lauantai 16. syyskuuta 2017

Tyynysotaa ja munanmittausta

Vietimme eilen kolmen ystäväni kanssa tyttöjen iltaa. Mikäs sen parempi tapa viettää perjantai-iltaa ja hieman hengähtää raskaan työviikon jälkeen. Illan resepti oli sama hyväksi havaittu jolla ollaan menty jo monen vuoden ajan, eli paljon hyvää ruokaa, juotavaa ja höpötystä.

Toisille tyttöjen ilta herättää sanana ihan toisenlaisia mielikuvia. Poikaystävälleni tuli kuulemma ensimmäisenä mieleen sellainen skenaario, että leikkisimme vähäpukeisina tyynysotaa ja joku vahingossa hipaisisi kädellään toisen nänniä. "Ja eka se olis vähän awkward mut sitten se toinen tykkäiskin siitä, ja kaikki ois ihan uu jee ja alkais perus tyttöjen ilta lesboilu", poikaystäväni selitti. Valitettavasti hän joutui pettymään, sillä tyynysotaa olemme leikkineet kavereideni kanssa viimeksi joskus vuonna 2007 ja silloinkin vaatteet pysyivät päällä. Olen kyllä aikaisemminkin kuullut jätkien suusta vastaavia juttuja, että heidän päässään tyttöjen ilta tarkoittaa suurin piirtein sitä että hengaillaan seksikkäissä alusvaatteissa ja testaillaan vuorotellen jonkun dildoa. Todellisuudessa hengailemme yleensä verkkareissa, mätämme kaksin käsin ruokaa ja puhumme, puhumme ja puhumme. Kaikesta maan ja taivaan väliltä. Välillä kyllä dildoistakin, ja seksistä muutenkin, varsinkin pikkuisessa hiprakassa.Ruoka ja keskustelut ovat ainakin oman kokemukseni mukaan sellainen tyttöjen ystävyyssuhteiden koossapitävä voima, joiden parissa viihdytään pitkään. Käymme kavereideni kanssa paljon esimerkiksi syömässä, kahvilla tai viinillä tai sitten kokoonnumme jonkun kotiin syömään ja juomaan. Siinä ruokapöydässä tai lasillisen ääressä sitten jutellaan, ja aiheissa on usein taivas vaan rajana. Tytöt todellakin kertovat toisilleen aivan kaiken: jaamme toistemme kanssa elämämme jokaisen yksityiskohdan kuukautiskivuista työongelmiin ja parisuhderiidoista peräpukamiin. Tai noista viimeisenä mainituista ei olla kyllä muistaakseni koskaan juteltu, ei ole tullut vielä ajankohtaiseksi, mutta eiköhän niistäkin päästä vielä avautumaan jossain vaiheessa elämää. Joka tapauksessa aika avoimesti kaikesta puhutaan. Eilisen illan top 5 keskustelunaiheet olivat seuraavat:

1. Yhden kaveriporukkani jäsenen häät, jotka ovat ensi kesänä

2. Tuoreimmat kuulumiset parisuhderintamalta

3. Työ, opiskelu, tulevaisuudensuunnitelmat

4. Mitä seuraavaksi syötäisiin/tehtäiskö vielä yksi pussi popparia/miksi syön vaikka olen jo ihan täynnä/otetaanko vielä lisää viiniä

5. Tanssitreenit ja pohdinta siitä, pitäisikö katsoa vanhoja tanssivideoita (ei katsottu, koska tietokone alkoi juuri silloin ladata jotain päivityksiä joissa kesti ikuisuus ja yhden kyyti tuli ennen kuin oltiin päästy edes puoleenväliin latausta, joten videot jäivät toiseen kertaan)

Jos olisimme juoneet enemmän viiniä, olisimme varmaan puhuneet vähemmän häämekoista ja enemmän suihinotoista, vaikka kyllä meistä selvinkin päin lähtee tarvittaessa ihan sopivan irstaita juttuja. Meidän tyttöjen mielissä semmoinen panojuttujen huutelu kuuluu enemmän poikien iltoihin, jotka ovat meille ihan yhtä jännittävän ja mystisen kuuloinen juttu kuin tyttöjen illat miehille. Ainakin aikaisemmin ajattelin itse poikien iltojen olevan sellaisia, että saunotaan ja juodaan kaljaa ja kerrotaan kavereille yksityiskohtia viimeaikaisista seksikokemuksista. Ja pikkuisen mittaillaan samalla kenen muna on isoin. Tai sitten vaihtoehtoisesti harrastetaan jotain veljellistä ristiinrunkkausta piirissä tai muuta vastaavaa.

Todellisuudessa poikien illat tuppaavat kai olemaan enemmän sellaisia, että istutaan sohvalla hiljaa katsomassa lätkämatsia, lipitetään kaljaa ja kommentoidaan lähinnä pelaajien tekemisiä. Tai sitten pelataan yhdessä pleikkaria tai jotain tietokonepeliä. Jotain pitää joka tapauksessa tehdä, pelkkä istuskelu ja juttelu ei käy. Siinä kävisi nimittäin aika pitkäksi nopeasti, koska puheenaiheet loppuisivat niin pian. Poikien iltojen keskustelunaiheiden top 5 näyttää nimittäin kuulemma suunnilleen tältä:

1. Krapula

2. Kuka on porukan kovin panomies

3. Mistä saa lisää kaljaa

4. Koulu, ura, uralla eteneminen

5. Autot, asunnot, veneet ja elektroniset härvelitSeksistä ja ihmissuhteista kyllä puhutaan poikien illoissakin, mutta ei ehkä ihan sillä tavalla mitä me naiset kuvittelisimme. Ei siellä mistään yksityiskohdista jauheta, vaan kysytään että saitko ja jos toinen sanoo joo, heitetään yläfemmat. Jos kyseiseen tapahtumaan liittyvällä naisella sattuu olemaan joku erityisen hyvin muodostunut kehonosa tai seksiin on liittynyt penetraatiota johonkin tavallisuudesta poikkeavaan reikään, siitä saatetaan mainita ja saada kavereilta vastaukseksi fistbump.  Sen sijaan ristiinrunkkailut ja munanmittaukset ovat ilmeisesti melko harvinaisia aktiviteetteja, vaikka satunkin tietämään yhden poikaporukan jonka erikoisuus on Tiernapojat alasti esitettynä ja kikkelimiekkailukohtauksella varustettuna.

Minä en ole sukupuolistereotypioiden ystävä enkä ajattele, että sukupuoli olisi esteenä minkäänlaisten asioiden tekemiselle. Niinpä ajattelen, että kuka tahansa voi viettää kavereidensa kanssa joskus tyttöjen iltaa, jossa syödään hyvin ja oikeasti keskustellaan kaveriporukan jäsenille tärkeistä asioista. Sitten toisinaan voidaan viettää poikien iltaa, pelata jotain ja vaan juoda sitä kaljaa, vaikka omasta mielestäni sellainen olisikin aika ankeaa ilman sitä keskusteluaspektia. Ehkä sitten joku sellainen peli, missä saa jutella, vaikka Alias. Ja mikäpä estää joskus vähän leikkimästä sitä tyynysotaakin, jos sellainen sopii kaveriporukan meininkeihin.

Ei kommentteja: