tiistai 1. syyskuuta 2015

Seksiä ennen rakkautta

Kerran eräs ystäväni kertoi karmeasta treffikokemuksestaan erään miehen kanssa, joka oli kertonut, ettei kykene ihastumaan kehenkään ennen kuin on harrastanut seksiä tämän kanssa. Ystäväni oli miehen kommentista todella järkyttynyt, mutta vaikka kaikki muu mitä hän miehestä kertoi kuulosti hirveältä, oli minun pakko yhtyä kaveriani järkyttäneeseen mielipiteeseen. Olen itse jossain määrin samanlainen; minun on vaikea muodostaa vahvaa tunnesidettä ihmiseen, jonka kanssa en ole harrastanut seksiä. Uuden ihmisen kanssa olen aina aluksi varautunut ja jännittynyt, ja vaikka pitäisinkin tyyppiä kiinnostavana, ei mistään oikeista ihastumisen tunteista voi useinkaan puhua. Ne tulevat mukaan kuvioihin vasta kun suhde menee fyysiselle tasolle. Ja useimmiten fyysisyys tarkoittaa omalla kohdallani seksiä, sillä pelkällä pussailulla on usein taipumus johtaa hieman enempäänkin.

Pelkkä paneskelu ei kuitenkaan riitä tunteiden kehittymiseen: seksin pitää olla myös hyvää. Vaikka annankin useimmiten anteeksi jännityksen ja haparoimisen ensimmäisellä kerralla, miehestä kyllä näkee heti onko hänessä potentiaalia ja ennen kaikkea kohtaavatko kemiamme sängyssä. Tärkeintä on, että mies ilmaisee selkeästi haluavansa minua. Niin paljon, ettei käytä aikaa varmistaakseen onko asentoni mukava tai onko musiikin volyymi sopiva. En kuitenkaan pidä yli-innokkaista suutelijoista jotka eivät irrota huuliaan edes siksi ajaksi että saisin välillä hengittää, eikä pikkupoikamainen yli-innokkuus sytytä muutenkaan. Nautin määrätietoisista otteista ja itsevarmuudesta, siitä että hän näyttää olevansa tilanteen herra. Mies, joka uskaltaa välillä vetäytyä kauemmas, katsoa tiukasti silmiin ja näyttää halun silmissään, saa minut haluamaan häntä entistä enemmän. Ja tällaisista tilanteista usein kehittyy myös tunnetason side, joka on muutakin kuin halua. Vastavuoroisesti huono seksi tappaa lopullisesti kaikki kiinnostuksen kipinät mitä aikaisemmin ehkä olikin ilmassa.

Tämä havainto itsessäni on yksi syy siihen, etten pidä seksin harrastamista ensitapaamisella mitenkään huonona vaihtoehtona. Okei, siinä on aina olemassa riski että toinen on mukana vain sen seksin vuoksi ja katoaa heti saatuaan haluamansa, mutta usein miehet ovat aika rehellisiä agendansa kanssa tahtomattaankin. Jos toinen ehdottaa ekoja treffejä esimerkiksi kotiinsa tai vartin kahvilahengailun jälkeen ehdottaa siirtymistä rauhallisempaan paikkaan, saattaa olla aiheellista epäillä tyypin tarkoitusperiä. Mutta tässäkään kaikki ei ole mustavalkoista: kutsuin kerran erään miehen kotiini ekoilla treffeillä, harrastimme mahtavaa seksiä, tapailimme muutaman kuukauden ja olemme edelleen hyvissä väleissä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että on parempi hoitaa ensimmäinen seksikerta uudessa suhteessa melko nopeasti "pois alta" - ihan vain senkin takia, että mitä kauemmin jonkun kanssa viettää aikaa sitä läheisemmäksi hän muuttuu, ja mitä läheisempi hän on sitä kurjemmalta tuntuu lopettaa suhde jos käykin ilmi etteivät seksihommat suju alkuunkaan. Sillä vaikka kunnollinen ihastuminen on minulle mahdollista useimmiten vasta seksin jälkeen, en väitä olevani täysin välinpitämätön suhteen toista osapuolta kohtaan sitä ennenkään. Tunteet ovat vain ehkä hieman kaverillisempia. Mutta kyllä tuntuisi kurjemmalta laittaa välit poikki läheisen kaverin kuin jonkun puolitutun kanssa.

Nyt joku siellä ruudun toiselle puolella ajattelee, että olen ihan hirvittävän pinnallinen ihminen enkä tiedä mitään oikeasta rakkaudesta tai tunteista kun ajattelen näin. Mutta en minä pelkää sanoa ääneen, että seksi on minulle suhteessa todella tärkeä asia, ja ilman sitä suhteella ei oikein ole tulevaisuutta. Ei se sulje pois samanlaisen huumorintajun, yhteisten kiinnostustenkohteiden tai muiden juttujen tärkeyttä, mutta koska seksi on asia joka erottaa seurustelu- tai minkä lie suhteen kaverisuhteesta, on sitä silloin oltava ja sen on oltava hyvää. En sano että ajattelutapani olisi ainoa oikea tai että esimerkiksi postauksen alussa mainittu ystäväni olisi ollut väärässä ollessaan järkyttynyt, mutta minä ajattelen näin ja sen vuoksi en turhia odottele sänkyhommiin ryhtymisen kanssa.

Ei kommentteja: