torstai 22. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016: Luukku 22


Moi kaikki ihanat miehet siellä ruudun toisella puolella! Koska mulla ei ole omaa miestä, jolle voisin antaa joululahjan, niin päätin antaa lahjan teille kaikille. Ja riittää tästä naisillekin ja ihan kaikille muillekin sukupuoleen katsomatta. Se lahja on järjen ääni, kylmää faktaa pöytään ja sitä rataa, eli täältä tulee nyt melkein valmiin seksuaalineuvojan rautaisella asiantuntemuksella asioita, joiden tajuaminen voi helpottaa elämää aika paljon.

Ensinnäkin, vaikka olet mies, sun ei tarvitse haluta seksiä koko ajan. Meillä on vähän sellainen käsitys, että miehet ovat jotain hulluja seksikoneita joita panettaa koko ajan ja naiset sitten vähän semmoisia nihkeitä, joita miesten täytyy jotenkin viekoitella seksiin. Noh, eihän se ihan näin mene, mieskin saa olla haluamatta seksiä eikä se tarkoita, että miehessä olisi jotain vikaa. Pitkään jatkuneeseen haluttomuuteen kannattaa toki hakea apua, ja miettiä esimerkiksi omaa päihteidenkäyttöä: pahimmat haluttomuuden aiheuttajat ovat alkoholi ja kannabis, ja toki muutkin aineet, joihin tulee riippuvuus joka ei oikein jätä tilaa sille seksille. Kannattaa muistaa myös se, että miehen ei tarvitse aina olla se aktiivinen osapuoli joka tekee aloitteen seksiin, sillä spontaanin halun lisäksi on olemassa myös responsiivista halua, joka syttyy kun kumppani tulee lähelle ja tekee sen aloitteen. Eli joskus se voikin olla nainen, joka haluaa seksiä ensin. Shokkipaljastus!

Toisekseen, aika moni jätkä ottaa kauheat paineet siitä, jos joskus ei seiso. Ajatellaan, että se on kauhean noloa, ja sitä selitellään ja pyydellään anteeksi. Ei se haittaa. On tosi ymmärrettävää, että vaikka jännityksen takia on vaikeaa saada erektiota pysymään, tai jos mielessä pyörii monta muuta asiaa eikä pysty rentoutumaan. Toki on olemassa myös paljon fyysisiä syitä erektion katoamiseen, esimerkiksi tupakka, ylipaino, sydän- ja verisuonitaudit tai diabetes. Jos muna ei seiso millään, röökinpolton lopettaminen tai ruokavaliomuutos voivat saada ihmeitä aikaan, mutta jos se jortikka vaan on ja pysyy velttona, lääkkeetkin ovat ihan hyvä vaihtoehto. Joskus yksikin lääkkeen avulla saatu onnistumisen kokemus voi auttaa niin, ettei lääkkeitä jatkossa tarvita ollenkaan. Myös penisrengast (ei metallisia, ettei käy pahasti peniksen turvotessa) tai -pumppua voi kokeilla Kuitenkin ennen kun ryhtyy popsimaan pillereitä tai juoksee hädissään penispumppuostoksille, kannattaa ehkä vaan hengittää syvään ja miettiä järkevästi: jos kerran et saanut kännissä seisomaan, sulla tuskin on erektiohäiriötä. Chillatkaa.

Ja sitten kolmanneksi vielä, laukeaminen. Ihan liian moni jätkä potee hirveätä ahdistusta siitä, että tulee liian nopeasti. Nyt tulee newsflash: tilastojen mukaan heteromiehen kesto yhdynnässä on noin 3-5 minuuttia. Ei siis 10, 20 tai 86798679894 minuuttia, mitä moni tuntuu kelaavan, kun pyytää hirveästi anteeksi nopeaa laukeamistaan. Sanon aina, että parempi noin päin, koska en voi sietää sellaista tolkuttoman kauan kestävää jyystämistä jossa limakalvot kuivuu ja lonkat kramppaa ja kumpikaan ei oikeastaan jaksa enää, mutta luovuttaakaan ei voi. Ennenaikaiseksi tai "liian nopeaksi" siemensyöksy lasketaan silloin, kun kesto on alle minuutin. Sellaisessa tilanteessa kannattaa testata esimerkiksi kortsuja, koska kaikki aina valittavat muutenkin siitä että ne vie tunnon pois, tai sitten sellaista puuduttava voidetta (jonka kanssa kannattaa ehkä käyttää kortsua, koska muuten se puudute leviää myös kumppaniin). Oman kokemukseni mukaan paras keino on pari uusintakierrosta, koska kestolla on taipumus pidentyä kerta kerran jälkeen tai vaikka ei pidentyisikään, niin toinen newsflash: seksi on muutakin kuin yhdyntää. Ei sitä hommaa todellakaan tarvitse siihen lopettaa, kun mies laukeaa.

Ja pieni ekstravinkki: naiset eivät oleta, että miehet osaavat lukea heidän ajatuksiaan ja tietävät automaattisesti, mikä tuntuu hyvältä. Ei kannata ottaa paineita siitä, ettei osaisi jotain, koska jos naisella on yhtään järkeä päässä, hän kertoo mistä tykkää ja mitä toivoo toisen tekevän. Jos ei kerro, niin kannattaako sellaiseen typykkään nyt tuhlata hirveästi aikaa. Toki seksistä puhuminen voi olla vaikeaa, mutta valitsisin itse mielummin pienen hetken kiusallisuutta kuin huonon seksin. Ja jäbät hei, tekin voitte sanoa niille kumppaneillenne mistä te tykkäätte!

ps. ei tehtävää, nauttikaa vaan tiedon lahjasta.

2 kommenttia:

pilke silmäkulmassa kirjoitti...

Vettää hiljaseks, tuota meinaatko tehdä väitöksen aiheesta joskus tulevaisuudessa? Vai tutkitko asioita vain ammatin takia?

Larissa Aleksandra kirjoitti...

pilke silmäkulmassa: No eihän sitä tiedä vaikka tuosta jonkunlaisen väitöksen tai muun kirjoitelman tekisinkin, mutta lähinnä tässä nyt vaan luettelin faktoja jotka opin koulussa yhden luennon aikana :D että en varsinaisesti ole edes perehtynyt aiheeseen sen kummemmin, sattui vaan hyvä ja asiantunteva luennoitsija jonka sanomisia jaoin tässä eteenpäin.