keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

10 asiaa, jotka haluaisin sanoa nuoremmalle itselleni

Tänään on syntymäpäiväni, jihuu! Tai oikeastaan se kyllä vähän ahdistaa, vanheneminen ei tunnu enää tässä iässä niin kauhean kivalta, vaikka vielä aika nuori olenkin. Mutta ei nyt lipsuta ikäkriisin puolelle vaan käännetään tilanne positiiviseksi: tässä 26 vuoden kypsässä iässä olen ehtinyt jo kokea yhtä sun toista, ja olen ainakin vähän viisaampi kuin esimerkiksi kaksikymppisenä. Olen oppinut paljon elämästä ja ihmissuhteista, suurimman osan kantapään kautta, ja toivoisinkin että olisin osan oppimistani asioista tiennyt jo silloin nuorempana. Niinpä teen teille lukijoille palveluksen ja annan teille pari neuvoa, jotta ette ehkä sortuisi samoihin mokiin ja virheisiin kuin minä.  (Vaikka uskonkin kyllä siihen, että virheistä oppii ja niitä pitää tehdä jotta osaisi jatkossa toimia paremmin, muttei sitä isovarvasta tarvitse silti ihan jokaiseen lipastonkulmaan potkaista.)

1. Et todennäköisesti tule raskaaksi, vaikka unohtaisitkin yhden tai kaksi e-pilleriä silloin tällöin. Ole huolellinen ehkäisyn kanssa, mutta säästä itsesi ennenaikaiselta harmaantumiselta äläkä murehdi turhaan jokaista kertaa, kun raskautumiseen on olemassa puolikkan prosentin mahdollisuus. Ja kyllä, raskausoireita voi tulla pelkästään siitä, että panikoit.

2. On huono idea jättää sheivaamatta siksi, että sen varjolla pidättäytyisit esimerkiksi seksistä ensitreffeillä tai yhden illan ihmeen kanssa. Se ei onnistu, löydät vain itsesi säätösi kylppäristä kaivamassa epätoivoisesti kylppärin kaappeja sheivaushöylää etsien.

3. Sovi Tinder-treffit johonkin helposti tunnistettavaan paikkaan, missä ei normaalisti seisoskele porukkaa. Treffikumppani on helpompi tunnistaa, jos hän on ainoa kyseisessä paikassa seisoskeleva ihminen.
4. Jos tapaat vaikka baarissa kivan tyypin, pyydä hänen numeronsa, älä pelkästään anna omaasi hänelle. Näin pallo ensimmäiseen yhteydenottoon on sinulla, etkä joudu odottelemaan toiselta viestiä ja valvomaan öitä miettien, kirjoititkohan numerosi sittenkin väärin kun tyypistä ei ole kuulunut mitään.

5. Älä pane tuntematonta paljaalla, vaikka tämä kuinka sanoisi olevansa tauditon. Tauteja saattaa nimittäin kantaa tietämättäänkin, varsinkin jos testeissä käyminen on laiminlyöty. Ps. Käy niissä testeissä, saat mielenrauhan.

6. Seuraa kuukautiskiertoasi! Nykyään siihen on olemassa vaikka mitä puhelinappejakin, mihin voi kirjata vuotopäivät ja muut oireet ja jotka ennustavat seuraavien kuukautisten alkamisajan. Kiertoa seuraamalla huomaa helposti, miten kierron vaiheet vaikuttavat mielialaan tai vaikka seksihaluihin. Superkätevää ja mielenkiintoista.

7. Jos haluat yövieraita, jotka tulevat kylään toistekin, hanki vähintään 120cm leveä sänky, mielellään isompikin. Kapeassa yhden hengen sängyssä nukkuminen kahdestaan jonkun kanssa on ihan perseestä.

8. Skippaa Tinderissä tyypit, joiden kaikki kuvat ovat selfieitä. Erittäin epäilyttävää.

9. Älä stalkkaa eksiä somessa. Tai älä seuraa eksiä somessa ollenkaan, miksi turhaan kiduttaa itseään?  Poikkeuksena toki ne eksät, joiden kanssa on hyvät välit eikä selvittämättömiä asioita. Sellaisia voi seurata ihan rauhassa.

10. Älä pelkää sanoa mitä haluat. Jos haluat parisuhteen, sano se. Jos haluat vain säätää, sano se. Jos haluat naimisiin ja lapsia, sano sekin, ehkei ihan ekoilla treffeillä, mutta aika pian sen jälkeen. Jos et sano mitä haluat, tuskin myöskään saat sitä.

Hyvää syntymäpäivää minä! Tässä aikaisemmat synttäripostaukseni:

Mitä jokaisen pitäisi tehdä ennen kuin täyttää 25

Vanha ja viisas 24-vuotias

Ei kommentteja: