maanantai 30. toukokuuta 2016

Suuri suihinottopaneeli

Aloitin viime viikolla katsomaan HBOn Masters of Sex-telkkarisarjaa, ja heti ensimmäisessä jaksossa tuli vastaan hassu juttu. Siinä henkilöistä kaksi oli päätynyt peittoa heiluttamaan ja tämän jälkeen mies hehkutti työkaverilleen, kuinka nainen oli oma-aloitteisesti ottanut häneltä suihin. Siinä nyt ei toki ole mitään erityisen yllättävää, mutta hämmästyin ehkä miehen käytättämistä adjektiiveista: hän kuvaili naista hänen tekonsa perusteella älykkääksi, sivistyneeksi ja hienostuneeksi, tai jotakin tuohon suuntaan. Ne eivät ole ominaisuuksia, jotka itse liittäisin mitenkään meisselin imemiseen. Joten pakkohan tähän asiaan oli saada sitten toinen mielipide: tai oikeastaan useampikin, sillä toteutin aiheesta pienimuotoisen kyselytutkimuksen miesten keskuudessa.

Niimpä tein useamman kuukauden poissaolon jälkeen paluun Tinderin pelikentille, ja haalin kuulusteltavikseni muutaman matchin. Kysymyksiini vastasi yhteensä kaksitoista 22-28-vuotiasta jätkää. Kysymysten tarkoituksena oli selvittää, mitä ajatuksia naisen oma-aloitteisuus suuseksin suhteen herättää miehissä, ja minkälaisista tekijöistä naisesta muodostuva mielikuva riippuu. Seuraavassa siis kattavahko katsaus miesten mieliin ja ajatuksiin heille ilmeisen tärkeästä aiheesta, olkaa hyvät!


Kuvituksena ystäväni eväsbanaani, koska pitäähän nyt suihinottopostauksessa olla kuva banaanista.

Aluksi tiedustelin vastaajiltani sitä, miten he reagoivat ollessaan ryhtymässä seksitouhuihin ensi kertaa uuden ihmisen kanssa, ja tyttö oma-aloitteisesti ottaa suihin. Sain kysymykseeni kolmenlaisia vastauksia. Muutama vastaajista kokisi tilanteen hieman hämmentävänä mutta ehdottomasti positiivisena yllätyksenä, osa taas piti suihinottoa itsestään selvänä osana seksiä heti ensimmäisestä kerrasta lähtien. Valtaosan mielipide asiaan oli, erään vastaajan sanoja suoraan lainaten, seuraavanlainen:

"Sanoisin hieman yllättyneenä wou ja suostuisin, ja sitten eikun nauttimaan"

Oma linjani asian suhteen on sellainen, että pistän ensimmäisellä kerralla parasta peliin vain spesiaalimpien jätkien takia. Toisin sanoen sellaisten, joista ehkä jo vähän välitän ja joiden kanssa olen odottanut petipuuhiin pääsyä hetken aikaa. Jokaiseen random kertaluontoiseen seikkailuun en jaksa välttämättä panostaa, ellei jätkän otteista käy heti kättelyssä ilmi että nyt on sen verran hyvää kyytiä tulossa että haluan itsekin panostaa. Mielestäni suuseksihommissa pätee ehdottomasti myös vastavuoroisuuden periaate; jos minä saan, myös annan, ja toisin päin. Aika moni vastaajistakin oli sitä miltä, että koska ovat itsekin innokkaita kielimiehiä, on heistä kiva juttu jos tyttö antaa samalla mitalla takaisin.

"Positiivisesti kai reakoin. Oon itekkin ihan innokas nuolemaan likan haaroväliä niin en osaa suhtautua siihen mitenkään varautuneesti."

Seuraavaksi kyselin osalta vastaajista heidän näkemystään siitä, mitä mielikuvia tytön suihinottoinnokkuus heissä herättää: nostaako se niin sanotusti tytön pisteitä heidän silmissään, vai olisiko joskus parempi "säästää herkkuja myöhemmäksi". Muutamaa pyysin myös miettimään, onko olemassa sellaisia tilanteita, joissa innokkuus ja oma-aloitteisuus suuseksin antamiseen voisi olla negatiivinen juttu. Kuulemma ainoa asia, joka saisi tuollaisen aloitteellisen tytön pisteet tippumaan, olisi se klassinen tekniikkavirhe eli hampailla raapiminen. Niin, ja kuulemma hautajaiset olisivat ehkä vähän väärä miljöö tuollaiselle, vaikkakin tulimme haastateltavan kanssa siihen tulokseen, että voisihan se vaikka piristääkin sen kaiken surun ja murheen keskellä. Kenenkään mielestä ei ollut tarpeen lykätä suuseksiin ryhtymistä myöhemmäksi, vaan se koettiin yleisesti hyvin positiivisena asiana, että tyttö haluaa touhuun ryhtyä oma-aloitteisesti. Antaa kuulemma sellaisen rohkean ja itsevarman kuvan, ja sellaisen, että on ehkä jotain käsitystä siitäkin, mistä miehet saattavat tykätä.

