perjantai 26. huhtikuuta 2019

Missä ovat seksipositiiviset miehet?

Viime vuosina puhe seksipositiivisuudesta on lisääntynyt paljon, ja tiedän monia upeita naisia, jotka kirjoittavat, puhuvat tai jollain muulla tavalla kertovat aiheesta. Itsekin olen tässä jo monen vuoden ajan ollut osaltani mukana tekemässä seksuaalista vallankumousta ja purkamassa seksin tabuasemaa. Tässä hienossa keskustelussa on vain yksi ongelma: miehet loistavat poissaolollaan. Kovin on naisvoittoista tämä seksistä puhuva porukka.

Mielestäni on upeaa, että yhä useampi nainen uskaltaa puhua seksistä avoimesti. Se purkaa vanhentunutta käsitystä naisista passiivisina objekteina, ja nostaa meidät aktiivisiksi ja halukkaiksi toimijoiksi seksuaalisuuden kentällä. Näin heteronäkökulmasta ajateltuna keskustelu vain on kovin yksipuolista, jos pelkästään me naiset olemme äänessä. Toki on myös paljon cisheteromeiningin ulkopuolelle jääviä toimijoita, jotka levittävät upeasti tietoisuutta sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta, mutta keskusteluun jää silti miesten mentävä aukko. Uskon, että seksistä avoimesti ja raikkaasti puhuville miehille olisi kyllä tilausta. Missä he siis ovat?

Lähtökohta miesten seksipositiivisuudelle on aika erilainen kuin naisilla. Seksuaalinen aktiivisuus ja halukkuus on nähty perinteisesti miesten kohdalla hyvänä ja tavoiteltavana asiana, joten tavallaan kaikki miehet ovat olleet hyvin seksipositiivisia. Se väylä, minkä puitteissa omaa seksuaalisuutta saa hyväksytysti toteuttaa, on kuitenkin ollut varsin kapea. Uskon kuitenkin, että seksuaalisuus on miehillekin myös muuta kuin kerskailua siitä, kenellä on isoin vehje ja kuka on kovin panomies. Tarvittaisiin joku, joka sanoisi ääneen niitä asioita, joista nyt ei puhuta. Laajentaisi sitä väylää ja tekisi monimuotoisemmasta seksuaalisuuden ilmaisusta hyväksyttävämpää.


Tulkaa esiin seksipositiiviset miehet, otan teidät avosylin vastaan!


Oma käsitykseni miehen seksuaalisuudesta on todennäköisesti jossain määrin epärealistinen, vaikka se onkin parantunut kaikkien niiden ihanien miesten myötä, jotka ovat jakaneet seksuaalisuuttaan kanssani. Monen kohdalla olen kuitenkin huomannut sen, että vaikka seksi kiinnostaa, siitä ei kamalasti huvita puhua. Ei ainakaan sillä lailla aidosti, että todella päästäisiin niiden omien toiveiden ja halujen ja pelkojen ja ristiriitojen äärelle. Moni mies haluaa vaan panna ilman sen suurempia mutinoita. Tämä on ongelma, koska tämä penetraatiokeskeinen ja miehen aktiivista ja dominoivaa roolia korostava seksikäsitys aiheuttaa hirveästi suorituspaineita, ja tekee esimerkiksi erektio-ongelmista vaikeita käsitellä. Siksi tarvitsisimme miehiä, jotka puhuisivat suoraan ja häpeilemättä kaikesta tästä: että välillä ei seiso, eikä se haittaa, ja että seksi on paljon muutakin.

Olen saanut käydä monia mielenkiintoisia keskusteluja miesten kanssa, jotka ovat pohtineet paljon seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviä teemoja ja omaavat hyvin seksipositiivisen asenteen. Minusta onkin sääli, että nämä keskustelut jäävät vain meidän välisiksemme, koska ne kaikki tiedot, oivallukset, ajatukset ja ahaa-elämykset olisivat hyödyllistä kuultavaa ihan kaikille. Siksi haluaisinkin nyt tehdä tänne blogiin juttusarjan, jossa ääneen pääsevät miehet. Julkaista joko miesten itsensä kirjoittamia tekstejä tai haastatteluiden pohjalta kirjoitettuja juttuja seksistä, seksuaalisuudesta ja ihmissuhteista seksipositiivisesta näkökulmasta. Jos siis olet mies, ota yhteyttä! Viestiä voi laittaa joko sähköpostitse teekutsuilla@gmail.com tai Instagramin yksityisviestillä @teekutsuillablogi. Katsotaan, mihin homma etenee!

1 kommentti:

Ruža Tomašić kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.