keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Miesmanifesti - onnistunut suhde ja kenen kanssa et sellaista ainakaan saa

Facebookkia selaillessa tuli vastaan tällainen Iltalehden artikkeli, jossa listataan 10 naistyyppiä jotka epäonnistuvat parisuhteissaan muita useammin. Sieltä löytyi kaikki tutut tyypit draamakuningattaresta tukahduttajaan ja kaikki mahdollinen siltä väliltä. Vaikka jutussa onkin mielestäni paljonkin perää rupesi silti eniten ärsyttämään tapa jolla se oli kirjoitettu. Siitä tuli mielikuva, että suhteen epäonnistuminen on aina naisen syy vaikka syy hänen käyttäytymiseensä olisi esimerkiksi edellisessä huonosti päättyneessä suhteessa. Rupesin myös miettimään miksei miehistä ole vastaavanlaista listaa, mutta googlaamalla niitä listoja löytyikin useampi kappale. Tässä siis löytämiäni listoja ja omaa vankkaa elämänkokemustani yhdistelemällä tuotettu vastaavanlainen luettelo vastakkaisesta sukupuolesta !

1. Viisastelija
Tämä mies ottaa jokaisen keskustelun väittelykilpailutilanteena ja hänelle on tärkeintä olla oikeassa. Hän haluaa korjailla naisen puheessaan tekemiä virheitä, esimerkiksi "se kylläkin lausutaan näin eikä noin" tai "oikeastaan tää asia on kyllä niin eikä noin". Miehelle on tärkeintä olla oikeassa. Tällaisen miehen kanssa naiselle jää vaihtoehdoiksi olla sopeutuva kynnysmatto tai pitää puolensa jolloin keskustelut usein kehittyvät harmittomasta ruokapöytäjutustelusta isoksi riidaksi.

2. Myöhästelijä aka darrapeikko
Näitä miehiä on kahdenlaisia. On niitä jotka aina peruuttavat viime hetkellä darraisen olon takia ja tulevat treffeille aina krapulaisina silmät punaisina ja viinalta haisten ja keskustelunne käsittelevät useimmiten erilaisia krapulaan liittyviä tuntemuksia. Tai sitten on vain niitä kroonisia myöhästelijöitä joita ei vaan kiinnosta edes pyytää anteeksi vaikka odotuttaisivat naista puolikin tuntia. Pahinta on jos jätkän hälläväliä-asenne ulottuu pidemmällekin eikä hän jaksa panostaa naiseen tai suhteeseen yhtään mitenkään. Turha tällaisen jätkän takia vaivautua.

3. Mammanpoika
Kiltti ja huomaavainen mutta tottunut äidin huolenpitoon ja vaatii sitä myös tyttöystävältään. Pahimmassa tapauksessa asuu vielä reilusti yli parikymppisenä vanhempiensa luona. Tällaisen miehen kanssa kotitöiden jakaminen on mahdotonta, hän kun ei ole eläissään mitään joutunut tekemään. Ruoka pitäisi olla aina valmiina pöydässä mutta auta armias jos nainen ostaa väärää juustoa tai tekee jauhelihakastikkeen eri tavalla kuin miehen rakas äiti. 

4. Pleijjeri
Tämä mies tykkää saalistaa. Hän tekee mitä tahansa saadakseen naisen houkuteltua luokseen ja heivaa tämän saman tien ja alkaa etsiä uutta. Pleijjerit eivät ole kiinnostuneet muusta kuin yhdestä asiasta ja siitäkin useimmiten vain yhden illan ajan.

5. Eksän perään haikailija aka rebound-mies
Tämän jätkän kanssa ei kannata haaveilla yhteisestä tulevaisuudesta, sillä hän haluaa vain paikata eksänsä aiheuttaman tyhjiön sisällään. Joko mies haluaa kertoa uudelle naiselleen eksästään jatkuvasti tai sitten hän tahtoo viettää villiä poikamieselämää eikä sitoutua kehenkään kunnolla.

6. Sitoutumiskammoinen
Kaikki on hyvin niin kauan kunnes nainen erehtyy mainitsemaan jonkin pienen vihjauksen suhteen etenemisestä vakavampaan suuntaan. Silloin mies katoaa kuin pieru Saharaan eikä nainen tajua yhtään mitä tapahtui. Been there done that.

7. Yli-innokas aka takertuja
Hän tunnustaa rakkautensa kolmansien treffien jälkeen, tahtoo viettää kaiken aikansa naisen kanssa ja olla yhteydessä koko ajan. Alkuhuumatekstaaminen on ihanaa mutta liika on aina liikaa ja oma aika ja yksityisyys ovat tälle miehelle absurdeja käsitteitä. Pahinta on jos mies alkaa kontrolloida naisen elämää ja rupeaa vaatimaan tiivistä yhdessäoloa jokaisena vapaahetkenä. 

8. Tuuliviiri
Rakastaa, ei rakasta, hän ei osaa päättää. Välillä ollaan niin rakastuneita että ja sitten hän ei yhtäkkiä vastaa puhelimeen kolmeen päivään. Saattaa myös lopettaa suhteen, muutaman viikon päästä katua ja haluta palata takaisin yhteen ja taas kadota jonnekin.

9. Pakkomielteinen
Mies joka suhtautuu niin intohimoisesti johonkin että se menee aina ja ikuisesti kaiken muun edelle. Hänen voi olla myös vaikea ymmärtää muiden ihmisten näkökantoja intohimonsa kohteeseen ja yrittää aktiivisesti tuputtaa omia ajatuksiaan aiheesta muille. Yleisin tyyppi nykyään varmaan kehonrakentajat ja maitorahkan mässyttäjät, jotka jaksavat saarnata terveellisen ruokavalion ylivertaisuudesta kaikille riippumatta siitä kiinnostaako kuunnella vai ei. Tällaista miestä jaksaa vain jos itsellä sattuu olemaan sama intohimon kohde, jos silloinkaan.

10. Vässykkä
Mies joka ei saa mitään aikaiseksi. Ei naisten suhteen tai elämänsä suhteen ylipäätään. Hänen elämänsä on pelkkää hengailua ilman mitään järkevää suuntaa mutta tulevaisuus ei huoleta yhtään, päinvastoin. Joskus tapaa myös vässyköitä jotka vaikuttavat ihan hyviltä tyypeiltä mutta jotka ovat vaan liian saamattomia tehdäkseen aloitetta naisen suhteen. Heidän kanssaan saakin ottaa kaikki keinot käyttöön kun viidensilläkään treffeillä ei ole edetty kiusallista lähtöhalia pidemmälle..


Aika paljon oli samaa kuin naistenkin listassa, eikö ? Ja kysymys herää tuotakin listaa tarkastellessa että mitä sitten jää jäljelle jos noita kaikkia on välteltävä kuin ruttoa, eihän maailmaan sitten montaakaan miestä jää ? Oma mielipiteeni on että asioista voi ja pitää keskustella ja suhteen eteen pitää tehdä töitä jos sen haluaa toimivan. Mikäli jompikumpi suhteen osapuolista ei ole valmis näkemään vaivaa suhteen eteen se ei tule kestämään kauaa. Kiinnitin huomiota myös siihen ettei missään näissä listoissaole määritelty onnistunutta tai epäonnistunutta suhdetta, mutta jos vain sellaiset suhteet jotka päättyvät jommankumman kuolemaan ovat onnistuneita en yhtään ihmettele että niitä epäonnistumisia tulee. En itse ajattele esimerkiksi viimeisimmästä seurustelusuhteestani että se olisi jotenkin epäonnistunut, vaan se oli hyvä suhde sen ajan mitä sitä kesti. Epäonnistunut suhde olisi mielestäni ennemminkin sellainen jossa roikutaan väkisin vaikka erossa olisi parempi. Onnistunut suhde voisikin olla ehkä sellainen josta oppii jotain ja jonka ansiosta seuraava suhde saattaa olla entistä parempi. Loppujen lopuksi näissä asioissa on kyse vain aika pitkälti siitä onko se homma tarkoitettu tapahtuvaksi vai ei. Onnistunut suhde on ehkä siis sellainenkin jossa kaksi ihmistä sekä sopivat hyvin yhteen että sitoutuvat tekemään yhdessä töitä suhteen toimimisen eteen. Ehkäpä kaikki tällaiset listat pitäisikin vain korvata kehottamalla välttämällä kaikkia niitä ihmisiä jotka eivät noita kahta kriteeriä täytä ?

Lähteet: 

Kymmenen miestyyppiä jotka jäävät yksin
Nainen, älä deittaile näitä miestyyppejä
Välttele näitä miestyyppejä
Miestyypit, joihin ei tulisi tuhlata aikaa sekuntiakaan
Vältä näitä miestyyppejä!
Nämä miestyypit eivät löydä naista - katso kuulutko joukkoon!

Ei kommentteja: