keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016: Luukku 7

Vaikka täällä blogissa kirjoitankin sinkkuudesta useimmiten hyvin positiiviseen sävyyn, on rehellisyyden nimissä muistettava ettei tämä ihan pelkkää ruusuilla tanssimista ole. Monille yksinolon huonoimmat puolet konkretisoituvat erityisesti näin joulun aikoihin, koska jouluun liittyy niin vahvasti traditio viettää aikaa perheen kanssa. Minuakin harmittaa välillä tilanteeni tosi paljon, koska kaikki läheisimmät ystäväni seurustelevat, ja tunnen oloni välillä vähän ulkopuoliseksi. Onneksi sentään voin aina osallistua suhdekeskusteluihin vähän niin kuin ammattilaisen näkökulmasta. Välillä silti kyllä tulee aika epäonnistunut olo, kun lukee Facebookista vaikka joidenkin kanssani samanikäisten päivityksiä kihloista ja vauvauutisista. Aika harvoin kuitenkaan jaksan synkistellä, ja siksi esittelen tänään joulukalenterissa esittelen muutaman hyväksi havaitun keinon, jolla saa karkotettua sinkkuusangstin pois tai ainakin pikkuisen lievennettyä sitä.

- Keskity tilanteesi hyviin puoliin. Kuulostaa itsestään selvältä, mutta saattaa unohtua murheen alhon keskellä. Jos tuntuu, että koko muu maailma saa vauvoja ja sinä et ikinä, muista myös, että koko muu maailma joutuu heräämään yösyötöille kun taas sinä saat nukkua yösi rauhassa. Muista myös, ettei parisuhde takaa onnellisuutta, ja sinkkuus on aina sata kertaa parempi vaihtoehto kuin huono suhde.

- Nauti vapaudestasi. Nyt on elämäsi tilaisuus lähteä vaikkapa reissuun, kun perhe-elämä ei vielä sido sinua minnekään. Toki työt ja opiskelut voivat rajoittaa vapauttasi jonkin verran, mutta ainakin voit olla rauhassa öitä pois kotoa tai tehdä kotona ollessasi ihan mitä ikinä huvittaa.

- Panosta itseesi. Hemmottele itseäsi, kun siihen on tilaisuus! Sinun ei tarvitse elättää ketään muuta, joten voit mahdollisuuksien mukaan pikkuisen törsätä itseesi. Ja mikä parasta, kukaan ei ainakaan kyttää rahankäyttöäsi, vaan saat tehdä rahoillasi mitä huvittaa.

- Mieti, mitä haluat. Sinkkuaika on erinomainen tilaisuus pohtia tosissaan, mitä elämältä oikein haluaa. Parisuhteen, okei, mutta millaisen parisuhteen? Mieti myös, mikä edellisissä suhteissasi on mennyt pieleen, ja kuinka voit välttyä toistamasta samoja virheitä tulevaisuudessa.


- Deittaile sopivasti. Ruikuttaminen ei ole tiettävästi koskaan tuonut kenellekään unelmien deittiä kotiovelta hakemaan, joten paras tapa löytää uusia kumppaniehdokkaita on käydä treffeillä. Deittalu voi kutenkin olla todella uuvuttavaa jos sitä tekee paljon, ja siitäkin on välillä ihan hyvä pitää taukoa. On myös erittäin ok deittailla myös kevyemmin, kiikarissa esimerkiksi uusi panokaveri.

- Opettele nauttimaan itsestäsi. Sinkkuna seksiä ei välttämättä saa niin usein kuin parisuhteessa, tai ainakaan se ei ole erityisen laadukasta. Ei pidä kuitenkaan unohtaa, että itsetyydytyskin on seksiä, ja usein vieläpä varsin hyvää sellaista, tiedäthän itse parhaiten mistä pidät. Eihän se täysin sama asia ole, mutta ihan oikeaa seksiä silti eikä mikään säälittävä kumppanin kanssa harrastettavan seksin korvike.

- Älä vaivu epätoivoon. Maailmassa on kamalampiakin kohtaloita kuin olla sinkku. Sitä paitsi epätoivoisuus on hyvin epäviehättävää. Jos epätoivo iskee, hyväksy sen tuleminen ja syö vaikka purkki jäätelöä yksin kylppärin lattialla itkien, ja anna sen sitten mennä pois. Kyllä se siitä helpottaa, ihan varmasti.

Ja muistetaan vielä, että vertaistuki auttaa, joten hyvä sinkkukaveri on epätoivon hetkillä kultaakin arvokkaampi.


Ei kommentteja: