lauantai 20. lokakuuta 2018

Onko tyylikkyys valttikortti parisuhdemarkkinoilla?

Cosmopolitanin bloggaaja Ylikelaaja on uusi suosikkini, ja hänen tekstinsä avaavat hauskasti miesnäkökulmaa näistä samoista aiheista, joita itsekin mielessäni pyörittelen. Hänellä oli vastikään blogissaan teksti siitä, mitä miehet ajattelevat naisten tyylistä eli vaatteista, meikeistä, kampauksista ja sen sellaisesta. Hänen mukaansa miehet eivät juurikaan kiinnitä huomiota naisten tyyliin, paitsi silloin, kun siinä on jotain vikaa. Naisilla on hänen mielestään kaksi erilaista tyyliä: sellainen, jossa on vaatteet päällä ja näyttää kivalta, ja sellainen "ekstra-tyylikkyys", joka tarkoittaa säväyttävää ja mieleenjäävää pukeutumista. Jälkimmäinen on kuulemma riskialtis laji, koska mieleenpainuva ei välttämättä ole sama asia kuin hieno.

Olen tavallaan samaa mieltä, sillä näen itsekin eron siinä, että jollakulla on päällään perus kivat ja siistit mutta aika mitäänsanomattomat vaatteet, tai jollain lailla erikoisen mietitty asukokonaisuus. Tämä jälkimmäinen kategoria jakaantuu kuitenkin miljoonaan eri suuntaan: on hipsterityyli, preppy-tyyli, sporttinen tyyli, naisellisen klassinen tyyli, goottityyli, rokkarityyli ja mitä näitä nyt on. Ja luulen, että Ylikelaajan postauksessaan mainitsema kaverinainen viittasi näihin, kun oli Ylikelaajalta mielipidettä naisten tyyleistä kysellyt. Että onko joku tietty tyyli, mikä kyseistä miestä tai miehiä ylipäätään miellyttää.

Kysyin itsekin muutaman miehen mielipidettä aiheeseen ja heistä moni sanoi kiinnittävänsä naisissa melkein heti ensimmäisenä huomiota tyyliin. Monilla oli myös selkeä mielipide siitä, minkälainen tyyli juuri heidän silmiään viehätti, ja osasivatpa muutamat mainita jopa tietynlaisia vaatekappaleitakin, joista naisten päällä tykkäsivät. He sanoivat myös tekevänsä tyylin perusteella oletuksia ihmisen persoonasta, vaikka kuitenkin myönsivät, ettei siitä kovin syväluotaavaa käsitystä sielunmaisemasta vielä saa. Mutta kyllä moni kuitenkin tuntuu ajattelevan niin, että tietyllä tyylillä pukeutuva ihminen on jossain määrin tietynlainen myös persoonaltaan, ja se voi vaikuttaa aika paljon siihen, pitääkö tätä kyseistä ihmistä kiinnostavana. Jos vaikka itse tykkää pukeutua rennosti ja toisella on joka päivä jakkupuku ja korkkarit, niin kyllähän se ehkä vähän indikoi sitä, että kiinnostuksenkohteet ja muut saattavat olla hieman eriävät. Usein myös räväkästi pukeutuvia pidetään ulospäinsuuntautuneempina ja rohkeampina ihmisinä kuin niitä, jotka pukeutuvat arkisemmin tai joiden vaatteet sulautuvat seiniin. Moni piti tärkeimpänä kuitenkin sitä, että itse viihtyy omissa vaatteissaan, oli tyyli mikä tahansa.

Tässä upea tyylinäyte: nilkat ja kengät! Tyyli on sitä ominta minua: tennarit jalassa säällä kuin säällä, minähän en korkkareilla koikkelehdi!

