tiistai 27. lokakuuta 2015

Miksi hän ei vastaa?

Noniin, nyt. Käsi ylös ketä on joskus ärsyttänyt kun joku on nähnyt viestisi mutta ei vastaa siihen? Jep, se on niin raastavaa. Erityisen paljon hajottaa jos on oikeasti tärkeää asiaa, tai tykkää jostakusta eikä ole varma toisen tunteista.

Kaverini hajoili eilen koko päivän jätkään joka ei vastannut hänen viestiinsä. Vähän hassua, kun jätkä itse kysyi kaveriltani miten päivä meni, hän vastasi ja sen jälkeen dead silence. Itselläni oli vähän sama tilanne viikonloppuna, kun kyselin eräältä jätkältä mahdollisuutta käyttää hänen tekemäänsä biisiä tanssioppilaideni esityksessä ja lopulta vaan luovuin koko ajatuksesta vastausten hitauden vuoksi. Olen hänen kanssaan nykyään vain kaveri mutta aikaisemmin ollessamme muutakin hajoilin jatkuvasti siihen kun vastauksia ei kerta kaikkiaan kuulunut. Hän kyllä tietää itsekin olevansa maailmankaikkeuden surkein tekstaaja, jopa niin huono että kaverini joka tuntee hänet myös lanseerasi hänen mukaansa termin lauriintua, joka tarkoittaa sitä kun viesti on nähty mutta vastausta ei kuulu tai se tulee vuorokauden myöhässä.


Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä ärsyyntyminen vastausten odotteluun johtuu siitä, että nopeat vastaukset = hän on kiinnostunut. Sitten kun niitä vastauksia joutuu odottelemaan, tulee olo ettei oikein kiinnostakaan. Sitä haluaisi ajatella että okei sillä on nyt kiire ja ei ehdi koko ajan katsoa puhelinta, mutta sitten kun ryhtyy oikein kunnolla stalkkaamaan että jahas nyt se oli minuutti sitten Whatsapissa ja nyt näköjään paikalla ja aha meni pois miksei se vastaa, alkaa olla vaikea perustella itselleen tyypin radiohiljaisuutta. Väkisinkin tulee mieleen, että mikä minussa nyt on vikana kun ei se halua jutella kanssani enää. Se tuntuu tosi kurjalta.


Rakkaat ihmiset. Älkää lauriintuko. Vastatkaa heti kun näette viestin tai sitten kun seuraavan kerran kerkeätte. Jos viestin lähettäjä ei kiinnosta, sanokaa se suoraan. Jos ette ehdi juuri sillä hetkellä tekstailla, sanokaa sekin. Säästätte toisen osapuolen hermoja ja sydäntä aika paljon. Kiitos.

2 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Mäkin ajattelin ennen just noin, ja ihmettelin miks miehellä kesti niin kamalan kauan (muutama tunti) vastata. Mut nyt oon jotenkin lyötäny sisäisen levollisuuteni, että musta tuntuu pikemminkin oudolta, jos mies vastaa koko ajan nopeesti. Tulee sellanen fiilis, et eiks sul oo muuta elämää kun vastaat koko ajan :D Kun ennen ihmettelin, miks joku ei vastaa jos vaan kerta kattoo telkkaria kotona, mut nyt itekin teen niin että katon mieluummin ensin ohjelman ja vastaan sitten, eikä se liity mitenkään siihen, kiinnostaako mua vai ei. Haluan vain katsoa ohjelman ensin :D

Larissa kirjoitti...

Sofia: Voih, kumpa mullekin löytyisi tuollainen sisäinen levollisuus! Vaikka sekin on kyllä totta, että välillä ihmetyttää jos joku vastaa koko ajan ihan saman tien. Musta on silti eri asia olla katsomatta puhelinta ja vastata sitten kun viestin lukee kuin lukea ja ignorrata ja unohtaa se tai vastata siihen ehkä joskus viiden tunnin päästä. Ja voi kun oppisin itsekin keskittymään taas telkkariin niin täysillä etten katsoisi ohjelman aikana puhelinta ollenkaan.. Olen ihan liian addiktoitunut puhelimeen jotta jaksaisin odottaa ohjelman loppumiseen asti :D