keskiviikko 22. elokuuta 2018

Ikäeron merkitys kumppanin valinnassa

Ajattelin aika paljon ikäeroasioita viime viikonloppuna ollessani kavereiden kanssa hauskanpitohommissa Weekend-festivaaleilla. Weekend on profiloitunut aika vahvasti sellaiseksi nuorten festariksi, joten valmistauduin jo etukäteen siihen, että todennäköisesti jokainen kohtaamani mies on minua reilusti nuorempi. Jälleen oli siis ajankohtaista ottaa esille ikuinen kysymys siitä, onko se ikä pelkkä numero, ja mitä merkitystä sillä numerolla mahdollisissa festariheilakuvioissa tai muissa suhdevirityksissä mahtaa olla.

Viihdyn itse parhaiten kanssani suht samanikäisten miesten kanssa, mutta en ole ikäjuttujen kanssa turhan tarkka. Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi itse tulen, sitä vähemmän merkitystä muutaman vuoden ikäerolla tuntuu olevan. Joskus lukiossa ekaluokkalaisen ja abin välillä tuntui olevan valovuosia, mutta nyt se sama ikäero tuntuu ihan naurettavalta. Ja välillä sitä saattaa tavata hirveän kypsän ja aikuisen 21-vuotiaan ja seuraavana päivänä kolmikymppisen vauvan, joten syntymävuoden perusteella ei voi oikeastaan kovin paljoa ihmisestä päätellä. Periaatteessa ikähaarukkani miesten suhteen on nelisen vuotta kumpaankin suuntaan, vaikkakin törmään harvoin tuon nuoremman ääripään edustajiin joiden kanssa kokisin olevani samalla aaltopituudella. Olen siis pitäytynyt enimmäkseen itseni ikäisissä tai hitusen vanhemmissa miehissä, ja sellaisten kanssa heilastelisin nytkin mieluiten. Sellaisiin törmääminen tuntui vain varsin epätodennäköiseltä Weekendeillä, jossa ne minusta neljä vuotta nuoremmatkin olivat jo melkein senioriosastoa.

weekend festival
En uskaltanut ottaa kameraa festareille, niin puhelinkuvilla mennään tällä kertaa.
Vaikka ovathan ne nuoret sällit usein tosi ihania ja suloisia. Sen olen kuitenkin huomannut, että jos hyvä seksi kiinnostaa, kannattaa valita mieluummin hieman kypsempään ikään ehtinyt kumppani. Nuoret miehet ovat usein tosi innokkaita ja kiimaisia, mutta kömpelöiviä ja haparoivia liikkeissään, ja heitä joutuu usein kouluttamaan. Toisaalta nuorilta miehiltä saa usein osakseen sellaista lähes palvontaa muistuttavaa ihailua sängyssä, joka kyllä hivelee itsetuntoa. Vanhemmilta miehiltä löytyy kuitenkin usein enemmän kokemusta ja itsevarmuutta sekä myös ihan konkreettisia taitoja, jotka tekevät seksistä myös vastapuolelle nautinnollisempaa. Olen kuullut huhuja, että sellaiset oikeasti vanhemmat, noin 40–50-vuotiaat miehet ovat todella hyviä rakastajia, mutta en ole itse kokeillut, joten en tiedä pitävätkö huhut paikkaansa. Selkeä ero on kuitenkin havaittavissa jo 20- ja 26-vuotiaiden seksisuorituksen välillä: pikkuisen vanhemmilla miehillä tuppaa olemaan selkeämpi käsitys omasta seksuaalisuudestaan ja mieltymyksistään, kun taas nuoret jätkät lähinnä rynkyttävät menemään ollen vain tyytyväisiä hyvästä onnestaan, kun saivat pillua. Uskoisin saman pätevän myös naisten kohdalla, sillä siinä missä nuoret tytöt ovat usein hyvin miellyttämisenhaluisia mutta epävarmoja, hieman vanhemmat naiset tuntevat jo itsensä paremmin, osaavat heittäytyä seksiin vapautuneemmin ja saavat siitä enemmän irti. Näin on ainakin omalla kohdallani kohdallani käynyt kymmenen vuoden seksinharrastamishistoriani aikana.

Parisuhteen kannalta ikäeroa enemmän vaikuttaa mielestäni se, ovatko osapuolet elämissään suht samanlaisessa vaiheessa. Elämänvaihe ei välttämättä ole sidonnainen ikään, mutta tiettyjä asioita koetaan usein tietyn ikäisenä, joten aika usein ne kulkevat ainakin jossain määrin käsi kädessä. Minun on vaikea kuvitella suhdetta esimerkiksi itseäni kaksikymmentä vuotta vanhemman miehen kanssa, koska mitä yhteistä meillä muka olisi, ei mitään. Minua ei tässä iässä ja elämänvaiheessa kiinnosta sellainen elämä, jota lähemmäs viisikymppiset usein elävät, eikä sellaiset lähemmäs viisikymppiset miehet, jotka tahtovat elää minun ikäisteni elämää. Enkä kyllä pysty kuvittelemaan toimivaa suhdetta kovin nuorenkaan miehen kanssa, koska joku hädin tuskin täysi-ikäinen tuskin pystyisi vielä pitkäkestoiseen vakavaan parisuhteeseen, eikä minua kiinnosta enää olla kenenkään harjoitustyttöystävä tai ensimmäinen seksikumppani. Sitä paitsi joidenkin 18-vuotiaiden jonnejen juttujen kuunnellessa tuntuu lähinnä siltä, kuin olisi taas päiväkodissa töissä. Joten vaikka iällä ei periaatteessa ole mitään väliä, niin kyllä sillä kuitenkin on.

weekend festival

Toisille ikäero tuntuu olevan jopa toivottava juttu, ainakin jos Jodelin seksiseuranhakukanavaa on uskominen. Bongasin sieltä tänäänkin yhden viestin, jossa joku nelikymppinen etsi itselleen 18-vuotiasta naista, ja tosi paljon näkyy kolmikymppisten viestejä joissa haetaan seuraa 18–25-vuotiaista. Ikäero voi olla kiihottava juttu siinä missä mikä tahansa, mutta jotenkin tuollaiset nuoria tyttöjä metsästävät setämiehet ovat mielestäni todella etovia. Kovinkaan kypsiltä he eivät ainakaan vaikuta, kun hakeutuvat pelkästään itseään nuorempien seuraan. Kuulemma joidenkin tällaisten tyyppien mukaan nuoret naiset saavat tuntemaan omankin olon nuoremmaksi, mutta ihmettelen tätä suuresti, koska ainakin itselleni vaikutus on päinvastainen. Tunsin itseni suurin piirtein dinosaurukseksi ja samaan aikaan hyväksikäyttäjäksi, kun tanssin Weekendeillä yhdellä keikalla 19-vuotiaan jätkän kanssa. Joka tosin veikkasi iäkseni ensin 17: mukava tietää, että vaikka ikää tulee, ulkomuoto on edelleen teinivuosien kukoistuksessa.

Weekendeillä oli loppujen lopuksi sen verran hauskaa, että aika hurahti kuin siivillä, enkä ehtinyt heilasteluja juuri miettiäkään. Ehkä parempi että tuli festareilla keskityttyä musiikkiin, kavereihin ja kesään, ja syksyn voi taas pyhittää Tinderin näpyttämiselle. Jossa mulla on muuten nykyään alaikärajana 23 vuotta. Neljän vuoden alaraja taitaa olla sittenkin liian matala...

Tässä muuten aikaisempi postaukseni ikäeroista, aika samoilla linjoilla mennään edelleen!

Ei kommentteja: