tiistai 29. maaliskuuta 2016

Naisena olemisen vaikeus

Sanokaa mitä sanotte, mutta jätkillä on joskus vaan tosi paljo helpompaa. On ihanaa olla nainen, mutta ei se aina ihan helppoa ole. Ja ei, tämä ei todellakaan ole mikään miesvihaa uhkuva hihhulifeministin paatos naisten poljetusta asemasta. Tämä on hyvin vahvasti pilke silmäkulmassa kirjoitettu listaus toteamuksia siitä, minkälaisia pulmia sitä voikaan tulla vastaan näin naissukupuolen edustajana.


Kuvituksena ihastuttava selfie, jonka otin Broadway-teemaisissa bileissä pari viikkoa sitten. Törmäsin näissäkin juhlissa naiselliseen ongelmaan, kun jouduin kihartamaan hiukseni ennen bileitä edeltäviä tanssitreenejä ja varoin treeneissä tyhmästi tukkaani koko ajan..

Naiseuteen liittyviä pulmia:

 • No ne menkat. Aika käytetty kortti tässä keskustelussa, mutta nostin sen esiin silti, sillä menkkoihin liittyy paljon muunkinlaisia pulmia kuin vain ne iänikuiset mahakrampit ja PMS-oireet. Kuten esimerkiksi sellainen kiusallinen tilanne, jossa erittäin potentiaalinen uusi deitti haluaisi mennä sänkyyn, suhdetta ei haluaisi heti arkistaa kuukautisista mainitsemalla mutta jokin tekosyy olisi kuitenkin keksittävä. Pahimmassa tapauksessa tyyppi kun voi luulla kieltäytymisen johtuvan kiinnostuksen puutteesta.
 • Matkalle pakkaaminen on tosi vaikeaa, koska miten sitä voisi viikkoa etukäteen voida tietää mitä tekee mieli laittaa päälle?
 • Baarissa on ärsyttävää kantaa laukkua, mutta johonkinhan se tarpeellinen omaisuus on tungettava. Ja ei, taskut eivät ole vaihtoehto, ihan kuin lompakkoni muka mahtuisi joidenkin pillifarkkujen taskuun? Tai jos päällä on mekko, rintsikoihinko ne tavarat sitten tungetaan?
 • Korkkarit ovat tosi seksikkäitä, mutta yritäpä juosta sellaisilla bussiin.
 • Melkein kaikki ehkäisymenetelmät ovat sellaisia, joista nainen kärsii. Kaikki hormonaaliset menetelmät aiheuttavat sivuvaikutuksia pelkästään naiselle, ja nainen on se jonka pitää muistaa syödä niitä pillereitä ja parhaassa tapauksessa myös maksaa koko lysti itse. Ja sitten miehet valittavat, että kun ei sillä kortsulla ole niin kiva panna niin voisitko sä hankkia ne pillerit kun ne on niin hirveän kätevät. No jätkälle ehkä on, mutta ei sille joka saa niistä aiheutuvat iho-ongelmat, mielialanvaihtelut, haluttomuuden ja migreenin.
 • Uuden suhteen alussa aina jännittää, mitä toinen ajattelee itsestä ilman meikkiä. No okei, kukaan ei ole ikinä valittanut, mutta meikkaankin sen verran luonnollisesti ettei ero ole suuren suuri. Ja olisihan se jätkä aika pinnallinen, jos lähtisi lätkimään tuommoisen jutun takia. Mutta silti sitä aina jännittää.
 • Ennen tärkeää tapahtumaa tai vaikka bileitä pitää varata reilusti aikaa vaatteiden valintaan. Ihan turhaa on kuitenkin yrittää päättää asua monta päivää etukäteen, koska kaksi tuntia ennen bileiden alkua iskee kuitenkin maailmanlopun vaatekriisi ja sen tarkkaan harkitun etukäteen päätetyn asun ehtii vaihtaa viisitoista kertaa kunnes päälle päätyy hyvällä tuurilla kaverin toppi ja jotkut housut joita on käyttänyt viimeksi ylioppilasjuhlien jälkeisenä kesänä. Tarkennukseksi vielä, että siitä on allekirjoittaneella kohta viisi vuotta.
 • On tosi ärsyttävää hengailla jätkien kanssa, jotka valittavat kun eivät saa painoaan nousemaan vaikka tekisivät mitä. Miten käytännöllistä olisikin, jos voisi siinä jeesata kaveria ja antaa omat ylimääräiset kilot pois hyvään tarkoitukseen, kun ne vain roikkuvat itsellä turhina tuossa keskivartalon tienoilla.
 • Naistenvessaan on aina jono. Tätä en ole koskaan ymmärtänyt, koska en tajua mikä ihme siellä kopissa niin kauan kestää? Sinne mennään hoitamaan homma ja sitten ripeästi ulos ja seuraava. Ei sinne tarvitse jäädä pesää rakentamaan..
 • Kesällä on hauskaa istua vaikkapa puistossa pussikaljalla, mutta siinä missä jätkillä on helppoa käydä heittämässä vedet jonkun puun takana, on se tytöille aika paljon haastavampaa. Eikä se homma ainakaan yhtään helpotu siinä vaiheessa, kun alla alkaa olla useampi annos juhlajuomaa.
 • Toisinaan baareissa ahdistaa kun ei saa tanssia rauhassa, koska jokainen lantion keinautus tulkitaan kutsuksi tulla hinkkaamaan omaa etumusta sitä vasten.
Tuleeko teille jotain muuta vielä mieleen? Entäpä vastaavia juttuja miesten osalta?

2 kommenttia:

Siiri kirjoitti...

haha olipa hyvä teksti :D

sataakohan huomenna?

Larissa kirjoitti...

Hei kiitos! :))