torstai 26. tammikuuta 2017

Tervetuloa chattailemaan!

Seksuaalineuvojakoulutukseni alkaa olla aivan loppusuoralla jo, enää kaksi kahden päivän seminaaria jäljellä! Tässä alkaakin siis olla jo pikkuisen kiire saada kasaan viimeisetkin neuvontaharjoittelutunnit, joita puuttuu vielä jonkin verran. Asiakkaiden löytäminen on kuitenkin olleet hieman kiven alla, ja erityisesti vaikeuksia on tuottanut löytää sopivaa aikaa ja paikkaa neuvontatapaamisille. Kasvokkain tapaaminen voi myös olla joillekin turhan iso kynnys, ja netin kautta tapahtuva neuvonta ehkä helpompaa. Niinpä kokeilen nyt toisenlaista lähestymistapaa, ja latasin tänne blogiin chat-sovelluksen, jota kautta te lukijat voitte ottaa yhteyttä ja keskustella kanssani seksiin, seksuaalisuuteen ja ihmissuhteisiin liittyvistä asioista!

Huomasittekin varmaan blogin auki klikatessanne, että oikeaan alakulmaan on ilmestynyt sininen chat-palkki. Sitä klikkaamalla aukeaa ikkuna, jossa sovellus pyytää nimeä, sähköpostiosoitetta ja aloitusviestiä. Pelkkä nimi/nimimerkki kuitenkin riittää, eli sähköpostiosoitetta ei välttämättä tarvitse syöttää. Aloitusviestikään ei ole välttämätön, mutta siihen voi kirjoittaa vaikka lyhyesti mistä aiheesta haluaa keskustella.

Käytän chat-alustana MyLiveChatin Blogger-sovellusta, joka toimii testaukseni perusteella muuten varsin mallikelpoisesti lukuunottamatta tönkköjä suomenkielisiä käännöksiä. En toistaiseksi ole vielä keksinyt kuinka korjaisin asian tai voinko edes tehdä sille mitään, tai näkyykö käännös samanlaisena muilla koneilla kuin omallani. Joka tapauksessa, yrittäkää olla välittämättä sovelluksen surkeasta käännöksestä jos se teillekin näkyy muodossa "Ei aineita saatavilla vastaamaan juuri nyt" tai muuta vastaavaa. En tajua miten tuollainen käännös on edes mahdollinen? Kokeilin chattia myös puhelimellani ja siinä se ei toiminut kovinkaan hyvin, eli suosittelen käyttämään chattia koneella. Puhelimella chattailu onnistuu lähettämällä viestin blogin Facebook-sivuille. Linkki Fb-sivulle löytyy tuosta sivupalkista.

Chattiin voi lähettää viestejä koska vain, mutta vastaan niihin vain tiettyinä päivystysaikoina. Jos suljet chatin ennen kuin ehdin vastaamaan, näät vastausviestini yksinkertaisesti menemällä takaisin tänne blogiin. Uusista viesteistä tulee myös ilmoitus sähköpostiin, jos sen on on chatin alussa ilmoittanut. Suosittelen kuitenkin käyttämään chattia silloin kun olen koneen ääressä valmiina vastaamaan, niin keskustelu on mielekkäämpää eikä keskeydy koko ajan ja on helpompi keskittyä itse asiaan kuin teknologian kanssa säätämiseen. Tässä vielä ne päivystysajat jolloin kannattaa jutulle tulla (koskee sekä tätä blogin chattia että Facebook-sivulle lähetettyjä viestejä):

su 29.1. klo 20-22
ma 30.1. klo 11-15
ti 31.1. klo 15-20
pe 3.2. klo 11-15
su 5.2. klo 18-22

Tervetuloa chattailemaan! Toivottavasti olette rohkeita ja aktiivisia ja autatte minua saamaan harjoittelutuntini kasaan, jotta pääsen maaliskuussa valmistumaan!

Ei kommentteja: