lauantai 30. syyskuuta 2017

Kiiman kiertokulku

Jos ajattelit, että kuukautiskiertoon kuuluu vain kaksi vaihetta, verenvuoto ja ei-verenvuoto, olet totaalisesti hakoteillä. Se, missä vaiheessa kuukautiskiertoa ollaan, vaikuttaa ainakin omalla kohdallani todella moneen asiaan. Esimerkiksi seksihalujeni määrä vaihtelee selkeästi sen kierron vaiheen mukaan: ainahan se seksi toki kiinnostaa, mutta toisinaan vähemmän ja toisinaan todella paljon enemmän..

Yleensä kiimakiertoni viimeisinä päivinä panetuksen määrä on todella korkea. Viimeisinä 12 tuntina ennen menkkojen alkamista olen todella kiimainen, ihan kuin kroppani yrittäisi saada kaiken hyödyn irti viimeisistä verettömistä hetkistä. Valitettavasti usein siinä käy kuitenkin niin, että ajattelen koko päivän seksiä pää pyörällä, mutta kun vihdoin pääsen ajatuksista tekoihin, on jo liian myöhäistä ja huomaan menkkojen alkaneen.

Kuukautisten alussa ei nimittäin tee mieli seksiä yleensä lähes ollenkaan. Siinä tuppaa olemaan vähän muita asioita mielessä, kuten jäätävät mahakrampit, turvotus sekä tietty se, että sisältäni valuu verta. Kaikki ne kiima-ajatukset tuntuvat melkoisen kaukaisilta, kun makaa tuskaisena sikiöasennossa odottamassa särkylääkkeen vaikutusta. Onneksi sitä vaihetta kestää vain päivän tai korkeintaan pari, menkkojen loppuvaiheessa alkaa taas panettaa niin kuin ennen kuukautisten alkamista.

Eikä siinä todellakaan vielä kaikki. Nimittäin siinä vaiheessa, kun viimeisetkin veritipat on tiristetty ulos ja kaikki jälkipäänsäryt ynnä muut hauskuudet on selätetty, alkaa ovulaatiovaihe jo lähestyä, ja kiima nousee aivan uudelle tasolle. Seksi pyörii mielessä ihan koko ajan, ja tuntuu välillä vaikealta keskittyä mihinkään sen takia. Bussin tärinä aiheuttaa varsin jänniä tuntemuksia. Vastaan tuntuu kävelevän koko ajan toinen toistaan komeampia miehiä, jotka kaikki saavat minut ajattelemaan seksiä ja erityisen komeat yksilöt aiheuttavat sellaisen pikkuisen, lämpimän kiiman aallon sisälläni. Välillä aaltoilee ihan pöksyissäkin asti, jos päästän mielikuvitukseni tosissani lentämään. Joudun toisinaan ihan tosissani kääntämään ajatukseni tietoisesti muualle ajattelemalla jotain tylsää ja epäkiihottavaa, kuten kakkavaippoja tai maksalaatikkoa, koska jatkuva panetus aiheuttaa tukalan olon, joka ei tunnu helpottavan millään. Silloin tuntuu, ettei mikään määrä seksiä maailmassa riitä.

Pari päivää ovulaation jälkeen kiima hellittää. Sitä ei aluksi edes huomaa, mutta jossakin vaiheessa vaan tajuaa että hei, empä ole muuten ajatellut seksiä tänään ollenkaan. Miehetkin alkavat taas näyttää ihan tavallisilta, ja töihin pystyy jälleen keskittymään. Toki seksi kiinnostaa silti, kiiman nostattamiseen tarvitaan vaan hieman enemmän kuin ovulaatioviikolla. Toisinaan tisseistäni tulee tässä kierron vaiheessa hieman kipeät ja arat, mikä omalla kohdallani on lähes pelkästään positiivinen juttu, kun pieni kipu oikeastaan vähän sytyttää. Otan siis todellakin kaiken ilon irti siitä, että muutenkin herkät rintani ovat tavallistakin alttiimmat kosketukselle. Plus ne näyttävät paremmilta pikkuisen turvonneina.

PMS-oireista en oikeastaan kärsi, joten viimeinen viikko ennen kuukautisten alkamista menee lähinnä vain hiljaiselona seksihalujen suhteen. Kunnes aletaan tosissaan lähestyä h-hetkeä, ja kiima alkaa taas nostaa päätään muutamaksi päiväksi huipentuen taas siihen viimeiseen kahteentoista tuntiin ennen kuin verenvuodatus alkaa jälleen.

Hauska ja osuva kuvaus seksihalujen yhteydestä kuukautiskierron vaiheisiin löytyy myös tästä linkistä.

Ei kommentteja: