maanantai 4. joulukuuta 2017

Tällä viikolla: Tissit

Kävi taas sama juttu kun sen parisuhdeviikon kanssa pari viikkoa sitten: viime viikolla oli käynnissä Tissiviikko-kampanja, josta sain kuulla vasta kun olin jo päättänyt kaikki viikon postausaiheet, joten tissiasiaa tulee nyt sitten taas viikon myöhässä.

Somessa on siis viime viikon ajan pyörinyt paljon kuvia tisseistä #tissiviikko-hashtagilla varustettuina. Kuvia löytyy laidasta laitaan, osassa on vaatteet päällä, osassa ei, pointti on kaikissa kuitenkin sama: tissien normalisointi. Mikään ihmisen kehonosa ei ole niin yliseksualisoitu kuin tissit. Ja nimenomaan naisten/naisoletettujen tissit, miesten paidattomuudessa ei ole mitään ihmeellistä, mutta kun naisella näkyy sentti tissivakoa, hän on huomiohuora ja vapaata riistaa kaikenlaiselle huutelulle ja kommentoinnille sekä luonnollisesti halukas seksiin. Samaan aikaan tissejä on kuitenkin media täynnä, mutta vain niitä täydellisen pyöreitä ja siloteltuja versioita: aidot ja luonnolliset tissit loistavat poissaolollaan, ja sen takia moni suorastaan vihaa tissejään ja häpeää niitä, koska ne ovat niin erilaiset kuin ne, mitä ympäristö meille näyttää. Tissiviikon aikana näkemissäni kuvissa sitä aidon tissin mallia oli kuitenkin runsaasti tarjolla: näkemissäni kuvissa poseerasi upeita ja rohkeita ihmisiä, joiden tisseissä ei tosiaan ollut moitteen sanaa. Varsin voimauttavaa, varsinkin kun en itsekään ole välttynyt tissikriiseilyltä, vaan olen tosiaankin tuskaillut pikku palleroitteni kanssa yhden jos toisenkin kerran.

Jatkan tissiviikon teemoja myös tämän viikon postauksissani. Sen verran aloitin jo, että postasin blogin Instaan kuvan mistäpä muustakaan kun niistä tisseistä. Mietin pitkään laitanko edes koko kuvaa, koska sain poikaystävältäni vähän sen suuntaista palautetta ettei ihan kaikkea kuulemma tarvitsisi koko maailmalle näyttää. Laitoin kuitenkin, koska jos en laittaisi, toistaisin vaan sitä samaa piilottelua ja häpeää mistä tissiviikolla pyritään eroon. Eli siellä se nyt on.

Tissiviikko-kampanjasta voi lukea lisää esim. tästä linkistä. Tissikuvia pääsee tiirailemaan esim. Instagramissa laittamalla hakuun @tissiviikko2017 ja #tissiviikko.

Ei kommentteja: