keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Fantastinen todellisuus

Sain viime viikolla eräältä tutultani ehdotuksen kirjoittaa seksifantasioista. Ehdotettu näkökulma aiheeseen oli pohtia onko fantasioista puhuminen sallittua ja minkälaiset fantasiat on ok tuoda päivänvaloon. Hyvä aihe toki tuokin, mutta joko olen itse niin rohkea tai fantasiani ovat niin kesyjä että puhun kaikesta aika avoimesti eikä kumppaneidenikaan puolelta ole tullut mitään hälyttävää vastaan, joten ajattelin lähestyä aihetta toisenlaisesta näkövinkkelistä. Fantasioissahan on meinaan se jännä ominaisuus, että ne voi joko jättää oman pään sisäisiksi jutuiksi tai tuoda käytäntöön ja toteuttaa oikeasti. Käytännön toteutuksissa on vain se ikävä puoli, että karu todellisuus iskee ja fantasia menee pilalle kun ei oikeassa elämässä sujukaan niin kuin sen oli mielessään suunnitellut. Niin moni asia voi mennä pieleen..


Otetaanpa tähän esimerkiksi vaikkapa kuulemani mukaan suht yleinen fantasia eli seksin harrastaminen rannalla. Kuulostaa ihanan tunnelmalliselta: kaunis hiekkaranta, ihana auringonlasku, vain te kaksi kahdestaan keskellä kauneinta luontoa. Mutta käytännössä törmätään aika moneen ongelmaan: mistä ensinnäkin löytyy ranta jossa saa olla kahdestaan varmana siitä että paikalle ei eksy koiranulkoiluttajia tai humalaisia teinejä ? Ja vaikka sellaisen onnistuisikin löytymään, entäs jos hiekkaa menee vahingossa väärään paikkaan ? Ei kuulosta miellyttävältä. Myös hyttyset ja muut luontokappaleet ovat ikävä riesa, ja koko touhu myös edellyttää melko lämmintä keliä onnistuakseen. Eli ihan kiva idea, mutta käytännön toteutus tökkii.

Toinen hyvä esimerkki kai melko yleisestä fantasiasta on kolmen kimppa, josta juttelin myös postausaiheen ehdottajan kanssa. Ihan ensimmäiseksi kai pitää miettiä ketkä kaksi muuta skenaarioon mahdollisesti osallistuvat. Yksi vaihtoehto on oma puoliso ja joku kolmas ulkopuolinen, mutta tällainen varmasti poikkeuksetta vaikuttaa hieman pariskunnan keskinäisiin tunteisiin ja on omasta mielestäni siksi aika huono idea. Sitä voi myös pelleillä kaveriporukalla, mutta ystävystenkään välit tuskin pysyvät samanlaisina kokemuksen jälkeen. Mutta mitä muitakaan vaihtoehtoja on: Tinderi laulamaan vai baarissa ehdottelemaan ? En osaa kuvitella itseäni kysymään vaikkapa kahdelta jätkältä että hei, kiinnostaisko teitä lähteä kolmistaan meitsille jatkoille. Jos nyt kuvitellaan että näin kuitenkin tapahtuisi, seuraa se oikeasti mielenkiintoinen vaihe. Omissa mielikuvissani tilanne rullaisi sujuvasti niin että jätkillä olisi homma hanskassa ja selvät sävelet keskenään mitä seuraavaksi tapahtuisi, mutta todellisuudessa tilanteessa esiintyisi varmaan aika paljon "öömm haluisitteks te seuraavaks vaik tällee" tyyppisiä kommentteja. Yksi pohtimisen arvoinen kysymys kahden miehen kanssa ollessa on myös se, mitä tapahtuu jos toinen laukeaa paljon ennen toista. Katseleeko se sitten vierestä vai meneekö toiseen huoneeseen selaamaan Facebookkia ? Ja miten seksin jälkeinen lusikointihalailu: skipataanko se kokonaan vai makoillaanko kaikki yhdessä kasassa ?


Omanlaisensa fantasia on kai myös se perinteinen unelmien eka kerta: kynttilöitä, tunnelmallista musiikkia, herkkää yhdessäoloa. En tiedä ketään joka olisi vastaavaa kokenut: omani tapahtui kotibileissä aika humalaisessa olotilassa ja ehkäisykin taisi siinä hötäkässä unohtua. Myös eräs kaverini koki ekan kertansa kotibileissä, joissa homma päätyi poliisilta piileskelyyn sängyn alle. Muutama tuntemani jätkä sen sijaan on päätynyt menettämään poikuutensa jonkun puumanaisen leluna, ja on hieman traumatisoitunut kokemuksistaan. Ekan kerran fantasioiminen on pahinta, sillä silloin on usein vielä niin tietämätön seksin realiteeteista ja kun on päässään suunnitellut jotain ylitsepääsemättömän ihanaa, on vaikeaa hyväksyä kolmenkymmenen sekunnin híkisen jyskytyksen jälkeen että tätäkö se nyt sitten on.

Olen itse toteuttanut fantasioitani harkiten. Sellaisia pieniä juttuja, jotka kyllä toimivat hyvin ihan oikeassakin elämässä, vaikka jotkut asiat kyllä ovatkin kiihottavampia mielikuvissa kuin todellisuudessa. Joku yksittäinen juttu, kuten vaikka tietty asento tai paikka, onkin helpompi toteuttaa kuin kokonainen mielessä suunniteltu skenaario joka särkyy heti kun kuvioon astuu lisää muuttujia vaikkapa niiden hyttysten ja muurahaisten muodossa. Mikäli fantasioitaan tahtoo siis lähteä toteuttamaan, kannattaa asennoitua hommaan jo etukäteen niin ettei se tule menemään niin kuin sen mielessä ajattelee. Silloin siitä on mahdollista saada paljon enemmän irti, ja onhan mahdollista että todellisuus osoittautuukin vielä mielikuviakin paremmaksi!

Ei kommentteja: