maanantai 22. helmikuuta 2016

Minä, ihmissuhdebloggari

Yksi lempibloggereistani, Suoraanpuhujan päiväkirjan Sofia kirjoitti hiljattain hyvän postauksen siitä, kuinka blogipersoonallisuus lähtee elämään omaa elämäänsä vaikuttaen myös yksityiselämään. Tekstissä Sofia mietti muun muassa sitä, tekeekö blogi hänelle hyvää vai pahaa, kun blogipersoona on ajautunut kauas yksityishenkilö-Sofiasta ja saattaa karkottaa pois miehiä, jotka saavat blogin perusteella vääränlaisen kuvan. Välillä on tullut itsekin mietittyä sitä, minkälaisen kuvan oikein annan ihmisille itsestäni tämän blogin perusteella. Tässä tekstissä jaan ajatuksiani siitä, minkälaisia vaikutuksia tällä blogilla on ollut minuun itseeni sekä ihmissuhteisiini.


Kuvituksena tällä kertaa kukkia kevätfiilistä tuomaan. Koska why not?

Perustin Teekutsuilla-blogin viime kesänä pitkän harkinnan jälkeen. Bloggaamista olen harrastanut jo seiskaluokasta asti eli yli kymmenen vuotta, aina vähän vaihtelevilla aihesisällöillä, mutta vasta tämä nykyinen ihmissuhde- ja seksipainotteinen aihevalinta tuntuu oikeasti omalta ja sellaiselta, että kirjoitettavaa riittää. Näin rohkean blogin perustaminen tuntui kuitenkin aluksi pelottavalta, koska tämä ei varsinaisesti ole sisällöltään sellainen jota haluaisi mainostaa vaikkapa työhaastatteluissa tai sukujuhlissa. Aluksi kirjoitin tätä anonyymisti ja aika salatusti ettei minua voisi tähän mitenkään yhdistää, mutta kun saamani palaute tuppasi olemaan pelkästään positiivista, halusin laajentaa lukijakuntaani ja perustaa blogille omat Facebook-sivut. Ja koska linkitän postaukset nykyään myös omalle Facebook-aikajanalleni, tuntui anonyymiyskin hieman hölmöltä ja kirjoitan nykyään avoimesti omalla nimelläni. Löytyypä tuolta yläbannerista kuvakin minusta, olkoonkin selkä kameraan päin. Olen tullut siihen tulokseen, että jos jotakuta blogini sisältö häiritsee ja siitä haluaa minulle valittaa, voi ihan rauhassa mennä lukemaan muita blogeja. En kuitenkaan kerro täällä mitään yksityiskohtaisia selostuksia seksielämästäni tai julkaise alastonkuvia, vaan rohkeasta aihevalinnasta huolimatta tekstini ovat aika kilttejä. Jos siis joskus joku työpaikka tai muu mahdollisuus menee sivu suun sopimattoman blogin takia, tuskin olisin kyseisessä paikassa viihtynytkään.


Teekutsuilla on kaikista kirjoittamistani blogeista ylivoimaisesti suosituin, ja lukijoita on huomattavasti enemmän kuin millään aikaisemmalla blogillani. Valitsemani aiheet selkeästi vetoavat kohderyhmääni, eli suunnilleen ikäisiini ihmisiin sukupuoleen katsomatta. Harmillisesti kävijämäärät eivät näy kommenteissa ollenkaan, joten ihanat lukijat, kommentoikaa ihmeessä postauksia täällä tai Facebookissa! Täällä sen voi tehdä anonyymistikin jos kiinnijäämisen pelko ei kuulu lempifantasioihisi ;). Olen kuitenkin saanut valtavat määrät positiivista palautetta blogistani, usein hieman yllättäviltäkin tahoilta. Tässä kuluneen reilun puolen vuoden aikana on useamman kerran sattunut niin, että joku vanha tuttu on laittanut Facebookissa viestiä että hei, sun blogi on muuten mahtava. Yllättävintä on, että suurin osa näistä yhteydenotoista on tullut miehiltä. Viimeksi reilu viikko sitten törmäsin baarissa yhteen tuttuun jätkään, joka kehui blogiani odotellessamme juomia baaritiskillä. Ilmeisesti kuuluisa lausahdus "seksi myy" pitää ihan oikeasti paikkansa, sillä seksiaiheiset postaukset vetävät useimmiten eniten lukijoita. Tälläinen jatkuva positiivisen palautteen tulva on tehnyt itsetunnolleni hyvää, ja itseni tituleeraaminen suhde- ja seksibloggariksi tuntuu luontevalta. Kerron blogistani ylpeänä uusille tuttavuuksille, ja kaikkein parasta on, että usein ystävänikin kertovat blogistani omille ystävilleen ja kehuvat sitä eteenpäin. Kiitos vain promoamisesta kaverit <3


Tiesin jo tätä blogia aloittaessani, että aihevalinnan vuoksi tämä tulisi vaikuttamaan tuleviin ihmissuhteisiini jollakin tavalla. Suurin osa miehistä, joita olen tässä blogin perustamisen jälkeen tapaillut, lukee tai on lukenut blogiani. Tämän vuoksi tein jo alussa selkeän päätöksen olla kirjoittamatta meneillään olevista suhteista blogiin mitään raportteja, koska en halua miesten lukevan ajatuksiani suhteesta täältä vaan tuon ne julki mielummin yksityisissä keskusteluissamme. Niimpä tänne ei jatkossakaan tule ilmestymään mitään "tänään minä ja herra X riitelimme siitä ja tästä asiasta, ja minua ärsytti koska blaablaa jotain" tai "viime yönä minä ja herra X harrastimme intohimoista seksiä siinä ja tässä asennossa". Aina välillä olen kuitenkin maininnut jotakin pientä, kuten "tapasin hiljattain erään, jonka kanssa vietimme oikein mukavan viikonlopun". Huvittavaa näissä tapauksissa on kuitenkin se, että usein useampi kuin yksi jätkä on luullut tekstin kertovan itsestään. Esimerkiksi kerran kirjoitin jotain eräästä vanhasta säädöstäni, jolla oli erikoinen nimi ja mitäänsanomaton olemus, ja eräs toinen erikoisemmalla nimellä varustettu tyyppi lähetti perään monta vihaista viestiä, koska luuli tekstin kertovan hänestä. Hehheh, hupsis. Joka tapauksessa olen iloinen siitä, että blogini on saanut miehiltä usein vain positiivista palautetta eikä mitään valitusta ole tullut siitäkään, että esiinnyn bannerikuvassa vähäpukeisena käsiraudoissa. Päinvastoin blogi (ja varmasti myös se bannerikuva) on antanut minusta sellaisen avoimen ja rohkean kuvan, jollaisena itseäni myös pidän ja jollaisena haluan minut nähtävän.

Pidän bloggaamisesta tosi paljon, ja itseni mieltäminen ihmissuhdebloggariksi tuntuu mukavalta. Vieroksun vähän sellaista blogimaailmaa, jossa kuvataan hienoilla kameroilla päivän asuja tai kirjoitetaan jostain terveellisistä aamupaloista, ja sitten ravataan pressitilaisuuksissa ja gaaloissa ja saadaan kauheasti ilmaista kamaa. Siitä huolimatta en yhtään pistäisi pahakseni, jos minäkin voisin tehdä tätä hommaa joskus hieman ammattimaisemmin ja ehkä jopa tienata tällä jotakin, vähintään jonkun satunnaisen goodie bagin jotain blogigaalasta. Tämä blogi on jopa saanut minut miettimään uudenlaisia uravaihtoehtoja valmistumisen jälkeen, ja näiden aiheiden parissa työskentely tuntuisi mielekkäältä tulevaisuudensuunnitelmalta. Lyhyen tähtäimen tavoitteena on kuitenkin vuorovaikutuksen lisääminen minun ja teidän lukijoiden välillä. Pyydänkin siis, että aktivoituisitte kommentoimaan tekstejäni ja vaikkapa ehdottamaan postausaiheita, jotta saataisiin Teekutsuille aikaiseksi vieläkin paremmat meiningit!

1 kommentti:

Anne kirjoitti...

Tämä on mahtava blogi! Ihailen sitä, että uskallat kirjoittaa niin avoimesti ja muutenkin hyvin. Löysin tänne vasta muutama viikko sitten, mutta koukutti heti ja jatkoin lukemista vanhoista teksteistä aikajärjestyksessä (nyt siis tässä kohtaa aikajanalla). Onneksi vanhoja tekstejä riittää vielä luettavaksi ja mukava että kirjoitat edelleen aktiivisesti. Seuraan siis mielenkiinnolla - siitäkin huolimatta, että itse olen lähinnä aseksuaali, eli käytännössä nämä hommat eivät kiinnosta, mutta tämä blogi on silti koukuttavaa luettavaa. :)