maanantai 18. tammikuuta 2016

Mitä on vaimomatsku?

Olisi mahtavaa olla tulevaisuudessa jonkun vaimo. Jostain syystä kuitenkin tosi moni mies on ilmoittanut heti kättelyssä ettei sitten muuten halua mitään vakavaa, mutta ruvennut sitten suhteemme päätyttyä seurustelemaan jonkun toisen kanssa. Onko tässä nyt kyse sitten siitä, etten ole sitä kuuluisaa vaimo- tai tyttöystävämatskua? Mitä ihmettä se sellainen vaimomatsku on?

Olen tosin kuullut itseäni kehuttavan vaimomateriaaliksi useaan otteeseen. Useimmiten kehut ovat liittyneet jotenkin tekemääni ruokaan. Onko vaimomateriaali siis sitä, että on hyvä kokki? Ruokiani ja leipomuksiani on kehuttu paljon, samoin tekemiäni käsitöitä ja kotini sisustusta. Tarkoittaako vaimomatsku sellaista naista, jolla on kodinhoitoon liittyvät taidot hallussa? Halutessani olen kyllä melkoinen pikku kodinhengetär, joten ei tämän asian pitäisi ainakaan siitä olla kiinni. Tosin sitä puolta en ehkä näytä itsestäni ihan ensimmäisenä, pitäisikö sitä sitten mainostaa enemmän? Rynnätä miehen luona aina ensimmäisenä keittiöön ja järjestää kaapit ojennukseen ja herätä aina puoli tuntia ennen miestä laittamaan aamupalaa? Sellaistako on vaimomateriaali?Vai tarkoittaako vaimomateriaali kenties sitä, että osaa ottaa rennosti eikä nalkuta? Sekin kyllä onnistuu. En ole niitä naisia, joka nostaisi metelin poikien baari-illoista tai pleikkarin pelaamisesta, tai vaatisi miestä palaamaan kotiin tiettyyn kellonaikaan. Haluan vain, että sovituista asioista pidetään kiinni, ja että se pleikkari tai joku muu juttu ei mene jatkuvasti minun edelleni. En pidä siitä, että tapaamisia perutaan viime hetkellä tai että myöhästellään ilman syytä. Jos asuisin miehen kanssa yhdessä, saattaisin tuoda mielipiteeni julki jos kaikki kotityöt jäisivät jatkuvasti minun vastuulleni. Mutta onko se muka vaimomateriaalin merkki, että hyväksyy minkälaista kohtelua tahansa mukisematta? Jos joku mies on sitä mieltä, niin kannattaa vaimon sijasta ehkä hankkia uusi kynnysmatto.

Ehkä vaimomateriaali tarkoittaa sitä, että ei harrasta seksiä jokaisen vastaantulijan kanssa tai heruta Instagramissa? Niin voisi päätellä ainakin enemmistöstä hakutuloksia, kun kirjoittaa Googlen kuvahakuun "wifey material memes". Vaimomateriaalia ovat tytöt, jotka eivät anna kaikille. No, minä en anna kaikille. En silti pihtaa tai odottele mitään viidensiätoista treffejä ennen sänkyyn menoa. Tekeekö se minusta nyt sitten ei-vaimomatskua? Sitä en kyllä ihmettele, etteivät vähäpukeiset tissi- tai pyllyherukuvat Instassa anna sellaista vaimomateriaali-kuvaa naisesta. Mutta olin jotenkin siinä käsityksessä, että useimmat miehet tykkäävät seksistä ja siitä voisi päätellä, että sitä halutaan harrastaa usein. Eikö sitten olisi loogista, että parasta vaimomateriaalia olisi nainen joka myös haluaa paljon ja usein? Ilmeisesti näköjään ei, sillä tässä sitä edelleen ollaan ilman miestä, vaikka miltei joka ikinen deittailemani jätkä on ilmaissut mielenkiintoa verestellä muistoja makuukammarin puolella myös suhteen päättymisen jälkeen. Olen pitänyt sitä positiivisena asiana että jään miesten mieliin niin sanotusti hyvänä leikkikaverina, mutta onkohan se sittenkin huono juttu, joka sabotoi mahdollisuuteni kunnolliseen parisuhteeseen? 

Olen huomannut, että aika moni jätkä on suhteemme päätyttyä ottanut tyttöystäväkseen jonkun ulkonäöltään kanssani vähän saman näköisen, mutta seinäruusumman ja kiltimmän tytön. Sellaisen arkisen mutta söpön, ehkä sairaanhoitajan tai jonkun muun hoiva-alan ammattilaisen. Sekö tässä nyt mättää, olen liian räväkkä ja menevä ollakseni vaimomateriaalia? Ehkä se ihanteellinen esimerkki vaimomateriaalista ei ole sinitukkainen ihmissuhde- ja seksibloggari joka tykkää juhlimisesta ja jolla on kertynyt historiaa makuuhuoneosastollakin. Toisaalta en laskisi noista mitään miinukseksi miehessä, joten ehkä en ole vain vielä löytänyt sitä miestä, jolle olen vaimomateriaalia noista tekijöistä huolimatta, tai ehkä jopa niiden ansiosta!

Ei kommentteja: