perjantai 8. marraskuuta 2019

Ekaa kertaa seksimessuilla

* Messuliput saatu

Kävimme viime viikonloppuna poikaystäväni kanssa piipahtamassa Sexhibition -seksimessuilla. Kumpikaan meistä ei ollut aikaisemmin messuilla käynyt, joten uteliaina lähdettiin meininkejä katselemaan. Kokemus osoitti osan messuihin liittyvistä ennakkokäsityksistäni virheellisiksi, ja osaltaan taas vahvisti sitä kuvaa, joka minulla messuista on.

Tarkoitukseni oli taltioida messutunnelmaa teillekin, ja minulle oli messujen puolesta järjestetty kuvauslupakin. Unohdin kuitenkin kamerani akun kotiin, joten en sitten voinutkaan kuvata mitään. Oh well. Saatte siis tyytyä sanalliseen kuvailuun, ja voihan se toki olla parempikin: mitään kovin somen sääntöjen mukaista en kuitenkaan olisi juuri saanut kuvattua…

Ihan tavallisten ihmisten tapahtuma


Messuilla riitti kaikenlaista nähtävää ja ihmeteltävää. Oli kaksi esiintymislavaa ja niiden yhteydessä baarit, toisaalla seksileluja ja -välineitä pursuilevia kojuja sekä eri näytteilleasettajien pisteitä. Me keskityimme eniten visuaaliseen antiin ja kävimme katsomassa esityksiä samalla virvokkeita nautiskellen. Oli hauskaa myös vaan seisoskella viinilasi kädessä katsella muita messukävijöitä.

Omassa päässäni olin ajatellut stereotyyppiseksi seksimessuvieraaksi jonkun vanhan pervon äijän, joka kulkee ympäriinsä kikkeli kädessä silmät kiiluen. Olen siksi aikaisempina vuosina arastellut Sexhibitioniin lähtemistä yksin, koska olen pelännyt saavani joukon ahdistelijoita kimppuuni. Mitään tällaista messuilla ei kuitenkaan ollut havaittavissa: kävijäkunta oli sukupuolijakaumaltaan varsin tasaista, enkä nähnyt yhtäkään kikkeliäkään. Pariskuntia näkyi paljon, kuin myös (lähinnä miesoletettujen) kaveriporukoita. Nähtiin jopa monia iäkkäämpiä pariskuntia, josta yllätyin ja ilahduin. Sanoin poikaystävällenikin, että tuossa ollaan sitten me kolmen-neljänkymmenen vuoden päästä.

Törmättiin myös muutamiin tuttuihin, ja oli hauskaa, miten luontevia tilanteet olivat, vaikka tavallaan oltiinkin aika arkaluontoisen asian äärellä. Messukävijät lienevätkin suurelta osin oman seksuaalisuutensa kanssa sinut olevaa porukkaa, jolla ei posket punehdu, vaikka vastaan kävelisi entisiä työkavereita tai ties ketä. Messuilla ei ollut ollenkaan sellainen olo, että tapahtuma olisi joku pervoille tarkoitettu salainen irstailun tyyssija, vaan tosi vahvasti oltiin tavallisina ihmisiä meitä kaikkia koskettavan kivan asian äärellä. Messukävijöiden silmiinpistävä tavallisuus olikin itseäni eniten ilahduttava asia. Siellä todella sai olla sellainen kuin on, pistää päälle lateksiset korkosaappaat tai kokonahka-asun, tai saapua paikalle tavallisesti farkuissa ja hupparissa.

Me olimme poikaystäväni kanssa jotain tuosta välistä: aloitimme illan Kansallisbaletissa kulttuurielämysten parissa, jossa joimme kallista shamppanjaa ykköset päällä. Messuille saapuessamme minä kiskaisin hameenhelmaa siveellisen rajan ylittäväksi, ja poikaystäväni avasi kauluspaidastaan pari nappia. Toimivaa ja monikäyttöistä.
Hauskaa, mutta pinnallista viihdettä


Messukäyntimme jäi valitettavan lyhyeksi samalle illalle sattuneen toisen kulttuuririennon vuoksi, mutta ehdimme kuitenkin käydä katsomassa kaksi esitystä ja ihmetellä meininkiä myös muuten vaan. En ollut koskaan ennen nähnyt strippausta, joten olin sanoinkuvaamattoman innoissani. Ensimmäinen näkemämme esitys olikin kovasti mieleeni: esiintyjä oli kaunis ja sensuelli ja esitys kaunis ja viehkeä kokonaisuus. Minua innostuneempi oli varmasti vain se nuori sälli, jonka esiintyjä kutsui lavalle kanssaan ja joka sai nauttia kaikesta oikein vip-paikalta. Jälkimmäisestä show’sta en juuri välittänyt: sen parasta antia oli lähinnä esiintyjien ilo, joka välittyi katsomoon asti mainiosti.

Vaikka esityksiä oli ihan hauskaa katsoa, ne eivät saaneet varsinaisesti viisareitani värähtelemään. Pornosta tuttu naiskehon representaatio toistui niin esiintyjissä, juontajissa kuin käsiohjelman kannessakin, ja tuntui jokseenkin tunkkaiselta. Olisin kaivannut moninaisempia kehoja, mutta aika samasta muotista veistetyiltä esiintyjät vaikuttavat myös tapahtuman kuvagallerian perusteella. Esityksiä olisi toki ollut joka lähtöön ja valitettavasti missasimme kaikki sellaiset esitykset, jotka olisivat potentiaalisesti voineet olla seksuaalisessakin mielessä kiinnostavia.

Himocast-podcastissa spekuloitiin pari viikkoa sitten, millaiset voisivat olla tulevaisuuden seksimessut. Keskustelussa nousi esiin paljon sellaisia elementtejä, jotka nyt jäivät messuilta puuttumaan. Uutta lähestymiskulmaa tämän iänikuisen naiset miesten katseiden kohteena -asetelman tilalle kyllä todella kaivattaisiin. Tykkäsin podcastissa esitetystä ajatuksesta järjestää seksimessujen sijaan seksuaalisuusmessut. Tapahtuma on tällaisenaan hauska ja viihdyttävä, mutta sillä voisi olla enemmän annettavaa, jos todella sukellettaisiin pintaa syvemmälle.

Vierailu Sexhibition -messuilla oli joka tapauksessa hauska ja kiinnostava kokemus. Ensi vuonna täytyy laittaa tapahtuma ajoissa kalenteriin, että osaan olla sopimatta muita rientoja samoille päiville. Kiinnostaisi nimittäin nähdä ainakin Puuhalavan kuuluisa Yleisön herkkuhetki -osio, jossa kuka tahansa saa kiivetä lavalle tekemään melkein mitä tahansa. Tällä kertaa väsymys voitti ja jouduimme lähtemään kotiin siinä vaiheessa, kun lavaa vasta lämmiteltiin kahden tankotanssijan ja yhden pariskunnan kevyen suuseksi-kiusoittelun toimesta. Kovasti jäi myös kiehtomaan tuttavien mainitseva nakuileva mies, jonka näkemiseltä ei messuilla kuulemma voi välttyä, mutta joka väisti omat silmämme tällä kertaa onnistuneesti.

Aiheeseen liittyvää:

Ei kommentteja: