maanantai 6. marraskuuta 2017

Tällä viikolla: Seksiin liittyvät asenteet

Seksilinjalla jatketaan tämänkin viikko, mutta pikkuisen vakavammasta näkökulmasta. Tällä kertaa teemana on erilaiset seksiin liittyvät asenteet ja uskomukset, joita haluaisin pikkuisen ravistella.

Sain idean tähän teemaviikkoon luettuani tämän NYTin artikkelin, jossa seuraamani Jatkoilla-podcastin toinen juontaja Iris Flinkkilä puhuu seksipositiivisuudesta. Tai oikeastaan se ajatus lähti kunnolla liikkelle enemmänkin siitä, kun näin Flinkkilän Instassa artikkeliin liittyvän kuvan ja lueskelin siihen tulleita jäätäviä kommentteja. Avaan aihetta enemmän omassa postauksessaan, mutta sanon jo nyt, että olen varsin järkyttynyt miten keskiaikaisesti jotkut ihmiset edelleen suhtautuvat seksiin. Huhhuh.

Aion kirjoittaa myös siitä, kuinka jokaisen ihmisen seksuaalisuus on hyvä ja hieno asia eikä sitä pidä millään lailla hävetä, vaikka se ei mahtuisikaan mihinkään yhteiskunnan normeihin. Ihmiset häpeävät itseään, vartaloaan, mieltymyksiään ja vaikka mitä muuta, ja se on kurjaa koska se estää heitä nauttimasta seksistä ja omasta seksuaalisuudestaan. Kurjaa on myös se, että ihmisiä ja erityisesti meitä naisia edelleenkin arvotetaan seksuaalisen aktiivisuuden perusteella, vaikka luulisi tähän maailmanaikaan jo ymmärrettävän että jokaisella on sukupuolesta tai mistään muustakaan riippumatta täysi oikeus panna ihan niin paljon kuin itseä huvittaa. Siinä siis vielä yksi postausaihe tälle viikolle.

Tässä luettavaksi vanha postaukseni fantasioista ja siitä, millaiset fantasiat ovat normaaleja ja ok. Paljastus: kaikenlaiset.

Ei kommentteja: