lauantai 15. joulukuuta 2018

Miehet ja menkat

Menkat, siis niin nähty juttu. Niin tylsää peruskauraa kohdullisten elämässä kuin olla ja voi. Vaan miehille siinä tuntuu edelleen olevan jotain mystistä ja tuntematonta, vaikka luulisi heidänkin jo tottuneen siihen, että heidän seksikumppaniensa alapäistä valuu silloin tällöin verta.

Nykyään tapailen sentään sen verran aikuisia miehiä, ettei  nämä menkka-asiat ihan täysin puskista kenellekään tule. Silti usein tuntuu, että menkkojen mainitseminen saa miehet hämilleen, eivätkä he oikein tiedä mitä sanoa. Siksi tuntuu aina jännittävältä mainita uudelle kumppanille asiasta, kun reaktio voi olla mitä vain. Mutta esimerkiksi eksäni oli suhteemme alussa menkkaillessani suloisen huolehtivainen ja yritti kaikin voimin tehdä oloni mahdollisimman mukavaksi. Se oli liikuttavaa, mutta tavallaan ärsyttävää, koska menkat eivät ole sairaus enkä tarvitse niiden aikana mitään erityiskohtelua. Mutta no, eipä se nyt haitannutkaan, kun joku silitti kipeää mahaa ja toi pyydettäessä kaupasta jätskiä. Oli se ainakin parempi tapa suhtautua asiaan kuin mennä paniikkiin. Niinkin on nimittäin joidenkin miesten kanssa käynyt.


Monilla jätkillä on menkkoihin liittyviä ennakkoluuloja, joista yleisin on ainakin oman kokemukseni mukaan se, että naisista tulee täysiä hirviöitä kuukautisten aikaan. Monella on ollut se oletus, että lause ”mulla on menkat” on sama kuin sanoisi ”ärsyttää niin paljon, että tapan sut, jos hengität väärin”. No sitten kyllä ärsyttääkin, kun toinen alkaa käyttäytyä kuin olisin tikittävä aikapommi. Monilla on myös ihan hullunkurisia käsityksiä siitä, miten menkat ihan käytännössä tapahtuvat. Ajatellaan, että tuolla pillun perukoilla vaan yhtäkkiä aukeaa joku hana, mistä hirveällä paineella suihkuaa verta pari päivää, ja sitten se kuin taikaiskusta loppuu. Jotkut ovat myös luulleet, että menkat tulevat samasta reiästä kuin pissa. Jepjep, sinne pikkuruiseen virtsaputkeenhan me niitä tamponeita ja kuukuppeja tungetaan…

Moni mies on sanonut, etteivät menkat haittaa seksin harrastamista, mutta todellisuus on osoittautunut vähän toisenlaiseksi. Hassua, miten joku voikin niin kovasti säikähtää jotain surkeaa pikku veritippaa, kun itsellä se ei tunnu missään. Minulle on käynyt pari kertaa niin, että olen syystä tai toisesta vuotanut seksin aikana pikku pisaran verta, ja reaktio on joka kerta ollut sama. Kauhistunut katse omaan munaan, jossa helottaa punaista, ja närkästynyt kommentti: "Mikset kertonut, että sulla on menkat?" Ei paljon tuollaisten jälkeen menkkaseksit kiinnosta. Tosin ei kiinnosta muutenkaan, koska mahaan sattuu ja pilluun sattuu ja päähän sattuu, mutta siinä lopun tiputteluvaiheessa alkaa yleensä kyllä jo vähän tehdä mieli seksiä. Sitä ei vaan ole kovin kiva harrastaa, jos kuumottaa miehen survaisevan munansa niin syvälle, että sieltä vielä tarttuu mukaan joku viimeinen veripläntti.


Ymmärrän toisaalta hyvin miesten hämmennyksen ja kauhunkin menkkojen suhteen, onhan se heille kovin vieras asia. En tiedä miten nykyään toimitaan, mutta omina kouluaikoinani menkkavalistustunnit pidettiin vain tytöille, ja pojille kerrottiin ihan eri juttuja. Kuukautistietämyksen hankkiminen edellyttäisi pojilta siis aika suurta omaa kiinnostusta aiheeseen, eikä sellaista taida kovinkaan monelta löytyä. Aika paljon jää siis meidän miesten kanssa heilastelevien naisten vastuulle, kun joudumme valistamaan kumppaneitamme kehojemme toiminnasta. Valistustyö ei kuitenkaan ole aina kovin helppoa, sillä meidät on opetettu häpeilemään menkkojamme, ja silloin niistä on kovin vaikeaa puhua avoimesti. Mikä siinä onkin, kun ne menkat nolottavat niin kauheasti! Olen käyttänyt elämästäni ihan liian suuren osan miettimällä tekosyitä, joilla kieltäytyä seksistä joutumatta kertomaan, että minulla on menkat. Eipä varmaan tarvitsisi sellaisiakaan miettiä, jos menkat olisivat miehillekin hieman nykyistä normaalimpi asia.

Olen päättänyt olla jatkossa säästelemättä miehiäni tältä asialta ja puhua menkoistani suoraan. En ehkä kutsu heitä tyhjentämään kuukuppia kanssani, siinä hommassa on nimittäin välillä niin hardcore-teurastamomeininki, että itsekin saatan vielä näin 15 vuoden menkkailunkin jälkeen hätkähtää. Mutta seksistä en kieltäydy vetoamalla huonoihin tekosyihin, vaan sanon suoraan, mistä on kyse. Jos joku mies sellaista säikähtää, niin saa minun puolestani kadota elämästäni, koska en jaksa ketään, joka ei pysty kohtaamaan elämän realiteetteja.

Aiheeseen liittyvää:1 kommentti:

Menkkablogi kirjoitti...

Haha, hyvä teksti! Nyt vasta huomasin tämän ja ilolla luin. Se on kyllä käsittämätöntä, että pojat suljetaan pois menkkavalistustunneilta. Heidän ois tosi hyödyllistä tietää menkoista, koska suurin osa tulee niihin törmäämään hyvinkin läheisesti. Vaikka just seksin aikana.