torstai 10. maaliskuuta 2016

Sut unessa kerran kohtasin


Nään usein hauskoja ja mieleenpainuvia unia, mutta viime viikolla eräs uni kyllä meni ihan ylitse muiden. Tiedättekö sellaiset lucid-unet, joissa ikään kuin tietää olevansa unessa ja pystyy vaikuttamaan tapahtumien kulkuun? Noh, näin sellaisen unen ja jos rohkenen myöntää, varsin villin sellaisen. Miespääosaa unessani esitti eräs tyyppi, jota olen jonkin aikaa katsellut mutta välillämme ei ole tapahtunut mitään, joten kaikki unessa tapahtuva oli täysin oman mielikuvitukseni tuotetta. Damn, mulla on kyllä hyvä mielikuvitus!

Näin samasta jätkästä unta pari kertaa myöhemminkin, mutta ei lucid-unta vaan sellaista perusversiota. Erittäin hyviä unia nekin silti olivat, eipä sillä. Tässä kuitenkin heräsi sellainen pieni ajatus, että yrittääkö alitajuntani ilmaista nyt jotakin, jos sama jätkä seikkailee unissani näin usein? Puhumattakaan siitä, että nään seksiunia tosi harvoin, ja nyt niitä yhtäkkiä sattui viikon sisään useampia? Hän on kyllä tosi hyvännäköinen, mutta onkohan tässä nyt kyseessä jokin tavallista voimakkaampi alitajuntainen vetovoima?Kuulin pari päivää sitten hupaisan tarinan eräältä kaveriltani, joka oli ollut koulukavereidensa kanssa pitämässä kehitysvammaisille jotakin lauluhetkeä joulun alla. Siinä kesken hartaan Sylvian joululaulun oli eräs osallistujista suristellut sähköpyörätuolillaan erään tytön eteen ja kirjoittanut tekstin puheeksi muuntavaan puhetietokoneeseensa "Haluatko panna?" Kertomus herätti suurta hilpeyttä mutta nosti esiin myös sellaisen ajatuksen, että pitäisiköhän sitä itsekin joskus kokeilla sellaista vähän suorempaa lähestymistapaa. Ehkä ei nyt ihan täysin tuntemattomalle kannata mennä moisia ehdottelemaan, tai ainakaan esimerkkitarinan miehelle ei tuolla tekniikalla irronnut, mutta joskus sellainen aika suora ehdotus voisi olla ihan paikallaan. Unissani esiintyneen jätkän kanssa olen kyllä jutellut mutta en oikeastaan mitään erityisen ihmeellistä, enkä missään nimessä mitään erityisen vihjailevaa. Näiden unieni vuoksi harkitsen kuitenkin tosissani että ihan pokkana vaan pamauttaisin ilmoille että mites olis. Tai sitten lähestyn aihetta hieman hienovaraisemmin ja lähetän tyypille allaolevan kuvan:


Tiesittekö muuten, että lucid-unia voi opetella näkemään? Tekniikoita on erilaisia ja ne toimivat vaihtelevasti eri ihmisillä, mutta olennaisinta kai on harjoitella muistamaan uniaan. Omat uneni ovat sen verran vivahteikkaita, tai sitten olen tosi hyvämuistinen, mutta ainakin yksi uni viikossa jää mieleen pidemmäksikin aikaa. Unipäiväkirjan pitäminen kuulostaa kyllä aika vaivalloiselta, mutta jos joskus olisi ylimääräistä aikaa, voisin vaikka ryhtyä harjoittelemaankin tietoista lucid-uneen pääsemistä. Oli se meinaan sen verran hauska kokemus tässä nimenomaisessa asiayhteydessä, kun jokainen yksityiskohtakin sujui juuri niin kuin itse halusin. Onneksi en kuitenkaan muista uneni yksityiskohtia enää kovin selkeästi: olisi muuten todennäköisesti pieni pettymys tiedossa jos ja kun tyyppi lähentelyistäni innostuisi..

Ei kommentteja: