keskiviikko 28. elokuuta 2019

Treffeille Jodelista?

Kaipaatko seuraa, mutta Tinderin meno kyllästyttää? Kenties keskustelualustaa, jossa saisit vertaistukea ja neuvoja sinkkuelämän tai parisuhteen ongelmiin? Tai sittenkin kiihottavaa luettavaa ja katseltavaa? Kaikki nämä löytyvät Jodelista!

Jodel on anonyymi keskustelualusta, vähän kuin digitaalinen vessanseinä, jonne kuka tahansa voi kirjoittaa. Sovelluksesta löytyy oma kanava monenlaisille aiheille, ja ihmissuhteisiin ja seksiin jollain lailla liittyvät ovat niistä suosituimpia. Sovellus toimii paikallisesti, ja eniten keskustelijoita on luonnollisesti pääkaupunkiseudun Jodelissa. Muualla asuville kuitenkin sellainen vinkki, että minkä tahansa paikan voi siellä ollessaan asettaa Jodelissa kotikaupungikseen, jonka jodlauksia pystyy selaamaan myös muualla ollessaan. Jos siis tulee käytyä Helsingissä, kannattaa se valita kotikaupungikseen, niin runsas kanavatarjonta on tarjolla muuallakin. Aktiivista porukkaa on myös muun muassa Tampereen ja Turun Jodelissa ja todennäköisesti myös muissa opiskelijakaupungeissa.Jodel seuranhakusovelluksena


Vaikka Jodel onkin anonyymi sovellus, jossa käyttäjistä ei näy muille mitään tietoja, sitä voi mainiosti käyttää seuran etsimiseen. Sitä varten löytyy omat kanavansa, kuten @jodeltreffit ja @seksiseuraa. Jälkimmäisellä kysyntä ja tarjonta eivät aina tunnu kohtaavan, sillä miesten ilmoituksia on paljon eikä niihin välttämättä juuri vastata, mutta aina silloin tällöin voi lykästää. Kuulemani mukaan varsinkin vähän erikoisempia juttuja, kuten kimppasysteemejä ja sellaisia, voi sitä kautta löytää. Treffikanava taas vaikuttaa varsin toimivalta sukupuoleen katsomatta. Muillakin kanavilla voi tietty tulla vastaan kiinnostavia tyyppejä, joille voi mainiosti ehdottaa tapaamista. Kannattaa myös pitää silmät auki viikonloppuisin, kun Jodelissa etsitään etkoja, jatkoja tai bileseuraa.

Sateenkaariväelle löytyy omia kanavia, ja ainakin @homoseksiseuraa -kanavalla käy melkoinen kuhina. Kivoja kanavia ovat myös oppilaitosten ihastuskanavat, kuten Helsingin yliopiston @hyihastus, joissa käyttäjät kertovat opiskelupiireistä löytyneistä ihastuksistaan. Hyvällä tuurilla sitä voi vaikka tunnistaa itsensä jonkun kuvauksesta, ja siitä vasta ihana romanssi syntyisi!

Vertaistukea sinkkujen kanavilta


Jodelista löytyy useita kanavia, jotka tarjoavat käyttäjilleen vertaistukea monenlaisiin asioihin. Omia suosikkejani ovat mm. @sinkut ja @tinder. Kanavilla jaetaan deittailuun ja sinkkuelämään liittyvät ilot ja surut ja kysytään toisilta käyttäjiltä neuvoja ja mielipiteitä. Kanavilla on mielestäni sikäli hyvä henki, että muita käyttäjiä tsempataan ja kannustetaan eikä tarpeettomasti lytätä tai haukuta. Kun sinkkuelämä ja deittailu masentavat toden teolla, noilta kanavilta löytyy varmasti joku, joka ymmärtää.

Parisuhteessa oleville löytyy oma kanava, @parisuhteet, jossa puidaan suhdejuttuja. Lisäksi löytyy spesifimmin avoimia suhteita käsittelevä @avoinparisuhde, pitkissä parisuhteissa olevien @yli5vparisuhde sekä @paskatparisuhteet, jota voi sinkkuna käydä lukemassa silloin kun oma tilanne masentaa eniten.Silmänruokaa ja fantasiointia


Moni rohkaistuu puhumaan anonyymillä alustalla varsin rohkeitakin juttuja. Seksiaiheet ovat tyypillisesti niitä, joista ei omalla naamalla haluta jakaa kovin intiimejä yksityiskohtia, mutta Jodelissa sanaiset arkut aukeavat eri tavalla. @seksi -kanavalla keskustellaan kaikesta seksiin liittyvästä ja jaetaan kokemuksia ja vinkkejä. Seksifantasioille on oma kanava @fantasiat, jonka sisältö on tosin varsin sekalaista ja liippaa toisinaan läheltä @seksiseuraa -kanavan meininkiä. Silloin tällöin vastaan tulee kuitenkin helmiäkin, taitavasti kirjoitettuja kuvauksia, joista lukijakin nauttii. Toisin sanoen Jodelista voi siis löytää myös erinomaista runkkumateriaalia.

Visuaalisten nautintojen ystävillekin löytyy Jodelista oma paikkansa. Henkilökohtainen suosikkini on @miesjumalat -kanava, jonne miehet postaavat kuvia itsestään. Moderaattorit toki poistavat rohkeimmat kuvat, mutta jos on paikalla oikeaan aikaan (keskellä yötä) ja sattuu vähän onnea matkaan, saattaa nähdä vilauksia myös sääntöjen vastaisesta sisällöstä. (Kyllä, munakuvatkin voivat sytyttää, jos niitä menee varta vasten itse katsomaan!) Myös ihan sallittu sisältö, kuvan kuvat vaikkapa vatsalihaksista tai muusta mukavasta kyllä lämmittävät sielua. Naisten vastaava kanava on @jumalattaret, jossa tosin tuntuu olevan hieman tarkempi sensuuri, eikä läpi mene kovinkaan vähäpukeista materiaalia. Vastaavia on kuitenkin vaikka millä mitalla, joten kuvamateriaalia kyllä löytyy, kun vaan jaksaa etsiä. (Itse en nyt jaksanut. :D)

Kun tähän lisätään myös kaikki muu Jodelin anti, kuten omat kanavat kasveista innostuneille (@viherpeukalot), Love Island -faneille (@loveisland) tai vaikkapa teknomusiikin ystäville (@teknojuorut), on pakko todeta, että kyseessä on varsin monikäyttöinen sovellus.

Lue lisää:

Ei kommentteja: