torstai 8. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016: Luukku 8Minä ja pari opiskelukaveriani ollaan tässä parin viime viikon aikana pidetty muutamalle ammattikouluryhmälle seksuaalikasvatustunteja osana koulutukseemme liittyvää harjoittelua. Tunneilla on selkeästi noussut esille sellainen teema, että seksin harrastamiseen on tosi paljon erilaisia tapoja ja jokainen saa tykätä mistä tahtoo, oli se kuinka outoa tahansa. Veimme veijareille sinne näytille kaiken maailman härveleitä vibraattoreista penisrenkaisiin ja nännitasseleista pimpintiukennusgeeliin, ja kyllä niitä hämmästeltiin silmät pyöreinä. On hyvin ymmärrettävää, että 16-17-vuotiaita vielä ihmetyttää kovastikin kaikki seksijutut, itselläni ainakaan ei ollut ihan hirveän laajaa tietämystä vaikkapa penisrenkaiden toimintaperiaatteesta sen ikäisenä, mutta se seksitapojen moninaisuuden ymmärtäminen ei ole ihan itsestään selvä juttu aikuisillekaan. Toki tiedetään, että jotkut niitä juttuja harrastelee, mutta monia vaivaa häveliäisyys eikä oikein kehdata myöntää edes itselleen, että joku tavallisuudesta poikkeava juttu voisi tuntua hyvältä.

Haluttomuudesta, kiihottumis- ja orgasmivaikeuksista kärsivienkin ongelmat voivat joskus johtua ihan vaan siitä, että käytössä on väärät keinot. Se, että joku ei vaikkapa pysty laukeamaan yhdynnässä, ei tarkoita että hänellä olisi orgasmivaikeus. Myöskään se, ettei kiihotu pelkästään kumppaninsa näkemisestä alasti, ei tarkoita että kiihottumisessa olisi joku ongelma tai että kumppanissa olisi jotain vikaa. Ihmiset kiihottuvat eri asioista, joku saattaa vaikkapa syttyä vain silloin kun kumppanilla on muutoin alastoman kehonsa verhona keltaiset reisipituiset kumisaappaat. Kumifetissit eivät edes ole kovin harvinaisia, vaikkakaan en tiedä onko juuri keltainen se kaikista kiihottavin väri. Toisille taas ei pelkkä erogeenisten alueiden hellä hyväily riitä, vaan kiihottumiseen tai laukeamiseen tarvitaan toisenlaista stimulaatiota, kuten vaikka kipua. Joku voi saada hullut kiksit siitä, että katsoo kun toinen käy pissalla. Joku toinen taas kiihottuu äärimmilleen, kun häntä uhataan veitsellä. Kaikki tällaiset jutut ovat täysin ok, kunhan niihin ei liity kenenkään vastentahtoista vahingoittamista.

Edelleen tuntuu olevan vallalla sellainen käsitys, että seksin harrastamiseen on joku tietynlainen oikea tapa ja kaikki sen ulkopuolelle jäävä on väärin ja likaista. Yhdyntää sen olla pitää, vähän suuseksiä ja jos on oikein villi, voi ottaa 50 shades-henkisesti käsiraudat tai silmäsiteen mukaan leikkeihin. Se rajaa aika paljon kivoja ja nautinnollisia asioita ulkopuolelle, jos ei osaa suhtautua avarakatseisesti. Minä kannustaisinkin kaikkia tekemään seksin aikana tasan niitä juttuja, jotka tuntuvat kiinnostavilta ja hyviltä, ja heittämään romukoppaan kaikki ajatukset siitä että mikä on nyt "oikeanlaista seksiä". Epäilen kovasti, että kesken aktin makuuhuoneen ovea koputtaisi joku virallinen seksitarkastaja, joka tulisi sakottamaan jonkun täysin typerän ja vanhanaikaisen normin rikkomisesta. Mihinkään sellaiseen ei tietenkään tarvitse suostua, mikä ei tunnu itsestä hyvältä, mutta älkää nyt herranjestas jättäkö kivoja asioita kokeilematta siksi, etteivät ne istuisi perinteiseen normiin.ps. Muistakaa hei, että myös itsetyydytys on seksiä! Tehtävän voi toteuttaa myös itsensä kanssa ottamalla mukaan sessioon vaikka liukkaria tai jonkun kivan lelun, tai sitten vaikkapa etsiä jonkun uuden kivan visuaalista kiihoketta tarjoilevan sivuston.

Ei kommentteja: