lauantai 24. helmikuuta 2018

Teekutsujen eeppinen juomapeli

Olen tänään menossa pitkästä aikaa ulos juhlimaan parhaiden ystävieni kanssa. Tykkään juhlimisesta aina, mutta näiden nimenomaisten ystävieni kanssa bilettäminen on aina aivan next level-hommaa keksimämme eeppisen juomapelin ansiosta. Peliä pelataan UNO-korteilla ja siinä yhdistyvät mielenkiintoisella tavalla kaikki parhaat bilepelit, kuten totuus vai tehtävä, en ole koskaan sekä perinteisesti pelikorteilla pelattava Ring of Fire-juomapeli. Aiomme pelata peliämme tänäkin iltana, ja koska tiedän siitä tulevan ihan hulvattoman hauskaa, haluan levittää ilosanomaa myös teille ja jakaa pelin säännöt täällä blogissa. Takaan hilpeän hiprakan ja hyvät naurut!

Olemme päivitelleet pelin sääntöjä vuosien varrella useaan otteeseen, ja säännöt elävät aina hieman peliporukan ja lisävarusteiden saatavuuden mukaan. Peliin nimittäin kuuluu UNO-korttien lisäksi myös iso läjä valmiita totuus vai tehtävä-kortteja, joita olemme askarrelleet toisillemme lahjaksi: ne tekevät pelaamisesta sujuvampaa kun kysymyksiä ei tarvitse erikseen miettiä. Lisäksi käytämme pelissä välillä myös Alias-tyyppisiä sanaselityskortteja, jotka tein alun perin seksuaalineuvojan työkalupakkiini ja jotka siis sisältävät varsin seksuaalissävytteistä sanastoa. Välillä käytämme apuna myös puhelimeen ladattavia juomapelisovelluksia, omasta puhelimestani löytyy mm. valmiita en ole koskaan-kysymyksiä suoltava sovellus. Vain taivas on siis rajana lisävarusteiden suhteen, mutta pelaaminen onnistuu mallikkaasti myös ilman niitä.
Mutta, nyt siihen itse peliin. Pelillä on porukassamme vakiintunut nimi, mutta koska siihen liittyy hölmö inside-vitsi joka ei ulkopuoliselle aukene, peli kulkekoot nimellä 

TEEKUTSUJEN EEPPINEN JUOMAPELI

Varusteet: UNO-korttipakka, alkoholi (mieluiten miedot + joku mistä voi juoda shotteja)

Pelin kulku: Pakka pöytään, pelaajat nostavat vuorotellen pakasta yhden kortin pöydälle pakan viereen, ja toimivat kortin merkityksen mukaisesti. "Rangaistusjuoma" on kolme huikkaa tai tiettyjen korttien kohdalla shotti.

Korttien merkitykset:

0 = Malja. Kortin nostanut pelaaja pitää lyhyen maljapuheen, jokainen osallistuu yhteiseen
maljannostoon.

1-4 = Kortin osoittama määrä huikkia omasta juomasta PAITSI jos kortti on keltainen.

Keltainen 1 = Kategoria. Esim. automerkit, koirarodut, sukupuolitaudit. Kortin nostanut pelaaja aloittaa ja jokainen sanoo vuorotellen jonkun kategoriaan sopivan asian. Se, joka ei enää keksi, juo.

Keltainen 2 = Tarina. Kortin nostanut pelaaja aloittaa yhdellä sanalla, seuraava toistaa ja lisää yhden sanan, esim. Pelaaja 1: olipa, pelaaja 2: olipa kerran, pelaaja 3: olipa kerran Pekka jne. Ensimmäinen virheen tehnyt juo.

Keltainen 3 = Käsi + huuto. Kortin nostanut pelaaja ottaa kortin itselleen ja voi missä tahansa vaiheessa peliä nostaa kätensä ilmaan ja huutaa jonkun etukäteen sovitun sanan, vaikka "Pippeli!" Viimeisenä mukaan ehtinyt juo. (Huudettava sana voi olla mikä vaan, meillä on oma vakiintunut huudahduksemme, joka ei kylläkään ole "pippeli" vaikka huumorintajumme puolesta voisi ollakin. Pippelihuumori on parasta.)

Keltainen 4 = Vesiputous. Kaikki alkavat juomaan yhtä aikaa kortin nostaneen pelaajan kanssa, mutta lopettaa saa vasta kun järjestyksessä edellinen pelaaja on laskenut juoman huuliltaan. Kukaan ei saa lopettaa ennen kortin nostanutta pelaajaa.

5 = Villi kortti. Totuus, tehtävä, Alias-selitys, röökitaukokortti, huikkien jako, mitä vaan riippuen käytössä olevista lisävarusteista ja pelaajien fiiliksestä.

6 = Sääntö. Kortin nostanut pelaaja keksii jonkun säännön, esim. vasen käsi ei saa koskea pöytään. Jos sääntöä rikkoo, joutuu juomaan.

7 = "Most likely". Kortin nostanut pelaaja keksii jonkun kysymyksen, kuten "Kuka meistä todennäköisimmin pokaa tänään jonkun tanssilattialta?" tai "Kuka meistä todennäköisimmin menee ekana naimisiin?". Lasketaan kolmeen ja jokainen osoittaa sitä pelaajaa joka omasta mielestä todennäköisimmin tekisi kyseisen asian. Eniten ääniä saanut juo.

8 = En ole koskaan. Kortin nostanut keksii väitteen, esimerkiksi "En ole koskaan pannut lentokoneessa", ja ne, jotka ovat kyseisen asian tehneet, juovat.

9 = Hiljaisuus. Kortin nostanut joutuu olemaan puhumatta seuraavat kolme kierrosta. (Meidän versiossamme on kuitenkin sallittua sanoa "hhrmh", "hehe" ja "this is fucking awesome", älkää kysykö miksi...)

ø (eli sellainen kielletty-merkin näköinen juttu) = Muut juo. Kaikki muut juovat paitsi kortin nostanut.

Suunnanvaihto (Harry Potter-arpi jossa nuoli molemmissa päissä) = Totuus/tehtävä. Kortin nostanut saa valita kumpi. Jos ei suostu vastaamaan kysymykseen tai tekemään tehtävää, joutuu juomaan.

+ 2 = Totuus tai shotti.

+ 4 = Tehtävä tai shotti.

Väri = Tanssi tai shotti. Pelaaja saa valita juoko shotin vai tanssiiko mieluummin 30 sekuntia muiden valitsemaan biisiin.
Niille, jotka miettivät mitä tekemistä juomapelillä on tämän blogin aihepiirin kanssa, voin kertoa, että tässä pelissä on aika usein seksi läsnä ihan alusta loppuun. Olen tätä peliä pelatessani mm. demonstroinut suihinottoa kesäkurpitsalla, twerkannut puuta vasten, suudellut yllytettynä kolmea miestä peräkkäin, stripannut kameralle, juossut pihalla alasti ja sopinut paritkin Tinder-treffit. Kerran myös pelasin tätä eräillä Tinder-treffeillä ja päädyin silmät ja kädet sidottuina sänkyyn. Minusta siinä on ihan syytä kerrakseen. :D

Kokeilkaa peliä ja kertokaa mitä tykkäsitte! 

Ei kommentteja: