perjantai 4. elokuuta 2017

Miten aloittaa viestittely kiinnostavan tyypin kanssa

Kiinnostavia ihmisiä lähestytään nykyisin hyvin usein viestien välityksellä. Siitä on tullut sellainen sosiaalinen normi, että aloitteita ei juuri tehdä kasvotusten (ainakaan selvinpäin) vaan viesti on usein se ensisijainen tapa lähestyä toista ihmistä. Aloitteen teko ei ole kuitenkaan viestillä yhtään sen helpompaa kuin kasvotustenkaan. Itsekin olen miettinyt monta monituista kertaa, että sitä haluaisi laittaa viestiä jollekin kiinnostavalle tyypille, mutta ei kerta kaikkiaan keksi mitään järkevää sanomista. Toki sitä voisi vaan kertoa omasta kiinnostuksestaan suoraan, mutta moni suosii aluksi hieman hienovaraisempaa lähestymistapaa, jolla vähän kokeillaan kepillä jäätä ja tunnustellaan, olisiko toinenkin mahdollisesti kiinnostunut. Niiden hienovaraisten mutta kuitenkin pikkuisen vihjailevien viestien keksiminen ei kuitenkaan ole mitään erityisen helppoa hommaa. Nyt siitä tulee kuitenkin teille hieman helpompaa, sillä kerron seuraavaksi omat vinkkini viestittelyyn ja keskustelun aloittamiseen.

Esimerkki 1. Olet tavannut jossain kiinnostavan tyypin, ja olette päätyneet vaihtamaan numeroita.

Perustaso: Aloita keskustelu kysymällä jotain suht neutraalia tapaamiseenne liittyvää. Laita loppuun oma nimesi, ja, jos epäilet ettei tekstailukumppanisi muista sitä (= tapasitte kännissä), joku tunnistettava kuvaus itsestäsi.

"Miten meni loppuilta eilen? Mulla aika myöhään, nyt kyllä väsyttää. t. Minna (tyttö jonka kengille kaadoit bissen, haha)"

Next level: Keksi joku perustasoa persoonallisempi kysymys. Viittaa johonkin asiaan, mistä juttelitte tapaamishetkellä ja mikä yhdistää juuri teitä kahta. Nimi tai kuvaus loppuun kuten edellisessäkin.

"Mites makaronilaatikko, tuliko hyvää? Mun lasagnesta ainakin tuli, maistuis varmaan sullekin ;) t. Maija (tyttö makaronihyllyltä)"

Pro tip: Kiinnostavan ihmisen numeroa voi kysyä hauskalla tavalla vetoamalla vaikka johonkin vedonlyöntiin. Muista muotoilla asiasi kuitenkin niin, että tyyppi ymmärtää sinun olevan kiinnostunut, sillä pelkkänä vedonlyönnin kohteena oleminen ei ole kovin kivaa.

"Plataan totuutta ja tehtävää ja kaverit käski mun mennä kysymään tän paikan kuumimman miehen numeroa, niin voisinko saada sun?"

Ja kun numero on saatu, niin voit vielä laittaa viestin perään, jossa viittaat vedonlyöntiin. Voit esimerkiksi tarjoutua viemään tyypin ulos voittamillasi rahoilla ;)

"Kiitos numerosta, oon sun ansiosta nyt parikymppiä rikkaampi! Lähetkö voiton kunniaks vaikka yksille, mä tarjoon ;)"

Esimerkki 2. Olet kiinnostavan tyypin Facebook-kaveri, jota et tunne kovin hyvin mutta haluaisit nyt aloittaa keskustelun.

Perustaso: Aloita keskustelu liittyen siihen, mistä tunnet kyseisen tyypin. Koulu- tai työkaverille voi heittää jotain yhteisiin kollegoihin tai opettajiin liittyen, tai kysyä jotakin läksyistä tai työasioista.

"Montako sivua sen esseen nyt pitikään olla? Mä en meinaa millään päästä alkuun.. Vinkkejä?"

Next level: Jos haluat aloittaa keskustelun jonkun vanhan tutun kanssa, viittaa yhteisiin muistoihin tai teitä yhdistäviin tapahtumiin.

"Haha kävelin tänään meidän vanhan koulun ohi ja tuli mieleen kun sillon kerran tapahtui se ja se hauska juttu :D mitä sulle kuuluu nykyään?"

Pro tip: Facebook ilmoittaa kaikkien syntymäpäivistä, joten mikä olisikaan harmittomampi tapa aloittaa keskustelu kuin toivottaa hyvää syntymäpäivää. Siihen samaan syssyyn voi ujuttaa vaikka mitä kysymyksiä, joilla saa keskustelun käyntiin. Smooth AF.

"Hyvää synttäriä! :) mitäs juhlasuunnitelmia?"

Esimerkki 3. Haluat aloittaa keskustelun Tinderissä kiinnostavan matchin kanssa.

Perustaso: Heitä joku ihan täysin random kysymys, joka kuitenkin pakottaa keskustelukumppanin miettimään vastaustaan.

"Jos pitäis valita, eläisitkö mieluummin ilman suklaata vai sipsejä?"

tai oma suosikkini, kaveriporukkani klassikkoaloitus:

"Mikä on sun lempidinosaurus?"

Next level: Etsi tyypin profiilista jotakin persoonallista ja hauskaa, josta voit aloittaa keskustelun. Yritä keksiä jotain hauskaa ja nokkelaa sen sijaan että kysyisit ensimmäisen asiasta mieleen tulevan kysymyksen.

"Hieno valomiekka! Oliko Jediakatemian pääsykokeet vaikeet?"

Pro tip: Sovella edellistä kohtaa ja vie homma ihan täysin uudelle tasolle. Itselläni oli Tinderissä esittelytekstinä "Parasta elämässä on poppari + dippi" ja se poiki paljon hauskoja aloitusviestejä, mutta allaoleva on niistä kyllä ehdottomasti mieleenpainuvin. Tämän kaltainen panostus on todella jo jotain!

"Moikka! Oon miettiny pääni puhki sen jälkeen kun näin sun profiilin, että miten popcorn + dippi comboo syödään? Otin haasteen vastaan ja kokeilin erilaisia tapoja nauttia kyseistä herkkua. Sormethan siinä meni ihan soossiin ja loppujen lopuksi vaatteet ilman välineitä. Haarukka toimin välineenä hyvin, mutta haarukassa on niin paljon pinta-alaa että siihen tarttui liikaa dippiä. Hammastikut toimi ihan ok, mutta muutaman suupalan jälkeen huomasin oudon sivumaun, nooh ne oli mentholilla maustettuja tikkuja. Cocktail tikut seuraavaksi peliin. Niillä oli vaikee ottaa popcorni kiinni kulhosta ja lautaselle mahtuu vain muutama. Ainoa järkevä tapa nauttia tää kyseinen herkku oli askarrella valmiita tikkuja kattilallisesta. Hirvee homma tunkee viis popparia per tikku ja asetella ne kivasti pöydälle leffahetkeä varten. Valmistelu kesti kauemmin kun elokuva. Voisitko ystävällisesti kertoa mikä on paras tapa nauttia tätä jumalten herkkua, Odotan vastaustasi. Terveisin: Epätoivoinen nautiskelija"

Ja lopuksi vielä pari vinkkiä, jotka soveltuvat tekstailuun tilanteessa kuin tilanteessa:

- Kehu toisen saavutuksia, älä pelkästään ominaisuuksia, joille tyyppi ei voi mitään. On kivempi kuulla olevansa ihailtu tekemistensä kuin vaikkapa ulkonäön vuoksi.

- Jos haluat pyytää jotakuta ikään kuin vaivihkaa jonnekin, kerro olevasi menossa paikkaan x ja sano "olisi kivaa jos säkin tulisit". Älä siis pyydä toista tulemaan, sano vaan, että olisi kivaa jos hänkin tulisi paikalle. Näin poistat tilanteesta paineet ja todennäköisesti herätät tyypissä kiinnostuksen sitä tapahtumaa kohtaan, jonne toivoisit hänen tulevan.

- Jos joku ei vastaa, älä laita uutta viestiä perään. Jos on oikeasti tärkeä asia, soita. Jos ei ole, odota. Missään nimessä ei pidä laittaa mitään "yhyy mikset vastaa"-viestiä.

- Yritä saada toinen nauramaan. Kuiva tekstailu on tylsintä ikinä, parasta on kun joutuu väkisin pinnistelemään ettei räjähtäisi nauruun keskellä ruuhkabussia tyypin viestejä lukiessa.

Kivaa viikonloppua, viestitelkäähän paljon!

Ei kommentteja: