torstai 18. helmikuuta 2016

TV-draamaa omien draamojen tilalle

Tykkään tosi paljon kaikista historiallisista tai fantasiatyyppisistä leffoista ja sarjoista, koska niitä katsoessa pääsee hetkeksi arkitodellisuutta pakoon. Välillä silloin kun oma elämä menee alamäkeen tuntuu mahdottomalta katsoa jotain vähänkin realistisempaa ohjelmaa, koska hahmot ja tapahtumat ovat liian samastuttavia. Toisin sanoen, hoidan sydänsurujani mielummin Taru Sormusten Herrasta-trilogialla kuin Bridget Jonesin päiväkirjoilla. Tai oikeastaan valitsen ensiksi mainitun ennen jälkimmäistä ihan missä elämäntilanteessa tahansa.

Aloin hiljattain katsoa Netflixistä uutta sarjaa nimeltä Reign. Se on löyhästi historiallisiin tapahtumiin perustuva draamasarja, joka kertoo Skotlannin kuningatar Maria Stuartista. Sarjan juoni painottuu vahvasti ihmissuhteisiin ja hovissa draamaa riittääkin vaikka muille jakaa, mutta kuninkaallisten politiikan sävyttämät rakkaussotkut tuntuvat mukavan kaukaisilta verrattuna omiini. Oikeastaan sarjaa katsoessa tulee melkeimpä kiitollinen olo siitä, että oma elämä onkin oikeastaan aika yksinkertaista.
Kuumia miehiäkin tästä sarjasta löytyy. Kuva täältä.

Ensinnäkin on tosi mahtava juttu, että kun on tälläinen tavallinen ihminen eikä mikään kuningatar, ketään ei suuremmin kiinnosta kenen kanssa haluan mennä naimisiin tai olla suhteessa. Puolisoa ei tarvitse valita sen mukaan, kenestä on eniten hyötyä valtakunnalle. On myös siistiä, että koska emme elä 1500-luvulla, ei ole pakko olla neitsyt voidakseen mennä naimisiin. Ylipäätään se, että nainen ja mies ovat suhteessa tasavertaiset kumppanit, on aika hienoa verrattuna siihen, että Maria Stuartin aikoihin naimisissakin oleva mies sai tehdä mitä ikinä huvittaa kenen tahansa naisen kanssa, kun taas naimisissa olevan naisen rangaistus avioliiton ulkopuolisesta seksistä oli kuolema. Raiskauksia ei sentään hyväksytty, vaikkakin raiskattu naimaton nainen oli käytännössä naimakelvoton. Sitten kun sarjan hahmot pohtivat miten estää koko valtakuntaa luhistumasta samalla kun kaikki juonittelevat toisiaan vastaan ja harrastavat seksiä ristiin rastiin ympäri linnoja, tuntuu aika vähäpätöiseltä murehtia miksi joku ei ole vaikka tekstannut pariin päivään.

Reignin lisäksi muita kivoja sopivan kaukaisissa sfääreissä liikuskelevia sarjoja ovat muun muassa Supernatural, jossa saa demonien ja kummitusten lisäksi haukkoa henkeään sarjan toisen päähenkilön kuumuudelle, sekä Spartacus, joka on täynnä ihanan övereitä ja verisiä taistelukohtauksia ja kuumottavan yksityiskohtaisia seksikohtauksia. Jos taas kaipaa sarjaa, joka on kaikessa överikliseisyydessään jopa hyvä, kannattaa tutustua Teen Wolfiin tai Vampyyripäiväkirjoihin. Vampyyreista kertoo myös HBOn True Blood, josta myöskin löytyy sekä mieletöntä mieskomeutta sekä kuumia seksikohtauksia. Listaa voisi jatkaa loputtomiin, sillä olen oikeasti aikamoinen fantasiasarjafani. Sisäinen nörttityttöni kuittaa ja laittaa seuraavaksi Netflixistä pyörimään uuden jakson Reigniä.

Ei kommentteja: