torstai 7. tammikuuta 2016

Numeropeliä

Monenkos kanssa sitä on tultu oltua sängyssä? No muutaman, sanotaan nyt näin. Seksikumppaneiden määrä, tai tuttavallisemmin "numero", herättää monenlaisia ajatuksia. Uuden kumppanin kanssa voi mietityttää toisen seksuaalinen historia, ja ihmisistä tulee joskus vedettyä kaikenlaisia johtopäätöksiä numeron suuruuden perusteella. Jälleen ollaan taas ikuisuuskysymyksen äärellä, eli onko sillä koolla väliä ja onko tässä tapauksessa pienempi vai suurempi parempi? Voiko numero olla liian suuri, ja missä se raja menee?

Laitetaan aluksi vähän faktoja pöytään. Tämän sivun mukaan suomalaisnaisilla on seksikumppaneita elämänsä aikana tutkimusten mukaan reilut 10, kun taas miehillä vastaava luku on noin 15. Eroa on tutkimuksissa selitetty muun muassa sillä, että miehet laskevat mukaan naisia useammin myös mm. käsi- ja suuseksin tai sillä, että jotkut naiset kuulemma jättävät yhden illan jutut mainitsematta. Noin kolmasosalla naisista ja neljäsosalla miehistä kumppaneita on vain alle kolme koko elämän aikana, kun taas noin 30 prosentilla miehistä ja 20 prosentilla naisista kumppaneita kertyy yli kaksikymmentä.Koin itse aikaisemmin pientä epävarmuutta jos miehellä oli omaani paljon isompi numero. Tuli sellainen olo, että mies pitäisi minua ihan aloittelijana ja paineet erottua joukosta edukseen olivat sitä suuremmat mitä enemmän kumppaneita miehellä oli ennen minua ollut. Kukaan mies ei kuitenkaan ole koskaan sanonut, että olisin hänen makuunsa liian kokematon tai että olisi jotenkin huono juttu että numeroni on pienempi kuin hänen. Päinvastoin moni on sanonut sen olevan oikeastaan hyvä asia. Vielä useampi on ihmetellyt kiinnostustani koko asiaan ja todennut, ettei asialla ole mitään merkitystä. Nyt, kun oma numeroni on kasvanut sen verran että olen nykyään useammin itse isompinumeroinen osapuoli, olen itsekin samoilla linjoilla. En koe enää epävarmuutta itsestäni tai osaamisestani, sillä olen oppinut, että laatu on ehdottomasti tärkeämpää kuin määrä.

Tavallaan on oikeastaan ihan hölmöä edes vetää sellaisia johtopäätöksiä, että iso numero tarkoittaisi automaattisesti laajempaa kokemusta seksistä. Tiedän ihmisiä, jotka ovat kokeneet elämässään pelkkiä yhden illan juttuja, jolloin seksikumppaneiden määrä on sama kuin seksikertojen kokonaismäärä. Sitten voi olla ihmisiä, jotka ovat seurustelleet monta vuotta ja oma puoliso saattaa olla se elämän ainoa seksikumppani, mutta kertoja kertyy seurusteluvuosien aikana satoja. Pelkän kumppanien lukumäärän sijaan olennaisempaa onkin siis miettiä, minkälaisia suhteita jonkun potentiaalisen tyypin menneisyyteen mahtuu.

Vaikka sillä numerolla ei periaatteessa olekaan väliä, niin kyllä siitä voi vähän päätellä mitä on odotettavissa. Oman kokemukseni mukaan seksin harrastaminen monen eri ihmisen kanssa kasvattaa itsevarmuutta omaan sänkytoimintaan, ja itsevarmuus on mielestäni erittäin iso osa hyvää seksiä. Kuitenkin joku pelkkiä yhden illan juttuja harrastanut saattaa olla hommasta ihan hakoteillä, sillä seksi on usein oikeasti hyvää vasta useamman harjoituskerran jälkeen ja yksittäistapausten kanssa niitä kertoja ei tule. Toisaalta joku vain muutaman kanssa ollut saattaa olla erittäin taitava rakastaja joka on hionut taitonsa huippuunsa entisen puolisonsa kanssa, tai sitten kyseessä voi olla joku neitsyytensä puolivahingossa menettänyt hissukka joka ei jännitykseltään saa meisseliään edes ylös. Todella ison numeron omaavan tyypin kanssa tulee helposti olo, että itsekin on vaan yksi numero lisää listalle eikä jätä minkäänlaista muistijälkeä. En silti osaa oikein sanoa, missä menee se maaginen raja jonka jälkeen kumppaneita on liikaa. Sekin varmasti vaihtelee paljon riippuen siitä keneltä kysyy.


Oli se numero sitten kuinka iso tahansa, en pidä arvostelusta sen perusteella. Liika voi olla liikaa, mutta sekään ei tee ihmisestä mitenkään huonompaa. Itseänikin on joskus huoriteltu villihkön elämäntyylini vuoksi ja se satutti, koska en kokenut tekeväni mitään väärää. On tosi ärsyttävää, että seksuaalisesti aktiivinen sinkkunainen saa helposti lutkan maineen kun taas samassa tilanteessa oleva mies on suurin piirtein kansallissankari. En minäkään kyllä arvosta niitä naisia jotka sekoilevat överipaljastavissa vaatteissa ja antavat kenelle tahansa joka tajuaa kysyä, mutta en toisaalta myöskään niitä miehiä jotka iskevät kaikkea mikä liikkuu. En tajua myöskään sitä, että jotkut miehet suurentelevat numeroaan ja jotkut naiset puolestaan valehtelevat sitä pienemmäksi. Minä ainakin seison ylpeästi numeroni takana ja olen jatkossakin niin monen miehen kanssa kuin minua itseäni huvittaa!

Ei kommentteja: