lauantai 4. elokuuta 2018

Mitä heterot voisivat oppia homoilta seksistä

Olen melko tietämätön siitä, millaista seksiä samaa sukupuolta edustavat parit harrastavat keskenään. Vahvasti yleistäen veikkaan kuitenkin, että vähemmän kaavoihin kangistunutta kuin monet heteroparit. Miehen ja naisen välisessä seksissä toistuu varsin usein kasa ikivanhoja stereotypioita ja rooleja, josta emme pääse eroon, koska niitä ei ehkä edes tajuta kyseenalaistaa. Saman sukupuolen edustajien suhteista nämä stereotypiat puuttuvat, koska kumpikaan ei automaattisesti ole suhteen "mies" tai "nainen". Ehkä meidän heteroiden pitäisi ottaa homoista tässä asiassa hieman mallia, sillä monen seksielämä voisi nousta ihan uusille leveleille kun vaan pystyisi päästämään irti itseään rajoittavista käsityksistä.

Eroon yhdyntäkeskeisyydestä

Aika moni hetero ajattelee, että vain yhdyntä on "oikeaa seksiä". Joidenkuiden (yleensä miesten) on tosi vaikeaa ymmärtää, miten naiset harrastavat seksiä keskenään, kun kummallakaan ei ole mitään millä penetroitua toiseen. Kaikkea muuta kuin sitä vaginapenetraatiota pidetään hirveän tiukasti esileikkinä tai jonain ylimääräisenä hömpötyksenä, mutta pelkkään yhdyntään keskittyminen on tosi kapea tapa ajatella seksiä. Koska se on lopulta vaan yksi seksin muoto, ei mikään ainoa oikea eikä monille naisille millään lailla se nautinnollisin juttu tai paras tapa orgasmin saamiseen. Yhdyntä on kyllä kivaa, mutta kyllä ainakin omasta mielestäni seksi voi olla tosi nautinnollista ilmankin sitä ja silti todellakin ihan "oikeaa seksiä".

Naisparien seksistä puuttunee myös se oletus, että seksi loppuisi automaattisesti jommankumman orgasmiin. Ollaan niiden orgasmien kanssa enemmän samalla viivalla, kumpikin tuottaa toiselle nautintoa vastavuoroisesti, eikä vaan laukea, painele vessaan ja jätä toista makaamaan tyydyttämättömänä paikalleen. Tai näin ainakin kuvittelisin. Onneksi tilanne ei ole noin lohduton meille heteronaisillekaan, tai ainakin itse olen viime aikoina ollut vain sellaisten miesten kanssa, joille naisen nautinto on ihan yhtä tärkeää kuin omakin. Silti tunnen itse edelleen silloin tällöin huonoa omaatuntoa siitä, että mies joutuu "näkemään vaivaa" minun orgasmini eteen, ja harmitellut sitä miksen vaan voi tulla yhdynnässä, niin päästäisiin kaikki helpommalla. Naisten kanssa seksiä harrastavat naiset tuskin kokevat huonoa omaatuntoa siitä, että tarvitsevat klitoriksen hyväilyä tullakseen, eivätkä nää nautinnon tuottamista toisilleen "ylimääräisenä vaivannäkönä". Tässä on minusta miettimisen aihetta niin heteronaisille kuin -miehillekin: olisiko syytä hieman kyseenalaistaa sitä yhdyntäkeskeisyyttä, ja nähdä muutkin seksin muodot samanarvoisina?

graffiti croatia boobs

Miehen peppu on pyhä

Todella monet miehet ovat pitäneet itsestäänselvänä sitä, että annan heidän jossain vaiheessa tunkea asioita peppuuni. Eikä yksikään heistä ole ollut valmis edes harkitsemaan ajatusta siitä, että sama tehtäisiin heille. Heidän perseisiinsä kajoaminen on ollut aivan ehdoton ei. Monen perustelu oli, että se on kuulemma homoa. Minusta se on aika älytön perustelu, koska kaikilla ihmisillä on reikä pyllyssä, ei vain homoilla, ja kuka tahansa meistä voi tunkea sinne ihan mitä huvittaa ilman, että se vaikuttaa seksuaaliseen suuntautumiseemme. 

Moni mies on sanonut, että anaaliseksissä kiihottaa eniten jonkinlainen vallantunne. Että siinä se pantava osapuoli alistuu sille, joka panee. Ehkä sen takia ajatus oman anaalin avaamisesta tuntuu miehistä niin nöyryyttävältä: heidän maskuliinisuutensa joutuu koetukselle, jos he alistuvat toiselle. Se on vähän sääli, koska peppujutuista voi saada tosi paljon nautintoa, ja varsinkin miehille se alue on oikea kultakaivos, kun siihen vähän tutustuu. Sitä kautta voi löytää esimerkiksi eturauhasen, jota joskus kutsutaan myös miesten g-pisteeksi. Tietenkään kaikesta ei tarvitse tykätä, mutta onhan se nyt sääli missata noin iso nautinnon mahdollisuus vain siksi, että pelkää oman hauraan maskuliinisuuden murenemista.

graffiiti croatia

Sukupuolistereotypiat rajoittavat turhaan

Väitän, että stereotyyppiset käsitykset siitä, millaisia miesten ja naisten "kuuluu" olla, vaikuttavat heteroiden seksikäyttäytymiseen huomattavasti enemmän kuin samaa sukupuolta olevien parien. Esimerkiksi aloitteen tekemistä ei voi vierittää toisen osapuolen harteille sillä perusteella, että miesten kuuluu se tehdä, jos miehiä on seksitilanteessa kaksi tai ei ollenkaan. Stereotypiat menettävät merkitystään entisestään, jos joku osapuolista on vaikka trans- tai muunsukupuolinen. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöillä tuskin on aina ihan helppoa, mutta (jälleen kerran rankasti yleistäen) uskoisin heidän olevan seksuaalisesti vapautuneempia ja enemmän omia itsejään kuin monet heterot, koska he eivät edes yritä istua mihinkään valmiiseen muottiin. Sen sijaan moni hetero antaa vanhentuneiden käsitysten ja asenteiden rajoittaa itseään ihan turhaan. Sellaisten, jotka sanelevat millainen pitää ja saa olla sen perusteella, mitä jalkojen välistä löytyy. Itselleen aiheuttaa vaan turhaa vaivaa ja ahdistusta uskomalla sellaisiin stereotypioihin, kuten "miehen kuuluu aina haluta seksiä" tai "seksuaalisesti aktiivinen nainen on helppo". Eli vaikka istuisikin cisheteromuottiin, niin ihan joka ikistä perinteistä miehuuteen tai naiseuteen liittyvää käsitystä ja uskomusta ei välttämättä tarvitse omassa elämässä toteuttaa.

Ylipäätään kannustan ihmisiä, edusti sitten mitä tahansa sukupuolta tai suuntautumista, olemaan rohkeasti omia itsejään ja toteuttamaan omaa seksuaalisuuttaan juuri niin, kuin itsestä tuntuu hyvältä. Kunhan ei muita satuta, niin voi ihan vapaasti hakea nautintoa miten vain.

ps. En ole millään lailla seksuaalivähemmistöjuttujen asiantuntija, eikä minulla ole mitään tietoa tai kokemusta mistään muusta kuin heteroseksistä ja -suhteista, joten kaikki mitä tässä sanoin, saattaa olla ihan päin persettä. Mutu-tuntumalla täällä huutelen vain.

Lue myös:

Ei kommentteja: