torstai 17. elokuuta 2017

Dickpiceistä ja muista nakukuvista: mitä varten?

Vaikka tuossa oikealla sivupalkissa lukeekin, että minulle saa lähettää dickpicejä Snapchatissa, en ole oikeasti mikään alastonkuvien suuri fani. Totta puhuen en ole ikinä oikein tajunnut porukkaa, joka ottaa nakukuvia itsestään ja lähettelee niitä muille. En oikein ymmärrä, mikä niiden kuvien tarkoituksena on, ja mieleen tulee väkisinkin kaikenlaisia riskejä joita sellaisten kuvien lähettelyyn liittyy.

En ole koskaan ottanut tai lähettänyt itsestäni alastonkuvaa. Pyydetty on kyllä, ensi kerran kun olin 13-vuotias ja joku silloin 19-vuotias jäppinen löysi meseosoitteeni ja ryhtyi lähettelemään minulle vihjailevia viestejä. Vaikka olin vasta pikkuinen hölmö teini, sen verran löytyi älliä päästä kuitenkin että kieltäydyin kunniasta. Koko ajatus tuntui todella epämukavalta ja tuntuu vieläkin, sellainen ei vain ole yhtään minua. Vähäpukeisia kuvia minusta kyllä on olemassa, jotain yläosattomiakin, mutta ei mitään sellaista, jossa näkyisi jotakin ns. yksityisiä kehonosia. Niitä alusvaatekuvia olen lähettänyt vain tarkasti valikoiduille henkilöille, en postaile sellaisia someen julkisesti kaikkien nähtäville. Minusta sellainen on aika mautonta, ja ajattelen muutenkin, ettei koko maailman tarvitse nähdä jokaista osaa vartalostani. Siksi en myöskään kuvaile itseäni alasti tai lähetä sellaisia otoksia kenellekään, koska huonolla tuurilla kuvat voisivat päätyä ties minne.


Ainoa täysin varma tapa estää kyseenalaisen kuvamateriaalin leviäminen on olla luomatta sellaista, mutta jos sellaista nyt on olemassa ja sitä haluaa jakaa, kannattaa se tehdä vasta kun sataprosenttisesti luottaa toiseen. Eikä sekään välttämättä takaa mitään, koska maailman luotettavimmankin ihmisen puhelin voidaan varastaa tai lomakuvia esitellessä voi vahingossa pyyhkäistä kerran liikaa vasemmalle ja kuva tupsahtaa koko kaveriporukan nähtäville. Tai entäs jos eron sattuessa jätetty osapuoli postaisi toisen lähettämät alastonkuvat vaikkapa Facebookiin tai lähettäisi toisen työpaikalle? Harvassa ovat ne ihmiset, jotka nauttisivat sellaisesta tilanteesta. Tosin olen sitä mieltä, että enää nykyään ei pitäisi minkään kyseenalaisenkaan kuvamateriaalin vaikuttaa esimerkiksi työnsaantiin, koska melkein kaikista on kuvia netissä ja työn ulkopuolisenkin elämän on sallittua näkyä siellä, mutta en kyllä silti tahtoisi itsekään että alastonkuviani päätyisi esimieheni tai vaikkapa äitini nähtäväksi. Alusvaatekuvat eivät mielestäni olisi niin pahoja, koska minun mittapuullani rohkeat kuvat ovat monelle ihan kilttiä perus instakamaa, mutta jos siellä nyt oikeasti vilahtaisi tissiä tai jotain muuta, niin eihän se kovin kivaa olisi.

Kun miettii riskiä, joka kuvien lähettelyyn liittyy, tulee väkisinkin mieleen, onko se todella sen arvoista. Tai siis, mikä siinä kuvien lähettämisessä on edes pointtina? Mitä niillä tehdään, kehystetään takan reunalle? Vai kootaanko ne sellaiseen Ifolor-kirjaan ja katsellaan yhdessä sukulaisten kanssa? Käytetäänkö niitä runkkumateriaalina vai mikä ihmeen pointti niillä voi olla? Valaiskaa minua, koska en nyt ihan oikeasti tiedä vastausta. Itse olen lähetellyt vähäpukeisia kuvia itsestäni miehille esimerkiksi jonkun flirttailevan viestittelyn yhteydessä, tai vaikka halutessani vähän piristää toisen tylsää työpäivää. Kesken palaverin on kuitenkin eri asia vastaanottaa joku semiviaton alusvaateposeeraus kuin ruudulle lävähtävät paljaat tissit. Niin mikä sellaisen tissikuvan pointtina sitten on? Runkkaako joku oikeasti sellaisille kuville? Miksi, kun netti on täynnä pornoa, ja omakin mielikuvitus on olemassa?

Tavallaan ymmärrän vielä sen, että joku mies saattaa kiihottua alastonkuvien katselusta, mutta en kyllä tunne yhtäkään naista, joka syttyisi dickpiceistä. Munakuvat eivät todellakaan kiihota sitten yhtään, varsinkaan jos kyseessä on jonkun suht random miehen muna. Kerran törmäsin Tinder-profiiliin, jossa tyypin ainoa kuva oli dickpic. Kiinnostaisi tosissaan tietää paljonko tyypillä oli matcheja ja kuinka monen kanssa hän pääsi munaansa käyttämään, koska veikkaan, että monelle muullekin naiselle kiinnostuksen herääminen vaatii muutakin kuin tiedon munakarvojen väristä. Kun ei siitä munakuvasta voi päätellä edes munan kokoa, kun kuvakulmalla ja muokkauksella saa vääristeltyä mittasuhteita tosi paljon. Mutta vaikka siinä munan vieressä olisi viivotin auttamassa hahmottamaan todellista kokoa, en silti lämpeäisi. Random munien kuvat eivät vaan sytytä. Eikä kyllä tuttujenkaan, en koe mitään tarvetta nähdä kuvia kenenkään tuntemani miehen munasta, en edes poikaystäväni. En toki pistäisi pahakseni jos hän päättäisi minulle sellaisen lähettää, koska tietäisin, että hän pelleilee eikä ole tosissaan, ja juttu olisi enemmän hauska läppä kuin totinen yritys saada minut kiihottumaan. Tuskin tulen sellaisia kuitenkaan saamaan, koska olemme tästä alastonkuva-aiheesta hyvin samoilla linjoilla eikä hänelläkään siis ole mitään tarvetta saada tai vastaanottaa minkäänlaista kuvamateriaalia.


Toki alastonkuvaus voi olla myös tosi voimauttavaa, varsinkin jos ei koe olevansa seksikäs ja hyvännäköinen ilman vaatteita. Onnistunut kuva voi olla todellinen itsetuntoboosti. Ei sellaisessakaan kuitenkaan tarvitse täysin ilman rihmankiertämää olla, ja omasta mielestäni ainakin alusvaatteet ovat usein paljon seksikkäämmät kuin kokonaan paljas vartalo. Jotain on hyvä jättää mielikuvituksenkin varaan. Jokainen kuitenkin tehköön mitä haluaa, saahan niitä kuvia ottaa ja lähetellä kenelle tahansa, mikäpä minä olen siitä mitään sanomaan. Koittakaa nyt kuitenkin muistaa pitää järki päässä, koska en minä ainakaan toivo törmääväni kenenkään teistä alastonkuviin vahingossa missään..

ps. Jos tykkää ottaa itsestään alastonkuvia ja esitellä niitä muille, siihen on olemassa ihan spesifejä sivustoja. Kuten vaikkapa Alaston Suomi

pps. Jos niitä kuvia on pakko lähetellä, lähettäkää Snäpissä. Siellä ne sentään poistuvat, vaikka voihan niistä screenshotteja ottaa, mutta eivätpä ainakaan vahingossa tallennu kameran rullaan.

Ei kommentteja: