirvein asia, jos nainen huijaisi syövänsä pillereitä ja sitten tulisikin  raskaaksi. Tällaisia naisia kutsutaan hulluiksi sekopäiksi, ja tekoa pidetään suunnilleen hirveimpänä loukkauksena mitä toiselle voi tehdä. Stealthing ei herätä ollenkaan samanlaisia tunteita, vaikka kyse on täysin samasta asiasta. Pahemmastakin, jos minulta kysytään. Toki olisi kamala tilanne joutua vanhemmaksi vastentahtoisesti, mutta lapsen elämään ei ole pakko osallistua ellei halua. Elatusmaksujakaan ei tarvitse maksaa, jos ei tunnusta isyyttä. Sen sijaan monien seksitautien kanssa eletään koko loppuelämä, sitä ei pääse pakoon. Sitähän voisi vaikka tartuttaa toiselle HIVin ja sitä kautta aiheuttaa tämän ennenaikaisen kuoleman, jos toinen ei tajua mennä testeihin ja saa lääkitystä. Että joo, ihan yhtä paha juttu tässä on kyseessä, vaikka agenda olisi mikä.Lueskelin taustatiedoksi aiheesta kirjoitettuja artikkeleita ja niiden linja tuntui olevan se, että kyseessä on raiskaukseen verrattavissa oleva teko. Ja näinhän se on. Ei tässä pahinta ole se vastuuttomuus vaan se, että toimitaan ilman toisen suostumusta. Jos kondomin käytöstä on sovittu, sen pois ottaminen tarkoittaa, että kyseessä on seksi johon toinen ei ole suostunut. Ja jos raiskauslainsäädäntömme vihdoin päivittyisi niin, että kaikki suostumukseton seksi laskettaisiin raiskaukseksi, stealthing täyttäisi sen kriteerit. Ongelma teon kriminalisoinnissa on toki se, että sitä on kamalan vaikeaa todistaa. Muutamia tuomioita stealthingista on kuitenkin jo jaettu muun muassa Saksassa. 

Valitettavasti minulta löytyy omakohtaista kokemusta tästäkin asiasta. Mies vaikeili kondomin kanssa, kysyi ensin tarvitaanko kortsua, ja sen jälkeen pyyteli että saisi ottaa sen pois. Kielsin häntä tekemästä niin, mutta ilmeisesti viisitoistakaan eitä ei hänelle riittänyt, sillä jossain vaiheessa huomasin, että kondomi oli riisuttu. Tunsin vahvasti, ettei mies välittänyt minusta pätkän vertaa: toki kyseessä oli yhden illan juttu, mutta olisin silti toivonut edes ihmisarvoista kohtelua. Nyt olin vain lihanpala, joka oli olemassa hänen nautintoaan varten. Tajusin onneksi sentään olla sen verran fiksu, etten antanut tyypin tulla sisääni, vaan käskin häntä lopettamaan. Jälkikäteen oli todella likainen ja käytetty olo. On suoranainen luojan lykky, etten saanut häneltä mitään tautia.En tuomitse kondomin pois jättämistä tai muutakaan välinpitämättömyyttä ehkäisyn suhteen, kunhan kyseessä on molemminpuolinen yhteisymmärrys. En itsekään ole aina kaikista huolellisin ehkäisijä, ja tiedän kyllä, että hetken huumassa se joskus jää. Mutta se, että tekee tällaisia päätöksiä kertomatta toiselle, on väärin, epäkunnioittavaa ja rikkoo toisen seksuaalioikeuksia pahasti.

6 kommenttia:

Johanna kirjoitti...

Tosi mielenkiintoinen juttu ja ikävää, että sunkin kohdalle on tämmönen ääliö sattunut.

Anonyymi kirjoitti...

Periaateessa jos tauti tulisi tälläisestä toiminnasta miestä vastaan voisi tehdä ilmoituksen pahoinpitelystä ja hivin kohdalla törkeästä pahoinpitelystä.

joka tekee toiselle ruumiillista väkivaltaa taikka tällaista väkivaltaa tekemättä VAHINGOITTAA TOISEN TERVEYTTÄ, aiheuttaa toiselle kipua tai saattaa toisen tiedottomaan tai muuhun vastaavaan tilaan, on tuomittava pahoinpitelystä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

kopioitu Suomen rikoslaista. Toki asian todistaminen ja korvauksien saaminen olisi hankalaa.

Larissa Aleksandra kirjoitti...

Johanna: Kiitos! Ja joo, onneksi sentään vaan yksi ääliö :D

Anonyymi: Totta muuten, pahoinpitelyhän se on jos toiselle jotain tartuttaa. Mutta oikeassa olet siinä, että tosi vaikea on tällaista todistaa. Ehkä jos tämä lain kohta olisi ihmisillä paremmin tiedossa/muistissa, ei miehille tulisi mieleen tällaista tehdä.

Anonyymi kirjoitti...

Mies oli selvästikin idiootti ja vastuussa teostaan, jonkinlainen rikos mielestäni, mutta on myös vaikea ymmärtää miksi kukaan ryhtyy yhden illan juttuun tämmöisen kanssa.

Larissa Aleksandra kirjoitti...

Anonyymi: Jos viittaat postauksessa kertomaani omaan kokemukseeni, en kai missään vaiheessa sanonut kyseessä olevan yhden illan juttu? Ja tällaista asiaa ei päällepäin näe. Sitä en kyllä silti kiistä, ettenkö tosissani kyseenalaistaisi omaa arviointikykyäni monenkin seksikumppanini / yhden illan jutun suhteen :DD muutaman tyypin, mm. tämä postauksessa mainittu mies, olisin ehkä voinut jättää välistä.

Anonyymi kirjoitti...

Onhan toi kondomin salaa ottaminen pois törkeä teko, nainen voi tulla tuollaisesta "actionista" raskaaksi ja vielä noi sukupuolitaudit päälle.

Allekirjoittaneella on sen verran paksu, että vasta kokeiltuani My Size 69 kondomia (seksiliikkeestä ostettuja), se sopi kuin nakutettu eikä kiristänyt mistään ja vaikeuttanut erektiota. Ns. normaalikauppojen kondomivalikoima (jopa Durexin XXL koko) oli liian pieni ja ne saivat erektion lopahtamaan kun joutui venyttämään ja "repimään" sitä kumia päälle. Onneksi oma kumppani oli tuolloin sen verran kärsivällinen, ettei hän heittänyt meikäläistä pihalle ensimmäisten epäonnistumisten jälkeen.

Kun on hyvä & kiihkeä sessio menossa kyllä tuon kumin läpi aistii naisen "kuumuuden". Ja jos haluaa ns. paljaalla vedellä niin hieroo peniksellänsä daamin häpyhuulia/klitorista eikä työnny sisään. En viitsi tähän linkkailla mitään amatööripätkiä alan sivustoilta, mutta hakusanalla "cock teasing" k.o. toiminnasta löytyy hyviä pätkiä. Samalla saapi kastella vehkeensä naisen v*tunmehuihin, siitä saa hyvät fiilikset, kuten siitä kun nainen istahtaa naaman päälle ja saa antaa kunnon kielihoidon :-)