keskiviikko 24. elokuuta 2016

Anna mun kaikki kestää

Varoitus: Teksti sisältää inhorealistisen puolelle lipsahtavaa tosiasioiden kuvailua. Älä lue, jos tahdot elää rauhassa pumpulipilvilinnassasi.

Seksi on kivaa. Tosi kivaa. Mutta välillä siitä seuraa asioita, jotka eivät ole ihan niin kivoja.

En nyt puhu vahinkoraskauksista tai sukupuolitaudeista, vaikka ikäviä ovat toki nekin. Tarkoitan sellaisia vähän arkisempia juttuja, pieniä tai vähän isompiakin epämukavuuksia, joita joskus osuu kohdalle seksiä harrastaessa, sen jälkeen tai siihen jotenkin liittyen. Ja jotenkin kummasti tuntuu, että ainakin heterosuhteissa naiset saavat kärsiä niistä huomattavasti miehiä enemmän..

Olen aikaisemminkin kirjoittanut siitä, kuinka kaikki ehkäisymenetelmät kondomia lukuunottamatta aiheuttavat inhottavia sivuvaikutuksia naisille. Hormonaalinen ehkäisy voi aiheuttaa miltei mitä tahansa aknesta lihomiseen ja mielialanvaihteluista veritulppiin, joten itse olen päättänyt pysytellä kaikista hormonivalmisteita erossa. Ehkäisykapseli sekä hormoni- ja kuparikierukka eivät kuulemma aiheuta niin pahoja sivuvaikutuksia, tai niillä saattaa olla hyvällä tuurilla positiivisena vaikutuksena kuukautisten jääminen kokonaan pois, mutta niiden asentaminen paikalleen on lievästi sanottuna epämukavaa. Käsivarsi puudutetaan, viilletään auki ja sinne tungetaan pikkuinen tikku, ja sen jälkeen kättä voi särkeä eikä sitä saa kastella. Kierukka taas laitetaan kohdunsuusta läpi, toiset sanovat että sattuu ja toiset eivät, joten sekin on kai tuurista kiinni. Melko ikävältä kokemukselta kyllä kuulosti, kun lueskelin aiheesta joitakin keskusteluja.

Kondomia käytettäessä sattuu välillä vahinkoja: kumi hajoaa, luiskahtaa pois tai joskus ihan vaan unohtuu kaikessa tiimellyksessä. Sellaisissa tilanteissa on hyvä turvautua vanhaan kunnon jälkiehkäisypilleriin, joita itsekin olen muutaman ehtinyt elämäni aikana popsia. Homma kuulostaa yksinkertaiselta, sen kun heittää pillerin naamariin ja asia on poissa päiväjärjestyksestä, tai ainakin moni mies tuntuu ajattelevan niin. Tosiasiassa jälkiehkäisyn käyttäminen on sekä fyysisesti että henkisesti kuluttava prosessi. Ensin täytyy käydä läpi nöyryyttävä reissu apteekkiin ostamaan pilleri, josta sitä ei noin vain voi poimia hyllystä vaan se täytyy erikseen pyytää reseptitiskiltä. Sen jälkeen se syödään, jonka jälkeen voi jäädä odottelemaan miltei takuuvarmoja sivuvaikutuksia muutaman viikon sisällä. Jos ei muuta, niin ainakin kuukautiskierto menee hyvin todennäköisesti hetkeksi sekaisin. On tosi ärsyttävää kanniskella jatkuvasti mukana tamponi- ja särkylääkearsenaalia siltä varalta, että ne menkat päättävät alkaa yllättävällä hetkellä.

Aborttia minulle ei ole koskaan tehty, enkä voi kuvitellakaan kuinka hirvittävän raskas kokemus sen täytyy naiselle olla. Taas kerran asia lienee miehen näkökulmasta melko simppeli, lääkkeet kurkusta alas ja homma on sillä selvä, mutta harvoin tulee ajatelleeksi sitä, että se abortoitava sikiö pitää ihan oikeasti synnyttää. Sitä sitten kärsii ensin tuntikausia hirveistä supistuksista, jotka huipentuvat siihen, että synnyttää epämääräisen verimöykyn ja vuotaa sen jälkeen kuin seula monta päivää. Vaikka lasta ei haluaisikaan, on varmaan aika hirveää nähdä se verimöykky lattialla ja tietää, että tuossa nyt on minun lapseni. Ja samalla kärsiä hirvittävistä fyysisistä kivuista. Hilpeää, eikö?

Ja vaikka kävisikin niin hyvä tuuri, että ehkäisy toimii ilman sivuvaikutuksia ja hommat rullaa mukavasti, ikävyyksiltä ei silti välttämättä pääse välttymään. Toiset naiset kärsivät jatkuvista hiiva- ja virtsatietulehduksista, jotka seksin harrastaminen saattaa joskus laukaista. Virtsatietulehdus on yksi inhottavimmista vaivoista mitä on, sillä se aiheuttaa sekä kipua että jatkuvan epämukavan tunteen siitä, että pissalle pitäisi päästä. Siihen saa onneksi nopean avun antibiooteista. Myös hiivatulehdukset ovat ärsyttäviä, vaikka onneksi niihinkin saa avun nopeasti apteekista. Hiivalääkkeitä ei vaan ole kauhean hauskaa käyttää, ainakaan niitä emätinkapseleita, koska ne ikään kuin "sulavat" ja valuvat sisältäsi pois sotkien alusvaatteet.

Peppuseksiin liittyy myös omat pulmansa. Liukkaria käyttämällä tilanne tosin helpottuu, mutta jätkiltä se tuppaa joskus unohtumaan ja siinä lemmenleikkien lomassa ihan puolihuomaamattomasti ängetään väkisin sormi tai pari kuivana kakkoseen. Siitä saattaa olla seurauksena peräaukon haavauma, joka on yksi kivuliaimpia asioita mitä tiedän. Sitä kirvelee ja istuminen saattaa tuntua ikävältä. Pyllyyn saattaa myös sattua siksi, ettei se ole tottunut asioihin sisällään, ja kipu saattaa olla niin kova, ettei pysty edes nukkumaan. Auh.

Ja sitten on vielä suuseksi. En ole koskaan antanut suuseksiä naiselle joten en tiedä miltä se tuntuu, mutten ainakaan ole kuullut kenestäkään, joka olisi meinannut oksentaa naispuolisen kumppaninsa päälle tämän lauettua. Munaa imiessä sekin on ihan mahdollista, jos sietää huonosti pahoja makuja tai oksennusrefleksi on herkkä. Se mälli ei nimittäin ole ihan mitään herkkujuomaa: paksua, lämmintä, suolaista, oikeastaan aika kuvottavaa. Kyllä siitä selviää, vähän sama kuin jonkun ällöttävän alkoholijuoman nauttiminen shottina, mutta ei se mikään varsinainen nautintokaan ole. Toinen ärsyttävä juttu on myös se, kun mällit valuvat puoli päivää pitkin reisiä miehen lauettua sisälle. Hirvittävän epäkäytännöllistä, koska se ei todellakaan tule sieltä ulos missään parissa minuutissa, vaan aina vaikka nauraessa tai yskiessä sitä purskahtaa ulos taas pikkuisen, ja pikkareita saa olla vaihtamassa useaan otteeseen.

Kaikista näistä ikävyyksistä huolimatta seksi on kuitenkin niin kivaa, että se tekee kaikesta vaivan arvoista. Ja onneksi niitä sattuu vain silloin tällöin, eikä jokainen seksikerta tarkoita kauheata kärvistelyä, antibioottikuuria tai muita kurjuuksia. Ja onhan miehilläkin varmasti omat seksiin liittyvät hankaluutensa, joiden kanssa joutuu joskus kamppailemaan. Haluaisin kuitenkin painottaa, että aika moni varsinkin postauksen alussa mainittu ikävyys muuttuu huomattavasti helpommaksi kestää, jos niiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin vaan ikävyyden (tahattomasti, mutta kuitenkin) aiheuttanut mies seisoo naisen rinnalla, vaikkapa ritarillisesti hakee sen jälkiehkäisypillerin apteekista tai pitää kädestä, kun sitä ehkäisykapselia laitetaan paikalleen. Tai vähintäänkin kysyy etukäteen, että saako tulla suuhun ennen kuin räjäyttää keitokset naisen kurkkuun.

Ei kommentteja: