maanantai 1. elokuuta 2016

Miehen tuoksu

On hämmentävää, miten hyvä tuoksumuisti ihmisellä voi olla. Tietyt tuoksut saattavat tuoda elävästi mieleen monen vuoden takaisia tapahtumia, vaikka niitä ei olisi ajatellut aikoihin. Tuoksut ovat usein myös sellaisia, ettei niitä osaa kuvailla sanoin, mutta silti onnistuvat tuomaan vahvojakin tuntemuksia mieleen heti ensi nuuhkaisulla.

Siitä, miten ihmisen ominaistuoksu ja feromonit vaikuttavat parinvalintaan, on tehty lukuisia tutkimuksia. Väitetään ainakin, että miehet pystyisivät jotenkin alitajuntaisesti haistamaan milloin naisella on ovulaatio ja että naiset tuoksuisivat hedelmällisimmillään miesten nenään parhaimmalta. Olen kuullut väitettävän myös sellaista, että miesten hien haju herättäisi naisissa seksuaalista halua. Sen voin kyllä sanoa varmaksi, ettei kenenkään hikisen treenikassin haistelu varsinaisesti kuulosta asialta joka saisi pöksyni kastumaan, mutta sitä en ryhdy vähimmissäkään määrin kiistämään, etteikö tuoksuilla olisi merkitystä halujen heräämisen kannalta. Hyvä todiste siitä on muun muassa eräs hämmentävä ilmiö, jonka olen tässä sinkkuvuosieni aikana huomannut.

Välillä nimittäin on käynyt niin, että vaikkapa bussissa tai esimerkiksi ravintolan terassilla lähistölleni on sattunut joku aivan tuntematon mies, joka tuoksuu samalta kuin joku entinen heilani. Ja sen tuoksun haistaminen on sekä välittömästi palauttanut mieleeni kaikki seksuaaliset muistot kyseisestä miehestä, että myös saanut minut pikkuriikkisen kiihottuneeksi. On erittäin hämmentävää ruveta yhtäkkiä himoitsemaan jotakin random miestä, yleensä vielä jotakin ulkonäöllisesti erittäin epäkiinnostavaa tyyppiä, vain hänen tuoksunsa takia. Ei esimerkiksi samantyyppinen ulkonäkö, puhetyyli tai mikään muu ominaisuus saa minussa aikaiseksi samanlaista reaktiota. Kiinnostavaa on myös se, etten osaisi pyydettäessä kuvailla yhdenkään entisen heilani tuoksua mitenkään, mutta kun haistan jonkun tuoksun, pystyn salamannopeasti sanomaan kenen tuoksua se muistuttaa.

Tuoksut ovat tärkeitä myös ihmissuhteissani. Minusta on ihanaa, kun miehen lähdettyä luotani haistan hänet silti lakanoissani, tai joskus tuoksu tarttuu esimerkiksi omiin vaatteisiini tai hiuksiini. Siitä tutusta tuoksusta tulee turvallinen olo, ja varmaan se onkin se syy, miksi niin innostun tutulta tuoksuvista tuntemattomista miehistä. Vaikka tietenkään tuoksu ei ole täsmälleen sama, vaikka random bussimies ja entinen heilani käyttäisivätkin samaa hajuvettä, saippuaa, pyykinpesuainetta ja kaikkea sensellaista, koska ihmisen ominaistuoksu paistaa aina pikkuisen kaikkien hajusteiden alta. Mutta tarpeeksi samankaltainen, jotta se muistuttaisi siitä hyvältä tuoksuvasta kainalosta, jossa olen joskus saanut nukkua.

Olen joskus kokeillut suihkuttaa jotain miehen käyttämää tuoksua esimerkiksi vaatteeseen, mutta ei siitä tule samanlaista fiilistä. Kenenkään likapyykkiä en sentään ole ruvennut nuuskimaan, vaikka tämän postauksen perusteella kuulostankin ehkä hieman perverssiltä alushousujen nuuskijalta.

Ei kommentteja: