perjantai 9. maaliskuuta 2018

Naistenpäivä joka päivä

Eilen oli naistenpäivä. En saanut kukkia, suklaata tai oikeastaan mitään muitakaan huomionosoituksia. Kulutusjuhlapäivä tästä naistenpäivästäkin on tehty, vaikka se onkin ovelasti naamioitu naisia "voimaannuttavaksi" ja ylistäväksi päiväksi. Hienoa sinänsä, mutta sitä ihmettelen, miksi näin on vain yhtenä päivänä vuodessa, ja kaikki muut päivät ovat enemmän tai vähemmän miestenpäiviä. Silloin eletään miesten määrittelemässä maailmassa, jossa naiset ovat jatkuvan paineen ja tarkastelun alaisena, mutta eivät koskaan onnistu toimimaan oikein. Oli miten päin tahansa, aina löytyy valittamisen aihetta.
Jos nainen pukeutuu tiukkoihin tai paljastaviin vaatteisiin, hän on lutka, huora, siveetön. Mutta jos pukeutuu löysiin ja peittäviin asuihin, ei ole tarpeeksi naisellinen tai seksikäs.

Seksistä nauttiva ja sitä haluava nainen on likainen nymfomaani. Ei vaimoainesta. Nainen, joka ei pidä seksistä tai anna sitä helposti, on pihtari ja frigidi. Ei vaimoainesta.

Jos nainen raiskataan, se on hänen oma vikansa, koska hän kuitenkin provosoi vaatteillaan ja ihan tahallaan joi itsensä humalaan, vaikka tiesi riskit. Eikä varmaan edes tapellut kunnolla vastaan.

Seksuaaliseen häirintään tai ahdisteluun puuttuva nainen on tylsä tosikko, jolla on hiekkaa pillussa ja huumorintaju kadoksissa.
Jos nainen haaveilee avioliitosta ja lapsista, hän on katala akka joka yrittää saada miehen ansaan. Jos nainen ei haaveile avioliitosta tai lapsista, hän on kummallinen luonnonoikku.

Jos nainen haluaa jäädä hoitamaan lapsiaan kotiin, hän on laiska yhteiskunnan rahoilla elävä lurjus. Jos nainen haluaa mennä töihin ja laittaa lapsensa hoitoon, hän on itsekäs ja huono äiti, jonka lapsista tulee isona häiriintyneitä nuorisorikollisia, koska eivät saaneet olla pienenä äidin kanssa kotona.
Jos nainen korottaa ääntään ja ilmaisee vahvoja mielipiteitä, hän on valittava ja nalkuttava ämmä. Aina ne naiset jaksavatkin jäkättää joka asiasta.

Jos nainen puolustaa aktiivisesti omia oikeuksiaan ja vaatii parempaa kohtelua, hän on aggressiivinen, rettelöivä ja huonosti käyttäytyvä "feminatsi". Jos nainen ei puolusta oikeuksiaan, hän on vain "tyypillinen heikko ja tyhmä naisihminen", joka saa syyttää matalasta palkastaan vain itseään, kun ei viitsi edes yrittää muuttaa asioita.

Tiedoksi vaan, ettei mikään viiden euron tulppaanikimppu tai suklaalevy kerran vuodessa ihan riitä pitämään meitä tyytyväisenä, kun vuoden jokaisena päivänä saa kohdata tällaisia asenteita.

Hyvää naistenpäivää kaikille, niin naisille, miehille kuin muillekin! Virallisesti se oli eilen, minun mielestäni joka ikinen päivä, niin kauan että tasa-arvo saavutetaan myös asennetasolla ja sukupuolta juhlistavat päivät ovat pelkkä huvittava historiallinen ilmiö.

Ei kommentteja: