maanantai 24. huhtikuuta 2017

Skumppaa ja glitteriä - Blogger's Inspiration Day 2017

Olen haaveillut pääseväni mukaan bloggareiden tapahtumiin, gaalailtoihin ynnä muihin vastaaviin siitä asti kun niitä on ensimmäisen kerran järjestetty. Niinpä vastausta ei tarvinnut kauaa miettiä, kun bloggarikollegani Suoraanpuhujan päiväkirjaa kirjoittava Sofia kertoi saaneensa kutsun Indieplacen järjestämään Blogger's Inspiration Dayhin ja pyysi minua mukaansa sinne. Viime lauantaina sitten tapasimme ja kävimme inspiroitumassa Suvilahden Kattilahallissa muiden Suomen kärkibloggaajien kanssa.


Kuva: Henri Ilanen

Heti ensimmäisenä sisään tultaessa oli pöytä jossa oli jokaiselle osallistujalle blogin nimilappu. Siellä sitä sitten kuljeskeltiin koko päivä Teekutsuilla-nimikyltti tissin päällä keikkuen. Joka puolella oli ihmisiä toinen toistaan hienommat kamerat käsissä räpsimässä kuvia, ja tunsin oloni välillä aika nyypäksi kuvatessani itse pelkällä puhelimen kameralla jotain satunnaisia otoksia. Olo muuttui kuitenkin kotoisammaksi aika nopeasti, kun löysimme ensin tervetuliaisskumppamaljapöydän ja sen jälkeen kaikki muut ilmaista alkoholia tarjoilevat pisteet, joiden antimia kävimme maistelemassa.


Päivään sisältyi erilaisia luentomaisia esityksiä, workshoppeja sekä yhteistyökumppaneiden pisteitä, sekä ihan vaan vapaata seurustelua ja tuttujen bloggareiden bongailua. Itse en kyllä kauheasti tuttuja naamoja nähnyt, kun en hirveän aktiivisesti seuraa mitään kovin tunnettuja blogeja, mutta Sofia kyllä spottaili tuttuja vaikka kuinka paljon ja kävi jututtamassakin useampaa tyypiä. Kuuntelimme puolella korvalla muutamaa luentoa, joista toinen käsitteli verkostoitumista ja toinen valokuvaamista, mutta hirveän keskittyneesti emme saaneet niitä seurattua kun ympärillä tapahtui niin paljon koko ajan ja meillä oli myös hirveästi asiaa toisillemme. Uskalsin kyllä arvatakin Sofian blogin perusteella että tulisimme hyvin toimeen ja yhteistä juttua riittäisi, ja nyt tulikin ihan sellainen olo, ettei kolmetuntinen päivä riittänyt millään kaikkeen kuulumisten ja ajatusten vaihtoon kun piti samalla keskittyä niin moneen muuhunkin asiaan. Saatiin toisiltamme hyviä ideoita bloggaamiseen ja tietysti juteltiin paljon miehistä, kuten arvata saattaa. Alkoholia tarjoilevien pisteiden lisäksi kävimme ihmettelemässä myös muita yhteistyökumppaneiden pisteitä. Herkuteltiin maukkaalla vegesafkalla Hälsan's Kökin pisteellä, ja Happy Joen pisteeltä saimme mukaan siideriä sisältävät goodie bagit. Jotain kasseja jaettiin myös Vilan ja Vero Modan pisteellä, mutta sinne asti emme ikinä päässeet koska sinne oli niin pitkä jono koko ajan. Olympuksen pisteellä ihmettelimme kameroita ja saimme alennuskupongit verkkokauppaan, joten ehkäpä sitä voisi jopa investoida kunnon kuvauslaitteistoon jotta ei sitten ensi vuonna tarvitse puhelimella räpsiä kuvia jos pääsen tapahtumaan uudelleen mukaan. Järvenpään Kukkatalon pisteellä pääsimme askartelemaan itse kukkakoruja, ja taiteilin hienon kukkaseppeleen, jota kuvattiin ahkerasti. Seppeleen kaveriksi sain makeat glitterikoristukset kasvoilleni Glitternistin pisteeltä. Niistä tuli ihanan överit, taiteilija vähän innostui kun kerroin pitäväni tapahtuman jälkeen illalla synttärijuhlat, niin oli sitten kultaa ja isoja värikkäitä hileitä ja vaikka mitä.


Kaiken kaikkiaan oli tosi hauska päivä, sitä tunti itsensä kunnon sisäpiiriläiseksi kun pääsi mukaan tuollaiseen tapahtumaan! Illalla oli vielä Inspiration Blog Awards-gaala, missä palkittiin vuoden parhaita blogeja, mutta sinne emme kutsuja vielä saaneet. Puhuttiinkin Sofian kanssa siitä, että otetaan tavoitteeksi olla joskus vielä siellä gaalassa ehdolla, tämä meidän edustama ihmissuhdegenre on vielä niin pieni niin ei meitä vielä noissa gaaloissa ja muissa oikein olekaan. Että sitä kohti mennään nyt sitten! Kiitos vielä Sofialle kun pyysit mukaan, oli hauskaa ja ensi vuonna sitten uusiksi ;)

Suoraanpuhujan päiväkirja

Blogger's Inspiration Day 2017

Ei kommentteja: