tiistai 9. helmikuuta 2016

Hei anteeks, mikä liittymä sulla on?

Olen niitä ihmisiä, jotka paiskaavat puhelinmyyjille luurin korvaan ja esittävät kuuroja kaiken maailman perään huuteleville ständimyyjille ja feissareille. Siksi onkin ehkä hieman huvittavaa, että kotiuduin tänään töiden jälkeiseltä ostosreissulta uuden puhelinliittymän sopimuspaperit laukussa. Se miten näin pääsi käymään on kuitenkin kiinnostavampi tarina kuin pelkästään se, etten osannut kieltäytyä oikealla hetkellä. Sen tarinan pääosassa ovat modernilla suunnannäyttäjäalalla työskentelevät nuorukaiset, eli liittymiä kauppaavat operaattorimiehet.

Koko juttu alkoi, kun eräs ystäväni aloitti syksyllä uudessa työssä ja tapasi työnsä kautta erään nimeltä mainitsemattomalla firmalla työskentelevän nuoren miehen. Miekkonen sai ystäväni suostuteltua ensin sekä vaihtamaan liittymää että myöhemmin lähtemään kanssaan ulos. Voitte kuvitella hämmästykseni määrää, kun ystäväni kertoi suostuttuaan juuri treffeille vasta tapaamansa miehen kanssa joka oli edellisenä hetkenä myynyt hänelle liittymän. Siis kenelle muka oikeasti käy noin? Itse treffitkin menivät melkoisen hyvin, ja heillä oli hetken aikaa pientä säätöä meneillään, kunnes kävi ilmi että tyypillä on tyttöystävä toisessa kaupungissa.

Sen jälkeen siirsimme ystäväni kanssa operaattorimiehet hetkeksi mappiin ö, vaikka huomasinkin katselevani kauppakeskus Itiksen keskikäytävällä sijaitsevan Elisan ständin myyjiä eri tavalla kuin ennen. Aikaisemmin olin lähinnä tosi ärsyyntynyt siitä, ettei ständiä voinut ohittaa ilman että joku yritti heti tulla käännyttämään uuden liittymän omistajaksi, mutta nyt huomasin miettiväni, että ehkä olisikin hauskaa hieman jutella jonkun söpön myyjäpojan kanssa, antaa ymmärtää olevansa kiinnostunut ja sitten häipyä ja jättää tyyppi liittymiensä kanssa kuin nalli kalliolle. Itiksessä käydessäni vilkaisin aina ständille päin, mutta itähelsinkiläiset operaattorimiehet eivät vaikuttaneet olevan tyyppiäni. Toisin kävi sen sijaan ystävälläni, joka tapasi hiljattain erään uuden liittymiä kauppaavan miekkosen. Tämän tyypin kanssa he ovat vaihtaneet muutamia viestejä ja juttelevat silloin tällöin samaan paikkaan sattuessaan, mutta mitään sen kummempaa ei ole vielä tapahtunut. Tyyppi on kuitenkin söpö ja viestiensä perusteella myös kiva, joten aloin uskoa, ettei kaikki ole sattumaa vaan operaattorimiehissä on oltava joku juttu.


Tällä tavalla puhelin kädessä taapertaen herättää takuuvarmasti operaattorimiehen kiinnostuksen, ainakin siihen liittymän kauppaamiseen.

Sitten tänään lähdin iltapäivällä käymään Itiksessä, ja vilkaisin taas Elisan ständin suuntaan. Käytävä näytti tyhjältä, ja huomasin jo kaukaa joutilaan näköisenä seisoskelevan varsin söpön ananastukkaisen myyjän. Ja koska elämäni on viime aikoina ollut aika hektistä ja stressaavaa eikä tilaisuuksia kanssakäymiseen hyvännäköisten miesten kanssa ole ollut liiemmälti, päätin uskaltautua. Kävelin muina naisina katse puhelimeeni suunnattuna, ja magneetin tavoin se veti ananastukan luokseni. Hän johdatti minut pöydän ääreen jossa hän selitti hyvin asiantuntevasti ja houkuttelevaan sävyyn, miksi nykyinen liittymäni on järkyttävän huono valinta ja vaihto uuteen on ehdottoman välttämätöntä. Yritin hieman esittää vaikeasti tavoiteltavaa enkä lämmennyt heti, koska suunnitelmanihan oli jättää tyyppi liittymätarjouksensa kanssa kuin nalli kalliolle. Vaan niin siinä sitten kuitenkin kävi, että hän sai minut puhuttua ympäri, ja uusi liittymäni kytkeytyy päälle viikon kuluttua. Treffikutsua en kuitenkaan saanut, ja se jos mikä harmitti, koska tyyppi oli oikeasti tosi suloinen. Tuli vähän samanlainen fiilis kuin siinä Sinkkuelämän jaksossa, jossa Samantha menee hierontaan kuultuaan hierojan antavan suuseksiä asiakkailleen ja jääkin sitten ilman. Että eikö tämä nyt kuulunutkaan uuden liittymäni hintaan?

Eipä se toisaalta haittaa, sillä ystäväni halusi minun mainitsevan tässä postauksessa, että operaattorimiehet ovat hieman epäluotettavaa porukkaa. Hänen uusi liittymänsäkin on kuulemma ollut melkoinen pettymys, joten pitää toivoa että kohdalleni sattunut myyjä oli hieman luotettavampaa sorttia. Joku sellainen vastuullinen ihminen, joka ei iske asiakkaita työajalla. Että nyt sitten Roope Elisalta jos satut lukemaan tätä tekstiä, sulla on mun numero tiedät mitä tehdä ;)

Ei kommentteja: