keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Tällä viikolla: Ystävyys

Uuden vuoden juhlinta vähän sekoitti tätä postausrytmiä enkä ollut maanantaina ihan siinä kunnossa, että olisin pystynyt tuottamaan minkäänlaista sisältöä yhtään mihinkään, niin tämän teemaviikon aloitus vähän siirtyi. Mutta nyt on elämä voittanut ja ajatus kulkee taas.

Sain viettää sekä edellisvuoden viimeiset että tämän vuoden ensimmäiset hetket parhaiden ystävieni kanssa, ja myös blogivuosi alkaa ystävyys-teemalla. Minulle ystävät ovat tosi tärkeitä, ja varsinkin sinkkuaikoina heitä oppi todella arvostamaan, joten todellakin haluan kirjoittaa aiheesta myös tänne blogiin enkä omistaa tätä pelkästään romanttisten tai seksuaalisten ihmissuhteiden käsittelyyn. Ja kun aina poikaystäväänikin täällä ylistän, niin tahdon tehdä sitä välillä ystävillenikin.
Aikomuksenani on kuitenkin käsitellä ystävyyttä myös parisuhteen näkökulmasta ja ottaa kantaa siihen, miten toimii ystävyys vastakkaisten sukupuolten edustajien välillä silloin, kun jompikumpi on parisuhteessa. Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, ettei ystävyys katso sukupuolta ja koko oletus siitä, etteivät mies ja nainen voi olla ystäviä, on vaan ärsyttävä osoitus heteronormatiivisesta ajattelutavastamme, mutta jotenkin siinä silti on jotain mikä vähän häiritsee. Tajusin kuitenkin hiljattain kuinka tärkeä juttu se vastakkaista sukupuolta edustava ystävä voi parhaimmillaan olla ja miten sellainen ystävyys on hyväksi myös parisuhteelle, ja jaan postauksessa tämän oivalluksen. Toinen postaus käsittelee naisten välistä ystävyyttä ja sitä, miten sen usein ajatellaan olevan täynnä kateutta, kilpailua, selkäänpuukottamista ja selän takana haukkumista. Minun ystävyyssuhteeni eivät ole lainkaan sellaisia, ja postauksessa kerron omat vinkkini hyvän ja lämpimien ystävyyssuhteiden ylläpitoon. Kolmannessa tekstissä pohdin parisuhteiden ja ystävyyssuhteiden eroja ja sitä, mitä ystävysten välisiä toimintatapoja kannattaisi toteuttaa myös parisuhteessa ja toisinpäin.

Tässä vielä muutama vanha tekstini: yhdessä naisten ja miesten keskinäisen kaveruuden eroavaisuuksista, toisessa parin vuoden takaisia ajatuksiani vastakkaisten sukupuolten edustajien kaverisuhteista, joissa toinen osapuoli on parisuhteessa ja kolmannessa kokemuksia siitä, kun miehet ovat laittaneet kanssani välit poikki kun olen halunnut olla heidän kanssaan vaan kaveri.

Ei kommentteja: