perjantai 9. lokakuuta 2015

Suuret romanttiset eleet? Ei kiitos

Nähtiin kerran kavereiden kanssa suihkukoneiden jälkiä taivaalla ja juteltiin kuinka ihanaa olisi tulla kosituksi suihkukoneen piirtämällä "will you marry me"-tekstillä. Tai siis ystäväni puhuivat ja itse protestoin hiljaa vieressä. Keskustelu eteni tilanteeseen, jossa ystäväni oli auttanut kaveripoikaansa kosimaan tyttöystäväänsä. Hän oli muun muassa järjestänyt yllätyskihlajaisjuhlat, joka oli kyllä aika mieletön idea mutta itse kosintaan oli liittynyt jokin hänen tyttöään varten tekemänsä laulu jonka hän esitti kosintatilanteessa. Olen ehkä vähän kyyninen mutta ajatus jostain imelästä kitaranrämpytyksestä saa ihoni kananlihalle, hrr. Kukin saa tykätä mistä haluaa, mutta jos minua joskus kositaan en halua että siihen liittyy serenadeja. Kiitos.


Olen oikeasti jopa häpeällisen huono suhtautumaan romanttisiin eleisiin. Menen ihan vaikeaksi jos joku vaikka yrittää auttaa takkia päälleni: osaanhan minä itsekin ! Jotenkin sellainen elokuvamainen ällösöpöilyromantiikka ei sytytä ollenkaan. Siinä on jotain niin päälleliimatun kliseistä, etten jotenkin nää eleiden tulevan suoraan sydämestä. Tai siis, ei varsinaisesti kovin omaperäinen idea säveltää tytölle laulua. Myös joku sormuksen piilottaminen ruokaan/skumppalasiin on aika nähty juttu. Eivätkä kliseet rajoitu pelkkään kosintaan: vihaan sellaisia täydellinen set up seksille-kliseitä kuten tunnelmallinen musiikki tai sängylle sirotellut ruusunlehdet. Aivan liian nähtyjä juttuja.

Minut sytyttää parhaiten vähäeleinen arkiromantiikka. Yksi söpöimmistä jutuista mitä minulle on tehty oli se, kun exäni tuli kotiin jäätelöpaketin kanssa ja ilmoitti että saisin valita syödäänkö sen kanssa kinuski- vai lakritsikastiketta, koska sattui olemaan päivä jolloin olimme seurustelleet pidempään kuin hän koskaan kenenkään muun kanssa. Itse taas jäin kerran nukkumaan erään tapailemani miehen luo hänen lähdettyään kouluun ja ennen omaa kouluunlähtöäni liimasin keittiön kaapin oveen post it-lapun jossa luki "<3". Hän oli kuulemma ilahtunut kovasti tullessaan illalla kotiin. Ihanaa on myös jos toinen tekee vaikka hyvää ruokaa, koska ainakin omasta puolestani voin sanoa että tie sydämeen kulkee todellakin vatsan kautta. Arvostan eniten sellaisia romanttisia eleitä, johon on selvästi pistetty ajatusta mutta idea on tullut miettimällä mistä juuri minä voisin tykätä, ei jostain romanttisista leffoista. Romanttisimmat jutut ovat sellaisia, jotka liittyvät jotenkin kahdenkeskisiin inside-vitseihin niin että ensin naurattaa ja sen jälkeen sydän sulaa. Myös sellainen yleinen huomaavaisuus, että kysellään toiselta miten sen tärkeä koulujuttu meni tai pääsikö toinen turvallisesti kotiin, on tosi ihanaa ja suloista. 

Millainen sitten on se täydellinen kosinta? Minulle on oikeastaan ihan sama kuinka homma hoidetaan, sellainen perinteinen polvistuminen olisi tietty tosi ihanaa ja romanttista. Se ei nyt kuitenkaan juuri nyt ole kauhean ajankohtaista, sillä vaikka joku esittäisi huomenna kaikki romantiikan kriteerini täyttävän kosinnan olisi pakko vastava kieltävästi, kun ei se suostuminen kauheasti ole siitä kosintatavasta kiinni. Seurustelun aloittaminen ei sen sijaan ole ihan niin iso juttu enkä ole koskaan miettinyt mitään erityisiä tapoja miten seurustelu olisi ihaninta aloittaa. Aika optimaalinen esimerkki löytyy kuitenkin tuosta allaolevasta kuvasta.
Siis aww. Pliis tulevaisuuden poikaystävä, tee näin.

Ei kommentteja: