tiistai 29. elokuuta 2017

Kumilla vai ilman?

Saan nykyään paljon blogi-inspiraatiota keskustelusovellus Jodelista. Paljon kiinnostavia juttuja tulee esille erityisesti Kysy miehiltä-kanavalla. Tänään näin siellä langan, jossa puhuttiin siitä, tuntuuko seksi kondomin kanssa vähemmän kivalta kuin ilman, ja mistä se voisi ehkä johtua.

Minulla ja poikaystävälläni on käytössä kondomi ainoana ehkäisyvälineenä, koska pelkään kaikkia hormonaalisen ehkäisyn sivuvaikutuksia. Olemme ainakin tietääkseni molemmat tyytyväisiä eikä meitä haittaa, vaikka se kortsun käyttö aiheuttaakin pientä ylimääräistä säätöä. Joskus on kuitenkin tullut vähän lipsuttua ja vedeltyä hetken aikaa ihan ilman mitään, muutaman kerran ihan loppuun astikin. Perus meininki, suutarin lapsella ei ole kenkiä ja seksuaalineuvoja on huolimaton ehkäisyn kanssa. Hupsista vaan, mutta ainakin voin nyt vertailla hyvin niitä kumin vaikutuksia seksiin, kun on kokemusta panemisesta saman miehen kanssa sekä sen kanssa että ilman.


Moni mies sanoo, että kondomi vie tuntoa pois eikä seksi sen takia tunnu niin hyvältä. Ja varmaan viekin, mutta monen mielestä se on vaan hyvä juttu kun ei laukea niin nopeasti. Itse en periaatteessa huomaa juurikaan eroa siinä, onko siinä munan päällä jotakin vai ei, aika samanlaiselta jyystöltä se tuntuu. Hyvällä tavalla siis. Silloin kyllä vähän häiritsee jos kortsu ei pysy kunnolla päällä ja sinne kärkeen tulee paljon tyhjää tilaa, jolloin siitä kuuluu sellainen ällöttävä lussahdus joka työnnöllä. Se on tosi iso turn-off. Mutta jos kortsu on sopivan kokoinen eikä vedä huomiota puoleensa tuoksullaan tai värillään, niin on melkein kuin sitä ei olisikaan. Tässä nykyisessä suhteessa ei ole ollut kortsujen kanssa mitään sellaisia pulmia, jotka olisivat vaikuttaneet nautintooni.

Mutta.

Silloin kun sattuu käymään niin, että se kortsu syystä tai toisesta unohtuu, niin kyllä se touhu vaan jostain syystä tuntuu pikkiriikkisen paremmalta. Se johtuu ehkä siitä, että ilman kortsua paneminen on pikkuisen "kiellettyä", ja tuntuu siksi erityisen kiihottavalta. Toinen mielenkiintoinen teoria on se, että kortsun puuttuessa touhutipat pääsevät kosketuksiin pillun limakalvojen kanssa ja tekevät siellä jotakin taikoja, jotka saavat seksin tuntumaan paremmalta. Luin Maria Nordinin blogista touhutippoja käsittelevän postauksen ja opin siitä, että touhutippojen kai uumoillaan muokkaavan naisen limakalvoja jotenkin siittiöille edullisemmiksi. Kenties niillä on sitten jotain vaikutusta nautintoonkin. Oli miten oli, pieni ero on kyllä havaittavissa kun tarkasti alkaa miettimään. Laukean ehkä helpommin kun sitä kondomia ei ole, mutta toisaalta suht helposti kyllä sen kanssakin, joten vaikutus ei ole siinä mielessä niin merkittävä.

Toisaalta kaikki paljaalla panemisen hyvät puolet kumoutuvat sillä, että kortsu säästää mällisotkujen siivoamiselta. En nimittäin tykkää yhtään siitä kun jätkä tulee sisään ja sitten sitä mälliä valuu pillusta ulos pitkin päivää ja pikkarit saa vaihtaa miljoona kertaa. Ja kyllä, olen yrittänyt työntää sitä ulos ja pestä huolellisesti, mutta jonnekin perimmäiseen sopukkaan aina jää kuitenkin pieni satsi vielä, joka sitten syöksähtää ulos kun vähän yskii tai naurahtaa. Ja jos nyt ei satu yskittämään eikä naurattamaan, niin hyvällä tuurilla se pieni satsi jää sinne sopukan perälle ja aiheuttaa hiivatulehduksen, mikäs sen parempaa. Joten jos siltä voi säästyä käyttämällä sitä kumia ja kaupan päälle sulkee samalla pois raskauden ja sukupuolitautien riskit, niin kyllä minä ainakin sanon että parempi kumilla kuin ilman!

Ei kommentteja: