perjantai 25. joulukuuta 2015

Yksi viesti riittää

No nyt on joulukalenterin luukut availtu ja blogi palaa takaisin normaaliin viikkojärjestykseen. Tässä onkin ehtinyt tulla mieleen jo yhtä sun toista aihetta josta pitäisi päästä vähän avautumaan. Aloitetaan yhdestä lempiaiheestani, eli yhteydenpidosta viestien välityksellä.

Olin tuossa viikko sitten yksissä juhlissa, joissa tapasin erään miehen. Hän sai jossain vaiheessa iltaa viestin, jonka lähettäjästä hänellä ei ollut aavistustakaan. Päättelimme kuitenkin viestin sisällöstä että kyseessä oli todennäköisesti joku nainen. Se sisältö olikin sitten sillä tavalla mielenkiintoinen, että pyysin tyyppiä lähettämään sen screenshottina minulle. Ja tässä se The Screenshot sitten on:Ihan ensinnäkin: minkä ihmeen tutkimuksen mukaan alemman viestin väite on esitetty? Haluaisin todellakin nähdä tällaisen tutkimustuloksen ihan omin silmin. Tai no hei, miksipä ei, keskiarvoksi varmaan tuleekin neljä minuuttia kun hetken tekstaa aktiivisesti jollekulle ja sitten loppupäivän pelailee pleikkaa ja vilkaisee puhelinta kolmen tunnin välein. Joka tapauksessa tuossa viestissä on vähän huono logiikka, sillä keskimäärin neljän minuutin välein ei tarkoita että viestit luetaan ja niihin vastataan neljän minuutin sisällä. Toisaalta viestistä voi myös päätellä, että koska se on lähetetty lauantai-iltana ja koska sen sisältö on mitä on, lähettäjä oli todennäköisesti sellaisessa olotilassa ettei logiikka pelannut täydellisimmillään.

Toinen asia on tuo toinen viesti. Siis ylipäätään sen toisen viestin olemassaolo. Sitä ei kuuluisi olla olemassa. Jos lähetät jätkälle suht yhdentekevän viestin, kuten tuollaisen booty call-henkisen "ootko ulkona", älä lähetä sitä toista viestiä perään. Varsinkaan tuollaista hauskaksikaan naamioitua yhyy mikset vastaa-ruikutusta. Tämä on nyt niin tärkeä oppi kaikille teille tekstarihajoilijoille jollainen itsekin välillä olen, että kirjoitan sen vielä uudestaan. Älä lähetä sitä toista viestiä perään.

Jaa miksikö ei? No mietitäänpä hetki. Olet kavereiden kanssa juhlimassa ja katsot puhelintasi. Sinne on ilmestynyt viesti "Ootko ulkona?" Oli lähettäjä kuka tahansa, luultavasti ilahdut viestistä ja vastaat kertoen olevasi juhlimassa kavereidesi kanssa. Tässä nimenomaisessa tapauksessa, kun viestin lähettäjä on tuntematon, olisin itse lähettänyt jotakin tyyliin "Kuka kysyy?" mutta joka tapauksessa vastannut. Mutta kuvitellaanpa seuraavaksi sellainen tilanne, että sen ensimmäisen viestin lisäksi on tullut tuollainen "mikset vastaa"-urputusviesti. Tuleeko siitä sellainen olo että hei vastaanpas heti? Itselleni ei, vaan lähinnä ärsyttää. Eikä huvita vastata mitään, koska tyyppi alkoi heti nihkeilemään. Erityisen luotaantyöntävää on saada tuollaisia viestejä kun lähettäjää ei tiedä. Ei kiinnosta edes selvittää kuka on kyseessä, vaan lähinnä pysytellä jatkossakin kaukana kyseisestä ihmisestä.

Jos sinulla on jollekulle tärkeää asiaa, eikä hän vastaa lähettämääsi viestiin, soita. Jos kyseessä on puolituttu ihminen jolle et oikein viitsi soitella, asia tuskin on hirvittävän tärkeä ja se voi odottaa. Jos olet ulkona ja tekee mieli vähän kännitekstailla ihmisille, lähetä mieluummin viestejä monelle eri ihmiselle kuin monta viestiä samalle. Viimeinen oli professional kännitekstaajan pro tip.

Ja hei, jos joku löytää jostain mustaa valkoisella siitä että tuon toisen viestin väittämä on totta, haluaisin todellakin tietää!

Ei kommentteja: