torstai 1. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016: Luukku 1


Jihuu, joulukuu on jälleen täällä ja niin on myös blogin joulukalenteri! Jouluaattoon asti on luvassa päivittäisiä joulukalenteripostauksia, joiden  sisältö noudattelee blogin tuttua linjaa jouluisin vivahtein.

Jotkut teistä lukijoistakin ovat saattaneet törmätä erilaisiin parisuhdejoulukalentereihin, joissa on joka päivälle erilaisia parisuhteen hyvinvointiin keskittyviä tehtäviä. Sellaisia  muassa tämä Parisuhteen joulukalenteri sekä tämä erään bloggaajasuosikkini Iinan blogista löytyvä kalenteri. Täältä omasta blogistani löytyvä kalenteri on hieman saman tyyppinen, mutta siinä keskitytään parien sijaan yksilöihin. Jokaisen postauksen yhteydessä on pieni tehtävä, jonka tekemisen tarkoituksena on lisätä omaa hyvinvointia tai ainakin pikkuisen piristää päivää. Tehtävissä keskitytään ensisijaisesti omaan itseen ja pelkän puolison sijaan kaikkiin ympärillä oleviin läheisiin ihmisiin, joten tästä pitäisi niin sinkun kuin suhteessa olevankin saada itselleen jotakin irti. Osittain tässä ehkä suositaan sinkkuja pikkiriikkisen enemmän, mutta sen ehkä minulle sallitte, kun pariskunnille noita kalentereita jo muutenkin riittää.

Teille lukijoille ei varmaankaan ole jäänyt erityisen epäselväksi se, etten ole erityisen innokas parisuhdeihminen tai varsinaisesti hingu syöksymään vakaviin suhteisiin päätä pahkaa, vaan olen viihtynyt jo jonkin aikaa varsin hyvin sinkkuna. Niimpä kalenterin ensimmäisen luukun aiheena onkin listata niitä kaikkia sinkkuelämän hyviä puolia, joista nautin täysin siemauksin nyt kun minulla on siihen mahdollisuus. Tässä siis 5 + 1 hyvää syytä, miksi sinkkuus kannattaa!

1. Sinkkuna saa nukkua leveästi vaikka keskellä sänkyä, omia itselleen koko peiton eikä kukaan kuorsaa vieressä. Ja on viileämpi nukkua kun vieressä ei ole tuhisevaa hikistä lämpöpatteria.

2. Ei tarvitse murehtia, että joku söisi jääkaapista sen viimeisen pitsanpalan tai suklaajäätelön jämät, joista on haaveillut koko työpäivän ajan.

3. Tinder. Tosi moni parisuhteessa oleva on sanonut harmittelevansa sitä, ettei ole koskaan saanut kokeilla Tinderiä ja moni tykkää pelata sitä sinkkukavereiden puhelimella. Selvä plussa siis.

4. Sinkkuna on vapaa tekemään mitä huvittaa eikä tarvitse ottaa huomioon kenenkään toisen aikatauluja ja mielipiteitä tai murehtia sitä, että tekemisillään loukkaisi jonkun tunteita. Tai no, tietenkään sinkkunakaan ei saa kuljeskella ympäriinsä olemassa kusipää ja käyttäytymällä huonosti ketään kohtaan, mutta eipä ainakaan ole ketään marisemassa siitä kun taas meni niin myöhään ja nyt kyllä katsoit tuota miestä vähän liian pitkään älä puhu sille enää ikinä.

5. Kun on yksin, voi hyvällä tuurilla oppia nauttimaan siitä ja olemaan tarvitsematta jotakin toista omaa onnellisuutta pönkittämään. Uskon vakaasti, että itseään rakastava ihminen on huomattavasti parempi kumppani kuin sellainen, joka hakee toisesta lääkettä omiin epävarmuuksiinsa ja ongelmiinsa.

+ 1. Rahaa säästyy, kun ei ole kumppania jolle pitäisi ostaa joululahjoja. Taloudellisesti sinkkuelämä on kyllä aika epäkiitollista, kun kalliit vuokrat ja muut pitää maksaa yksin, mutta säästö se on pienikin säästö ;)


Tervetuloa joulukalenterin pariin!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Muuttaminen ja kaikki muukin kämppään liittyvä päätöksenteko on yksin helvetisti helpompaa - ei tarvitse ottaa huomioon kenenkään muun työpaikan sijaintia, sisustus/asuinaluemakua, mahdollisesti omistusasuntoon muuttaessa miettiä ja tapella siitä, otetaanko asuntolaina yhteisesti vai käytetäänkö jotain muuta järjestelyä, etc.

Larissa Aleksandra kirjoitti...

Totta! Jotain noista tosin joutuu miettimään jos asuu kämppiksen kanssa niin kuin itse asun, mutta saadaan sentään omat huoneet sisustaa oman mielen mukaan.