maanantai 27. heinäkuuta 2015

Tarinoita Tinderistä - Erikoislaatuiset esittelytekstit

Täällä ollaan taas tutun teeman kimpussa, eli lempisovellukseni Tinderin saloja raottamassa. Tuossa synttäreideni jälkeen puhelimeni hajotessa luovuin hetkeksi koko hommasta enkä ladannut Tinderiä uuteen puhelimeeni, mutta viime perjantaina tylsistyminen voitti ja olen jälleen mukana pelissä. Vanhat matchinikin olivat säilyneet mutta uusiakin olen tässä ehtinyt keräillä kiitettävän määrän. Tämän tutkimuksen nimissä tuli nimittäin selattua aika paljon ! Aiheena tällä kertaa siis esittelytekstit miesten profiileissa. Aika monelta löytyy tekstin kohdalta pelkkää tyhjää tai, kuten itsellänikin, Instagram-profiili tai vastaava. Poimin tähän muutamia sellaisia tapauksia jotka olivat raapustelleet hieman enemmänkin ja kokosin ne kollaaseihin. Keksin mukaan myös omia lausahduksia joita vastaaviin kategoroihin viehtyneet tinderöijät voivat käyttää omissa profiileissaan. Enjoy !Jotenkin itselleni ei oikein uppoa tämä "puhukaa mul on tylsää"-mentaliteetti vaikka itsellenikin Tinderin chatti on toisinaan oivaa ajanvietettä. Hieman mietityttää kuinka tasokasta keskustelua näiden miekkosten kanssa saisi aikaiseksi..Monilla on teksteissään näitä hassunhauskoja kysymyksiä joiden tarkoituksena on vissiin toimia hyvinä jäänmurtajina keskustelua aloittaessa. Alimmainen 24-vuotiaan sankarin keksimä juttu on oikeastaan ihan hauska, mutta Mistä sä unelmoit - no en susta ainakaan..Suosittu esittelyteksti on myös lista omista kiinnostuksenkohteista, usein strategisilla mitoilla höystettynä. Näitä suosivat näköjään hieman kypsempään ikään ehtineet herrasmiehet kun tuonne on noin monta 27-vuotiasta päätynyt. Periaatteessa ideassa ei ole mitään vikaa: ei yhtään huono ajatus kertoa hieman minkälaisista asioista on kiinnostunut, siitähän voi kivasti sitten virittää keskustelua jos on samanlaisia kiinnostuksenkohteita. Mutta hei, kannattaa ehkä hieman miettiä mitä siihen listaan laittaan. En ainakaan itseäni nää aloittamassa keskustelua "hei huomasin että sä oot kiinnostunu elämästä/mielenkiintosista asioista/meillä olevista asioista iloitsemisesta, niin mäkin !"
Toiset miehet ilmaisevat olennaisimmat asiat lyhyesti ja ytimekkäästi. Toiset ovat jättäneet verbaalisen ilmaisun vieläkin minimaalisemmaksi ja ilmaisseet asiansa hymiöillä. Yksinkertainen ja klassinen ;) on toki hyvin ilmaisuvoimainen eikä jätä kirjoittajansa tarkoitusperiä hiukkaakaan epäselviksi.Löysin jonkin verran myös tekstejä joissa mukavan ironisesti dissataan Tinder-kliseitä kuten hirveitä mietelauseita tai matkustamisen mainitsemista kiinnostuksenkohteena. Suosikkini oli 24-vuotiaan teekkarimiehen tilastointi, mahtavaa !
Tässä sitten niitä hirveitä mietelauseita. Nämä ovat itselleni poikkeuksetta turn-off ja erityisesti englanninkieliset kornit lausahdukset saavat karvat pystyyn. Hrrr.


Sitten löytyy näitä playereita joilla on homma tosi hyvin hanskassa. En voi kuvitella naista joka ei innostuisi oikean yläkulman tekstistä.Playereiden vastakohtana löytyi jonkin verran myös näitä tositarkoituksella-miehiä. Vakavaa suhdetta etsivät olivat tämän pienen tutkimusotokseni perusteella poikkeuksetta 26-vuotiaita vai vanhempia mikä ei sinänsä kyllä yllättänyt. Hienoa kuitenkin että vasemman reunan herralla ei ole kriteerit liian korkealla: kevyempikin suhde passaa eikä killeri iskurepliikkejäkään tarvitse miettiä, kun pelkkä heippa riittää.Huikeimpia tekstejä olivat mielestäni nämä eriskummallisia faktoja sisältävät. Mistä lähtien on ollut tarpeellista ilmoittaa tinderissä asuvansa yksin tai omistavansa kumiveneen ? Siis kumivene, mitä ihmettä ? Kummituksiin uskovalle 23-vuotiaalle opiskelijalle annoin pisteet persoonallisuudesta, samoin hyttysiä vihaavalle 22-vuotiaalle suoraan alapuolella. Kirkkain kruununjalokivi oli ehdottomasti kuitenkin alimmainen teksti oikealla, josta en kerta kaikkiaan osaa sanoa onko se kirjoitettu pilke silmäkulmassa vai sätkä huulessa.

Näiden lisäksi Tinderistä löytyy paljon hyvin mitäänsanomattomia ja tavallisia tekstejä kuten "tykkään luonnosta ja jalkapallosta" tai omasta mielestäni hyvin toimivasti nimimerkit Instagramissa, Snapchatissa tai muissa vastaavissa palveluissa. Sytyn itse eniten hauskalle tekstille, jossa ei ole yritetty liikaa mutta joka kuitenkin jää jollakin tavalla mieleen. Esittelyteksti ei kuitenkaan ole tärkein kriteerini selailussa vaan painotan tietysti kuvia, mutta tekstillä voi olla paljon merkitystä kahden vaiheilla häilyessä. Arvostan miehiä jotka ilmoittavat tekstissään heti jos etsivät jotakin tiettyä, kuten yhden illan seikkailuja, tulevien lastensa äitiä tai leikkikaveria 50 Shades-tyylisiin karkeloihin. Hirveän spesifioidut tekstit eivät saa minua kuitenkaan lämpeämään vaan innostun eniten tavallisen oloisista rennoista pojista joiden teksti ei paljasta liikaa. Ei siis pitkiä listoja mielenkiintoisista asioista tai korneja ajatelmia minulle kiitos !

Ei kommentteja: