tiistai 12. joulukuuta 2017

Mitä joululahjaksi kumppanille?

Kenellä kaikilla on joululahjat hankittuna jo? Jep, ei mullakaan. Onneksi tässä on vielä aikaa.

Lahjojen hankkiminen tuntuu välillä ylivoimaisen hankalalta siksi, että ihmisillä tuntuu oikeasti olevan jo kaikkea. Harva tykkää turhasta krääsästä tai varsinkaan laittaa rahojaan sellaiseen, joten mieluummin sitä antaisi sellaisia lahjoja, joilla on oikeasti saajalle jotain käyttöä. Varsinkin sille omalle kumppanille antaisi mielellään jotain ihan spessukivaa lahjaksi, mutta sitten kun niitä jouluja ja synttäreitä on tarpeeksi monet alla rupeaa se lahjan keksiminen olemaan tosi vaikeaa. Itselläni on kyllä vasta ensimmäinen joulu oman poikaystäväni kanssa, mutta hänelläpä oli justiinsa synttärit ja saan kivasti keksiä kaksi lahjaa näin parin kuukauden sisään..

Tykkään antaa lahjoja ja lahjaideani ovat ainakin omasta mielestäni yleensä ihan hyviä, eikä kukaan muukaan ole lahjoistani valittanut, niin tarjoan teille lahjojen keksimisen suossa tarpoville auttavan käden ja pikkuisen helpotusta urakkaan. Ensin pari vinkkiä lahjoista ylipäätään, ja sen jälkeen muutamia ihan konkreettisia asioita mitä voi antaa esimerkiksi omalle tyttö- tai poikaystävälle joululahjaksi. (Tai mieheksi tai naiseksi identifoitumattomalle kumppanille. Kuvakollaasit tein tosin tylsästi miehille ja naisille erikseen, mutta toki niistä voi kuka tahansa sukupuoleen katsomatta napata ideoita.)

Kun mietit lahjaa kumppanillesi:

- Yritä muistella, onko kumppanisi maininnut vuoden aikana haluavansa jotain tiettyä asiaa tosi paljon. Monilla on jotain haaveita, kuten tietyt kengät tai laukku tai peli tai mikä tahansa, mistä haaveilee, tai mitä joskus miettii että olisi kiva hankkia. Sellainen juttu on erityisen kiva saada siksi, että samalla osoittaa kuunnelleensa toista ja painaneensa mieleen tämän puheet.

- Jos kaikki mieleen tulevat lahjat ovat ns. liian pieniä tai tylsiä, yhdistä niistä yksi iso lahja. Esimerkiksi pelkkä suklaarasia tai pelkät sukat ovat ehkä vähän tylsä lahja, mutta kun kerää 3-4 pienempää juttua yhteen, lahjasta tuleekin tosi kiva. Parhaiten onnistuu silloin kun kerää lahjan jonkun tietyn teeman ympärille, vaikka "Talven selviytymispakkaus" tai "10 keltaista asiaa".

- Jos budjetti on rajallinen, tee lahja itse. Neulo, ompele, leivo, veistä puusta, mitä tahansa osaatkin, sitä kannattaa hyödyntää. Itse tehty lahja voi olla muutakin kuin joku käsityö, esimerkiksi itse tehty biisi tai vaikkapa joku koodattu asia.

- Paketoi lahja kauniisti. Jos et osaa, hyödynnä esim. kauppakeskusten paketointipalveluita tai pidä jonkun näppäräsormisen kanssa paketointitalkoot. Kaunis ja viimeistelty paketti on paljon kivempi saada kuin ryppyiseen paperiin huolimattomasti kääräisty. Lahjapussit on tietty hyvä vaihtoehto myös, niistäkin saa pienellä vaivalla tosi kivan näköisiä!

Okei, ja sitten niitä lahjaideoita:Sukat, bokserit, rusetti ja tyyny H&M. Kello Zalando. Shampoo ja hoitoaina Cocopanda. Tuikkukippo Granin. Halparuokakirja ja Alias löytyvät kirjakaupoista, Pleikkari elekroniikkaliikkeestä.Body, sukat, kaulakoru ja kynttilät H&M. Korvakorut Zalando. Valoköynnös Granit. Luomiväripaletti ja meikkisiveltimet Cocopanda. NE - Kuukautiskirja ja Twister löytyvät kirjakaupoista.

Sitten vielä listaksi perään pari lahjavinkkiä, jotka eivät mahtuneet kollaasiin:

- Julisteet & taidekortit

- Astiat ja keittiötarvikkeet

- Siivousvälineet (jos tiedätte että toinen tarvitsee jotain tiettyä luuttua, muuten jonkun tiskirätin saaminen joululahjaksi ei ehkä tunnu kauhean kivalta)

- Mikä tahansa toisen harrastuksiin liittyvä, vaikka treenivaate, sykemittari, valokuvauskamppeita, uusi peli tai mitä vaan mieleen juolahtaa

- Matka, vaikkapa kylpyläloma tai joku muu pieni reissu

- Keikkaliput

- Lehtitilaus

- Jotain mitä vain te kaksi tajuatte, joku yhteiseen inside-vitsiinne liittyvä juttu

- Joku suhteenne kannalta symbolinen asia, esim. avain jolla toinen pääsee luoksesi

- Seksilelu, kuten vaikka vibra tai käsiraudat tai tekopimppi tai mikä vaan (muista varoittaa ennen kuin toinen avaa sen koko suvun edessä)

- Lahjakortti esimerkiksi johonkin liikkeeseen tai vaikka parturiin/kampaajalle, kauneushoitolaan tai hierojalle

Jos tämä ei vielä auttanut, tässä vanhassa tekstissäni esittelen pienen budjetin joululahjaideoita poikaystävälle/tapailuihmiselle/mille ikinä. Siinä on kyllä aika paljon samoja kuin tässäkin tekstissä, mutta muutamia eri juttuja myös. Luulisi nyt jotakin ideoita näillä eväillä tulevan mielen päälle!

ps. kollaasien tuotteet on valikoitu ihan randomilla, en saa mitään rahallista hyötyä minkään postauksessa mainitun liikkeen mainostamisesta.

Ei kommentteja: