torstai 25. tammikuuta 2018

Miksi julkaisen paljastavia kuvia somessa

Vähäpukeisten kuvien postaaminen sosiaaliseen mediaan herättää jostain syystä kovasti paheksuntaa ja ihmettelyä. Moni ajattelee, että kuvilla yritetään hakea huomiota ja pönkittää omaa olematonta itsetuntoa, ja että itsevarmat ihmiset eivät koe tarvetta esitellä vartaloaan julkisesti netissä. Paljon varoitellaan myös siitä, että paljastavat kuvat voivat levitä ties minne, tai päätyä mahdollisten työnantajien käsiin ja sitä kautta vaikeuttaa työnsaantia. Itse en juurikaan välitä muiden paheksunnasta, tämä blogi on itsessään kaiken maailman siveyspoliiseille ja moraalinvartijoille niin liikaa ettei pari alusvaatekuvaa paljoa hetkauta, mutta koska jotkut niitäkin varmaan ihmettelevät, kerron teille nyt neljä perustelua sille miksi julkaisen niitä blogissani ja blogini Instagram-tilillä.

1. Tykkään ottaa itsestäni kuvia, joissa näytän hyvältä. Niitä katsomalla voi sellaisina "olen maailman rumin ja läskein ja ällöttävin ihminen"-päivinä palauttaa mieleen, että oikeastaan olenkin ihan hyvä. Sovellan vähän kuin voimauttavan valokuvauksen periaatteita itseeni, kun mietin mielessäni eri tyyppisiä kuvia joissa haluaisin olla. Samaa voisi tietysti tehdä peittävämminkin pukeutuneena, mutta rumaläskiangstipäivinä sellaiset eivät ajaisi asiaansa yhtä hyvin.

2. Pidän huomiosta. En pahastu yhtään siitä, että vähäpukeiset kuvani saavat tykkäyksiä ja kehuja Instagramissa. Ja ihan maalaisjärjelläkin jo voi päätellä, että jos tavoitteena on saada lisää näkyvyyttä blogille ja Installe ja tietyntyyppiset kuvat tuovat lisää tykkäyksiä ja seuraajia, kannattaa ehkä postata vastaavia kuvia jatkossakin. Haluan toki että blogiani seurataan kirjoittamieni tekstien, ei kuumien kuvien takia, mutta jos kerta jotain ruisleipää ja autonrenkaitakin myydään seksillä, miksi ei seksiblogia?

3. Runkkaamisen tiedetään mm. pienentävän miehillä eturauhassyövän riskiä, ja vastuullisena seksologian ammattilaisena haluan tietty kantaa korteni kekoon yleisen seksuaaliterveyden hyväksi. Blogini Instaa seuraa (seuraajamäärään nähden) suurehko joukko n. 18-30-vuotiaita miehiä, joten tarjoan heille mielelläni eettisten periaatteiden mukaan tuotettua visuaalista stimulaatiota kyseisen terveysteon suorittamisen avuksi.

No ei vaan, seksuaalinen kiihottaminen ei ole kuvieni pointti, mutta en minä siitä pahastu, jos joku minun kuvilleni runkkaa. Siitä vaan, kiva jos voin olla avuksi.Kunnon hardcore-pornoa nämä kuvani, eikö. Kukkahattutätejä hirvittää.


4. Koska haluan. Mitä sanomista kenellekään pitäisi siihen olla, jos minä valitsen laittaa itsestäni nettiin kuvan, jossa poseeraan pikkarit jalassa tai rintavako näkyen? En riko mitään lakeja tai sääntöjä tai hyvän maun rajaa. On tietysti ikävämpi juttu, jos joku pahoittaa mielensä kuvistani niin että lopettaa blogini seuraamisen, vaikka – kuten alussa mainitsin – niin ajattelevat tuskin lukisivat blogiani muutenkaan.


Miten blogi- ja Instagram-paljasteluni sitten liittyy kehopositiivisuuteen? Minusta olennaisesti, koska kuvien postaaminen vahvistaa omaa positiivista käsitystäni kehostani, ja luonnollisesti kuvien saamat tykkäykset ja kommentit vahvistavat sitä vaan lisää. Muun muassa edellisen postauksen kuvien ottaminen sai minut taas paljon paremmalle fiilikselle omasta kropastani, sain ikään kuin "todisteita" itselleni siitä, että olen hyvä tällaisena. Kuvani saattavat joillekuille näyttäytyä pelkkänä herutteluna, koska en ole ylipainoinen eivätkä vähäpukeisuuteni sen vuoksi ole erityisen rajoja rikkovaa tai kantaaottavaa. Halusinkin tällä tekstillä yrittää jotenkin tuoda ilmi, että kuvilla on itselleni toisenlainenkin merkitys kuin huomion hakeminen, jos se ei kuvistani muuten välity.

Nämä kuuluisat herutuskuvani löytyvät Instagramista nimimerkillä @teekutsuillablogi.

ps. En ole huolissani siitä, että kuvani päätyisivät työnantajieni käsiin ja saisin sen takia potkut tai joku työpaikka jäisi saamatta. En edes haluaisi olla töissä sellaisessa paikassa, jossa vielä vuonna 2018 arvosteltaisiin työntekijän pätevyyttä sen perusteella, kuinka paljon vaatteita hänellä on jossain kuvassa päällä. Ja sitä paitsi, tämä blogi olisi siinä tilanteessa varmasti paljon kuvamateriaalia raskauttavampi tekijä..

Ei kommentteja: