lauantai 2. tammikuuta 2016

Kokemuksia friends with benefits-suhteista


Hei lukijat, kivaa alkanutta vuotta! Täällä blogissa on ollut viime päivät vähän hiljaista, ensin tulin nimittäin kipeäksi parantuakseni vain toipumaan uuden vuoden juhlinnasta ja nyt sitten podetaan kiusallista hammassärkyä. Siksipä täällä ei tällä kertaa nähdä mitään juhlallisia vuosikatsaus 2015-postauksia tai muuta mahtipontista, vaan mennään suoraan asiaan. Tämä teksti käsittelee friends with benefits- tai fuckbuddy-suhteita: voiko sellainen toimia, jos voi niin miten ja kuinka sellaiseen ylipäätään voi päätyä.

Friends with benefits-suhteella tarkoitan tässä sellaista suhdetta, jossa osapuolet harrastavat seksiä keskenään ilman muita sitoumuksia. He eivät siis seurustele tai tapaile eikä heillä (ainakaan siinä ihannetilanteessa) ole romanttisia tunteita toisiaan kohtaan. Käytän tässä tekstissä käsitteitä friends with benefits ja fuckbuddy toistensa synonyymeina, vaikka niillä onkin pieni vivahde-ero. Friends with benefits-tilanteessa osapuolet ovat ystäviä keskenään ja seksi on vain yksi yhteinen tapa viettää aikaa, kun taas fuckbuddy on enemmänkin sellainen ihminen jonka kanssa vietetään aikaa lähinnä seksin merkeissä. Hyvin pitkälti samasta asiasta on kuitenkin kysymys, joten jatkossa käytän tekstissä termiä FWB jonka voi sitten omassa päässä kääntää tarkoittamaan kumpaa tahansa edellämainituista suhdetyypeistä, mikäli sen eron haluaa itselleen tehdä.
Oman kokemukseni mukaan FWB-suhde voi toimia vallan mainiosti ja sellaisesta on paljon iloa. On kuitenkin olemassa tiettyjä ehtoja joiden on täytyttävä, jotta FWB-suhde voisi toimia ongelmattomasti. Tärkein ehto on, että kummallakaan osapuolella ei missään nimessä saa olla romanttisia tunteita toista kohtaan. Sellainen FWB-suhde, jossa osapuolet ovat seksin lisäksi myös muuten paljon tekemisissä toistensa kanssa, voi muistuttaa nimittäin niin paljon parisuhdetta, että sitä helposti kuvittelee pelissä olevan enemmän tunteita kuin oikeasti onkaan. Sitten on tosi ikävä yllätys jos toinen yhtenä päivänä ilmoittaakin ohimennen tapailevansa jotakuta. FWB-suhteiden paras puoli on mielestäni juuri se sellainen vapaudentunne: on omalla tavallaan tosi vapauttava tunne maata jonkun kanssa lusikassa hyvän seksin jälkeen ja keskustella omista ja toisen suhdeasioista ilman, että kumpikaan on mustasukkainen tai loukkaantuu. Omien tunteiden säästämiseksi suosittelenkin siis jättämään FWB-järjestelyt väliin sellaisen ihmisen kanssa, josta toivoisi muutakin kuin kaveria.

Olen huomannut, että FWB-kuviot toimivat parhaiten sellaisten ihmisten kanssa, joita on tapaillut aikaisemmin mutta jutusta ei tullut mitään. Sen tapailun aikana on kuitenkin tullut jo seksiä harrastettua, joten homma sujuu ja läheisyyskin tuntuu luontevalta. Kuulostaa jotenkin tosi oudolta konseptilta ruveta tutustumaan johonkuhun sillä mentaliteetilla, että tässä nyt ryhdytään FWB-kamuiksi, vaikka voisihan sekin kai toimia. Luulen kuitenkin myös, että jos jotakuta on jo tapaillut eikä homma ottanut tuulta alleen, on pienempi riski ihastua tyyppiin sen FWB-suhteen aikana kuin jos kyseessä olisi joku ihan uusi tyyppi tai kaveri, jonka kanssa alkaa yhtäkkiä harrastaa seksiä. 

Olen harrastanut näitä FWB-virityksiä aika monen entisen deittini kanssa enemmän tai vähemmän. Osan kanssa ollaan ihan sovittu että näillä mennään, toisten kanssa vaan jatkettu hengailua kavereina tapailun jälkeen ja vanhasta tottumuksesta yksi asia johtanut toiseen. Osa jutuista on jäänyt kun tyypit ovat alkaneet tahoillaan seurustelemaan (ja sekös vasta on ihanaa kun soitat booty callin FWB:llesi ja hän onkin uuden tyttöystävänsä vanhemmilla illallisella, mutta ei mennä siihen nyt) joten puhelimeni yhteystiedoissa ei ole mitään pitkää listaa jätkistä joille voin tarpeen tullen soitella, mutta on siellä muutama sellainen. FWB on kullanarvoinen silloin kun ei aktiivisesti tapaile ketään mutta läheisyydenkaipuu ja akuutti seksin puute alkaa vaivata. Koska hyvä seksi on minulle tärkeää myös romanttisissa ihmissuhteissa ja koska FWB-kamuni ovat useimmiten entisiä deittejäni, on seksi luonnollisesti niissä erittäin toimivaa. Se on usein myös jollain tavalla vapautuneempaa kuin jotakuta tapaillessa. Ja kuten jo aikaisemmin sanoin, on hauskaa makoilla FWBn kainalossa ja höpötellä rakkauselämän koukeroista. Miehiltä saa usein hyviä neuvoja, varsinkin sellaisilta joiden kanssa on ollut aikaisemmin suhteessa.

Sellaisesta kuviosta, jossa olisin tutustunut johonkuhun pelkästään FWB-tarkoituksessa minulla ei ole kokemuksia, joten en voi siitä teille nyt kirjoittaa. Suosittelenkin siis kaikkia lämpimästi ottamaan yhteyttä entisiin deitteihin joita kohteen tunteet ovat viilentyneet ja ehdottamaan pientä vanhojen aikojen muistelua makuuhuoneen puolella. Harva jätkä ainakaan pistää vastaan, sen voin omien kokemusteni perusteella ainakin sanoa.

Ei kommentteja: