perjantai 18. syyskuuta 2015

Maailmanvalloittajan silmätUusimmassa Trendi-lehdessä oli Tuhannen tai yhden yön juttu-nimellä otsikoitu teksti, joka kertoi syysheilan hankkimisesta. Vaikka aihe oli itsessäänkin ajankohtainen kiinnitin huomiota erääseen sivupalkin vinkkiin, joka kuului seuraavasti:

"Päätä jo ulos lähtiessäsi, että päädyt seikkailuihin. Kun sinulla on maailmanvalloittajan silmät, et kulje sokkona onnesi ohi."

Rakastuin heti termiin maailmanvalloittajan silmät. Tuollaiset kuin Samantha Jonesilla ylläolevassa kuvassa: hieman flirtti katse, joka suuntautuu rohkeasti vastaantulijoiden silmiin eikä tuijottele varpaankärkiä. Maailmanvalloittajan silmät on tavallaan sellainen sisäinen voimantunne, jossa ihminen uskaltaa avata itsensä ja silmänsä maailmalle ja tarttua rohkeasti tilaisuuksiin joita se eteen heittää. Sellainen fiilis, että mitä tahansa voi tapahtua jos antaa sille mahdollisuuden ja makeita juttuja tapahtuu jos uskaltaa ottaa tilaisuudesta kiinni. Tai sellaiseksi minä sen miellän ja samapa tuo kai onko oma fiilikseni termistä se oikea, ei tässä kuitenkaan kai mistään tieteellisestä teoriasta ole kyse. Pääasia kai on, että omalla kohdallani tämä ajattelutapa toimii ja vieläpä tuottaa konkreettisia tuloksiakin.

Maailmanvalloittajan silmät ei kuitenkaan tarkoita sitä, että joka päivä olisi legendaarinen ja joka hetki pelkkää biletystä ja suurta ilotulitusta. Seikkailu voi kuitenkin tarkoittaa monenlaisia asioita ja toisinaan se saattaa olla vaikka pari minuuttia kestävä jännityksen tunne mahanpohjassa. Seikkailut ovat niitä odottamattomia juttuja, jotka jäisivät tapahtumatta jos ei ottaisi riskejä vaan istuisi kotona odottelemassa että jotain tapahtuu. Maailmanvalloittajan silmät eivät ole Netflix-sarjojen tuijottelua varten.

Minä olen yrittänyt katsella maailmaa maailmanvalloittajan silmin jo jonkin aikaa, vaihtelevalla menestyksellä. Jutun luettuani olen ajatellut asiaa aikaisempaa aktiivisemmin ja kuluneet kaksi päivää ovat mahduttaneet seikkailuja sisäänsä. Eilen päädyin hetken mielijohteesta viettämään iltaa erääseen kalliolaiseen pubiin, jossa törmäsin pitkästä aikaa erääseen mieheen johon olin keväällä aika ihastunut. Hän on ikävä kyllä varattu joten juttu ei edennyt pikaista sananvaihtoa pidemmälle, mutta tulin silti iloiseksi hänen näkemisestään. Samana iltana minua myös yritti iskeä yhteensä viisi eri miestä, ja vaikka yksikään heistä ei ollut erityisen kiinnostava olin imarreltu ja hämmentynyt saamastani huomiosta. Selitykseksi keksin vain joko vastikään siniseksi värjätyt hiustenlatvani tai sitten ne maailmanvalloittajan silmät, jotka ovat kirkastaneet olemustani entisestäänkin. Päädyin jopa ihan oikeaan seikkailuun, kun ajoin vahingossa bussilla pysäkin ohi ja päädyin jonnekin päin Itä-Helsinkiä kahden aikoihin yöllä. Sieltä sitten oli hauskaa seikkailla kotiinpäin. Sen sijaan tänään piti olla erittäin seikkailuton päivä, johon kuului pikavisiitti vanhempieni luona. Ollessani lähdössä takaisin kotiinpäin kohtasin pihalla kuitenkin erään veljeni kaverin, josta, myönnettäköön, tykkään vähäsen. Juttelimme pari sanaa ja vaikka siinä nyt ei ollutkaan mitään kovin ihmeellistä, hymyilin itsekseni ajaessani kotiin. Ei maailman jännittävin seikkailu, mutta sellainen pieni piristävä juttu. Ja hei, on perjantai-ilta ja kello on aika vähän, ei sitä tiedä mitä vielä tapahtuu!

Käytännössä maailmanvalloittajan silmät kai tarkoittaa seuraavaa: ole spontaani ja flirttaile. Katso ihmisiä silmiin ja hymyile. Lähde ulos vaikka väsyttäisi. Tartu tilaisuuksiin ja sano kyllä. Kävele kadulla pää pystyssä, selkä suorana ja itsevarman näköisenä. Elä hetkessä. Ole kuin Samantha Jones. Syvällisiä elämänohjeita voisi luetella varmaan enemmänkin, mutta koska en sellaisia oikein arvosta, jätän luettelon tähän. Sen sijaan voin todeta odottavani mielenkiinnolla tulevaa viikonloppua, sillä maailmanvalloittajan silmillä ja hyvillä bileillä todennäkösesti ei voi mennä pieleen. ;)

Ei kommentteja: