lauantai 23. heinäkuuta 2016

Miksi Teekutsuilla on Teekutsuilla?

Blogini nimi saa tasaisin väliajoin ihmettelyä osakseen. Että mikä ihmeen Teekutsuilla, miten se liittyy mihinkään ja onko se joku harvinaisten teelaatujen keräilyharrastusblogi? Tottahan se on, blogin nimi ei juurikaan kuvaa sen sisältöä, ja saattaa olla harhaanjohtavakin, jos ei tiedä mistä on kyse. Nimi tuntui kuitenkin blogin perustamishetkellä juuri oikealta, omemmalta kuin monen muun jo historiaan jääneen vanhan blogini nimi, ja siltä se tuntuu edelleen. Se ei ole tuulesta temmattu, vaan kuten kaikkiin parhaisiin juttuihin, siihen liittyy tarina. Tai itse asiassa kolme.

Miksi Teekutsuilla on Teekutsuilla?

1. Tahdoin blogin nimen olevan viattoman kuuloinen, mutta tietynlaisen kaksimielisen piilomerkityksen sisältävä. Olisin toki voinut antaa blogilleni nimeksi vaikkapa Larissan sinkkublogi tai Räävittömät paljastukset seksielämästäni, mutta en tahtonut nimen huutavan sinkkuutta tai seksiä kurkku suorana jokaiselle siihen vahingossa törmäävälle. Blogi on vähän kuin minä itsekin (erään ystäväni kuvailemana): söpön ja viattoman näköinen, mutta lähempää tarkasteltuna pikkuisen tuhma. Teekutsuilla kuulostaa periaatteessa viattomalta, mutta jos vaikka puhelimeeni kilahtaisi nyt viesti "pidettäiskö teekutsut huomenna ;)" saattaisin odottaa ehkä hieman muuta kuin Earl Greytä ja skonsseja.

2. No joo, kyllä sillä Sannin biisillä on osuutta asiaan. Pojat-biisi, jossa lauletaan kertosäkeessä "teekutsut tarkoittaa vain yhtä asiaa", ilmestyi viime kesänä vähän ennen kuin laitoin tämän blogin tulille, ja se oli mielestäni hauska biisi. Osittain sen vuoksi blogin nimeksi päätyi juuri Teekutsuilla, eikä jokin muu samanlainen mukaviaton nimi, kuten Pitsinnypläyskerho tai Marjanpoimintavinkit naimattomille. Jälkimmäinen on muuten aika järkyttävän hyvä nimi ihmissuhdeblogille. Saa vapaasti käyttää.

3. Kaiken takana on mies, niinhän sitä sanotaan eikö? Tässä tapauksessa ainakin, sillä tapahtui tuolloin, että blogin perustamisen aikoihin tapailin erästä miestä, jonka kanssa käytimme teenjuontia koodisanana no, tiedätte ehkä mille. Se alkoi omasta puolestani ihan viattomasti: tekstailimme, ja hän ehdotti että juteltaisiinko teestä. Sanoin, että kyllähän se sopii, ja kysyin minkälaisesta teestä hän tykkää. Sitten homma lähti yhtäkkiä eskaloitumaan ja melko pian huomasinkin, että puhe ei ehkä olekaan siitä Muumimamman vadelmateestä, jota satuin sillä hetkellä siemailemaan. Sen jälkeen meille tuli tavaksi pyydellä toisiamme teelle: huvittavaa sinänsä, että aika usein tapaamisemme noudattivat kaavaa, jossa hän tuli luokseni, joimme yhdessä kupilliset teetä, juttelimme syntyjä syviä ja sen jälkeen harrastimme upeaa seksiä. Hän on yksi kaikkien aikojen parhaista petikumppaneistani, ellei jopa paras, joten on enemmän kuin sopivaa että hän on blogini nimen takana.

Lisäksi Teekutsuilla on siitä hyvä blogin nimi, ettei se ole minkään muun asian nimi. Niimpä minulla on valtava etulyöntiasema siinä mielessä, että kun Googleen heittää hakusanat "teekutsuilla" tai "teekutsuilla blogi", tämä on ensimmäinen hakutulos (ainakin omalla koneellani). Yksisanaisena se on myös helpommin mieleenjäävä kuin vaikkapa jokin englanninkielinen kilometrin mittainen mietelause. Toki sitä saa toisinaan hieman selitellä, mutta seuraavan kerran kun joku kysyy tarinaa nimen taustalla, voin pitkän selostuksen sijaan ohjata heidät lukemaan tämän postauksen.

1 kommentti:

Aurinkokujalla kirjoitti...

Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.