Itselleni ja varmasti monelle muullekin naiselle oma tyyli on tosi tärkeä itseilmaisun väline, ja koen kyllä, että pukeutumiseni kertoo jonkin verran myös minusta ihmisenä. Kaikki eivät näin ajattele, ja on varmasti tosi paljon sellaisia miehiä, joille vaatteet nyt eivät ole niin hirveän tärkeä asia. Voin kuitenkin kertoa, että miehen tyylillä on useille naisille todella paljon väliä. Monilla, kuten myös minulla, on ihan selkeitä preferenssejä miesten tyylin pienimpien yksityiskohtienkin suhteen, ja tiedän lukuisia naisia, jotka ovat tyrmänneet miehiä siksi, etteivät ole pitäneet heidän tyylistään. Ei siihen välttämättä vaadita sen enempää, kuin rumat kengännauhat. Itse olen kerran melkein kääntynyt kannoillani ja jättänyt menemättä Tinder-treffeille, kun deittini kertoi minun voivan tunnistaa hänet eräästä tietynlaisesta hatusta. Huono tyyli siis laskee miehen pisteitä heti, vaikka muuten olisikin todella hyvännäköinen, ja vastaavasti heikompaa ulkonäköä voi paikkaita tosi paljon tyylikkyydellä.

Olen mielestäni aika rohkea pukeutuja ja tykkään pukeutua huomiota herättävästi, mutta en koskaan valitse niitä kaikista räväköimpiä asuja ensimmäisille treffeille. Tämä johtuu asiasta, jonka Ylikelaajakin tekstissään jossain sivulauseessa mainitsi, ja jonka olen kokemuksesta huomannut: uusimmat trendivillitykset tai muuten vaan erikoiset asuyhdistelmät ovat välillä miesten mielestä lähinnä kummallisia. En pukeudu miehiä miellyttääkseni, mutta treffeillä haluan toki antaa itsestäni hyvän ensivaikutelman, joten valitsen mieluummin jotain hieman neutraalimpaa mutta kuitenkin omaan tyyliini istuvaa. Jos haluan tehdä pukeutumisellani vaikutuksen johonkin mieheen, valitsen päälleni jotain sellaista, joka korostaa vartaloni parhaita puolia. En siis välttämättä pue vaikkapa oversize-paitaa tai culottes-housuja, vaikka niitä tykkään kyllä muuten pitää. Harva (minun tuntemani) mies on kuitenkaan sitäkään mieltä, että törkeän kireät vaatteet tai ylenpalttinen paljastelu olisivat mikään seksikkyyden multihuipentuma. Ylikelaajankin mielestä seksikkyys syntyy pitkälti ihan muista asioista kuin vaatteista, ja sellaiset tarkoituksella tosi seksikkäät vaatteet eivät välttämättä aiheuta niitä positiivisimpia ajatuksia miesten päässä. Tietenkin jokaisella on oikeus pukeutua miten haluaa, mutta ymmärrän Ylikelaajaa hyvin siinä, että jos seksikkyyden tavoittelu menee yli, lopputulos ei välttämättä hirveästi kiihota.

Entä sitten miesten seksikäs pukeutuminen? Itse en ainakaan niin paljon mistään paljastelusta syty, mutta yksi asukokonaisuus on kyllä ylitse muiden. Arvaatteko mikä se on? Jep, puku. Siis kaikki miehet näyttävät hyvältä puku päällä. Puku on myös siitä hyvä, että poistaa tyyliulottuvuuden tavallaan kokonaan, eli pukumiestä ei voi arvioida hänen tyylinsä perusteella. Toinen hyvä on myös erilaiset univormut. Ai että, huhhuh. Miesten kannattaisi lähettää dickpicien sijaan naisille kuvia itsestään univormuissa, kyllä muuten varmasti toimisi paremmin!

Käykääpä lukemassa Ylikelaajan blogia, jos kiinnostaa, mitä sanottavaa miehellä on näistä deittailu- ja ihmissuhdeasioista. Kommentointikin kannattaa, sillä parhaat kommentit pääsevät kuukausittain Cosmopolitan-lehteen!

1 kommentti:

Jan Andersson kirjoitti...

Hyvä kirjoitus. Itse haluaisin nähdä ehkä eniten toisen juuri sellaisena kuin se on eli pukeutuu melko normaalisti oman tyylin mukaan. Kyllä ne naisetkin olis univormuissa aikas parasta :)