Selvitin myös, vaikuttaako miesten suhtautumiseen se, onko kyseessä baarista pokattu yhden yön seikkailu vai kenties joku spesiaalimpi tapaus, jonka kanssa olisi vaikka ehtinyt jo käydä pari kertaa ulkona. Vastauksissa korostui näkemys siitä, että baaripokien kanssa tulee joskus kännipäissään kokeiltua yhtä sun toista aika estottomasti, eikä tytön innokkuus suuseksin antamiseen näin ollen olisi mitenkään yllättävää. Moni oli sitä mieltä, että hommasta nauttii enemmän silloin kun kyseessä on joku tutumpi ihminen, ja halukkuutta suuseksin antamiseen arvostettiin enemmän silloin, kun osapuolet olivat selvinpäin ja jo entuudestaan tuttuja toisilleen. Mutta melkein puolet oli kuitenkin sitä mieltä, ettei kumppanin tuttuudella tai selväpäisyydellä ole merkitystä asian kannalta, vaan reaktio olisi tytöstä riippumatta yhtä positiivinen.

"Ite näkisin sen näin, et suuseksi kuuluu seksiin ja sil ei oo kauheesti väliä onko se sitten yhdenillanjutun vai muijan jonka tuntee jo vähän paremmin aikana tapahtunutta aktia.."

"Baaripokan ehdotukseen suhtautuisin vähän hälläväliä meiningillä (antaa mennä vaan), mutta treffikumppanin ehdotuksen jälkeen muutaman sanan vaihtaisin ja puhuisin ja kehuisin häntä"

Viimeiseksi kysyin vielä sitä minua pohjimmiltaan eniten askarruttanutta aihetta: tuleeko tytöstä helppo tai halpa mielikuva, jos hän ottaa oma-aloitteisesti suihin heti ensimmäisellä seksikerralla? Koko idea tähän postaukseen lähti siitä ihmetyksestä, että suihin innokkaasti ottavaa naista kehuttiin älykkääksi ja hienostuneeksi, koska seksuaalisesti aktiivisia naisia kuvaillaan useimmiten enemmänkin noh, lutkamaisiksi. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että nämä naisia lutkittelevat ihmiset ovat ilmeisesti sitten muita naisia, koska suurin osa vastaajista oli sitä mieltä, ettei todellakaan pidä tyttöä helppona tai halpana asian vuoksi. Muutama vastaajista oli kuitenkin sitä mieltä, että liika innokkuus saattaa ehkä antaa vähän halvan mielikuvan, varsinkin jos kyseessä on tyttö, jota ei vielä tunne kovin hyvin. Enemmistö siitä huolimatta koki, että oma-aloitteisuus ja innokkuus ovat vain plussaa,

"En tiedä, kyllähän se vähän ehkä siihen suuntaan antaa viittausta että likka olis 'helpompi' jos on valmis antamaan suuta vasta tutustuttua"

"Mun mielestä tämän päivän yhteiskunnassa seksi on jopa jollain tapaa painostettua, eli jos joku on innokas nii mun mielestä se on aika normaalia"

"Ei tuu ollenkaan. Seksi on kivaa nii ei oikee voi ajatella noin"


Eli tulin nyt siihen tulokseen, että alun esimerkkiadjektiivit eivät sittenkään olleet niin kummallisia kuin omaan korvaani kuulosti: aloitteellisuus suuseksin antamiseen onkin miesten mielestä oikeasti aika positiivinen ja jopa kannustettava ominaisuus, eikä luo naisesta negatiivisia mielleyhtymiä. Kiitos vastaajille, oli tosi kiinnostavaa saada kuulla ajatuksianne aiheesta ja toivottavasti kohdallenne osuu jatkossa paljon sellaisia erityisen älykkäitä, sivistyneitä ja hienostuneita naisia. ;)

Ei kommentteja: